Paški SIR

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.149
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
..drži. In, kolikor sem čital to temo, nismo jedli tapravega... To konobama se je dalo dobiti tudi cel kolut po ceni 160 kun za kilo, pa se je babam zdelo drago. Potem smo kupili v trgovini. Zdaj sem vsaj malo bolj seznanjen, kako naj bi izgledal pravi Paški sir, drugo leto grem ponj. Definitivno že prerezanega. Ali pa direkt pri ovčarju.

Gligora dela tri vrste vrte sorte "paškega" sira: Paški sir (ovčje mleko), Žigljen (ovčje in kravje) in Kolan (kravje). Pravi je seveda samo prvi, marsikje pa ob naročilu "paškega" sira dobiš drugo ali tretje. Cene za "paški sir" pa mislim da so celo višje od 150kun, mislim da celo tam do 190.

BTW: Gligora ima trgovino v Opatiji.

Tega pa nisem vedel! Vedel sem samo, da ob naročilo ene porcije sira v oštariji za 50 Kn, dobiš najcenejši sir iz trgovine in ne domačega. Zato sira in pršuta ne naročam več v oštariji. Sem pa kupil vse tri omenjene, nisem poznal tega podatka, niti cene in mi je bil po okusu najbolj všeč sir Kolan in tega sedaj tudi redno kupujeva
grin1.gif

Raveman

Pripravnik
12. avg 2014
56
0
6
Sicer stara tema
smile-1.gif
pa vseeno vedno aktualen paški sir!

Zanima me kje ga kupiti da je res TOP...in da ga ne preplačaš čeprav mi je jasno da ne bo poceni...

malcomX...če še bereš forum...lahko prosim kontakt od tega starca ki ima top sir???

Hvala

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kontakt? Če mislim pravega (Ivan, gor na začetku vasi) nima ne maila ne telefona (niti TV-ja ne). Še v vas ne pride kaj dosti (prejšnji teden je dal tri jance za fešto, pa je raje poslal brata da jih je pekel). Sir bi znal tudi imeti, a zdaj ne več (to je treba iti iskat spomladi).

V Metajno sicer hodim že šest let in tudi letos so padli trije tedni, ravno zdaj pa se menimo še za en podaljšan vikend v septembru in bom vprašal za sir.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Gligora ima po novem trgovino tudi na ljubljanski tržnici (pokriti del). Sicer so cene v Lj malo višje kot na HR.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Če si še na pagu, ti dam približn naslov od bake v Kolanu, ga dela sama, sicer ves letošnji, ampak je dober, pa cena ni taka kot v Gligori, kjer je vse skor zlato.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Ali misliš tega Ivana, ki sem ga danes prilepil na svojem blogu ?
Mu rade volje pošljem fotografijo ... ali pa zamenjam za sir
nahrung002.gif

Bo kar tale ja.
smile-1.gif

Kolegu je lani rekel da si zelo želi imeti kolo in mu je letos enega pripeljal (starega ženskega Maratona), a kaj ko se revež ne zna peljat, tako da je lahko testiral samo zvonec.

Sira zdaj gotovo nima, bi ga pa znal imeti prej. Moram dugo leto vprašat

Raveman

Pripravnik
12. avg 2014
56
0
6
pleXwriter daj kontakt
smile-1.gif
thx...

Se pravi...kje torej kupiti NAJBOLJŠI Paški sir...in seveda original???
smile-1.gif

Hvala

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Koliko pa je cena tega sira?

Od 190-250 kun/kg. Odvisno kje in od koga kupis. Saj sir je dober, ni pa nekaj da bi dol padel. Zadnjic sem pod Savico kupil bohinjski sir za 15e/kg in recem, da je odlicen, sem pa kupil kozji sir na zadarski trznici za 70 kun (kolut ~700g) in nam je sel v slast bolj kot paski.
Vsakemu svoje.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
hmmm... najprej reče da na pagu ni krav nato reče, da pridelujejo tudi kravji sir. potem melko uvažajo? aja pa 35 000 ovc na takem otoku? japajade.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Citat:
Uporabnik Raveman pravi:
pleXwriter daj kontakt
smile-1.gif
thx...

Se pravi...kje torej kupiti NAJBOLJŠI Paški sir...in seveda original???
smile-1.gif

Hvala

Jst sm ga pr tej baki vzel. Mi je bil dober, sicer mlajši, ker ga dela od recimo aprila, do konca julija pol pa gotovo, kokr proda proda. Mi je bil všeč, da ni prestar, mam raj mlade
smile-1.gif
Pa še dopadlo se mi je, ko sem stopil not, taka stara klet, k sm vidu cote viset pa odtekat vodo, pa sire je tam po slanic prekladala, ...dišal pa mmmmm. Men je bil fajn, tko hit pol zori če ga maš zun, pa tud v hladilniku v kakem servetu al pa vrečki od kruha lepo obstane.

pogled na ''vrt''

Takoj ta vhodza garažo zaviješ med bajti. Malo naprej že drug prodaja, tam k je ograja, do bake v to ozko ulico za garažo zaviješ in prideš na tak vrt, na desni takoj pa je bakica.

Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
hmmm... najprej reče da na pagu ni krav nato reče, da pridelujejo tudi kravji sir. potem melko uvažajo? aja pa 35 000 ovc na takem otoku? japajade.

Zakaj pa nebi mogl met 35k ovc na 285 kvadratnih KILOMETRIH?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
lahko bi imel če bi bilo toliko pašnikov. koliko je pozidano kašna ravna paša je, koliko je gozda in predvsem kdo te ovce pomolze?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Pravi PAŠKI SIR je samo iz mleka PAŠKE OVCE. Vse ostalo NI PAŠKI SIR.
Ja in res je na Pagu cca 30.000 ovc - "Prema službenim podacima na Pagu ima oko 30. 000 ovaca, te određen broj ovnova. Od siječnja do svibnja ojanji se između 25.000 i 30.000 janjadi."

http://www.pagpress.com/novost...unje-ovaca.html