Paški SIR

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pravi Paški sir se dobi pri domacinih, a ponavadi ze vsega prodajo tam do konca junija. To kar se zdaj dobi je od Gligore oz. Paške sirare in je mesanica kravjega in ovcjega mleka, ki pa sploh ni z otoka.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
..drži. In, kolikor sem čital to temo, nismo jedli tapravega... To konobama se je dalo dobiti tudi cel kolut po ceni 160 kun za kilo, pa se je babam zdelo drago. Potem smo kupili v trgovini. Zdaj sem vsaj malo bolj seznanjen, kako naj bi izgledal pravi Paški sir, drugo leto grem ponj. Definitivno že prerezanega. Ali pa direkt pri ovčarju.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
..drži. In, kolikor sem čital to temo, nismo jedli tapravega... To konobama se je dalo dobiti tudi cel kolut po ceni 160 kun za kilo, pa se je babam zdelo drago. Potem smo kupili v trgovini. Zdaj sem vsaj malo bolj seznanjen, kako naj bi izgledal pravi Paški sir, drugo leto grem ponj. Definitivno že prerezanega. Ali pa direkt pri ovčarju.

Gligora dela tri vrste vrte sorte "paškega" sira: Paški sir (ovčje mleko), Žigljen (ovčje in kravje) in Kolan (kravje). Pravi je seveda samo prvi, marsikje pa ob naročilu "paškega" sira dobiš drugo ali tretje. Cene za "paški sir" pa mislim da so celo višje od 150kun, mislim da celo tam do 190.

BTW: Gligora ima trgovino v Opatiji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.912
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Ko bom šel, zakaj pa ne. Tista kila se pa res ne pozna.

Če si na Pagu, skoči še do Luna. Tam je oljarnica z res dobrim olivnim oljem. Jaz že nekaj časa samo tam kupujem. Sicer pa je ta konec znan po stoletnih oljkah, že pogledat se splača it, sploh z motorjem.

Drugače pa Gligora ima tako mešani sir, kot čisti ovčji sir, ki je drag kot pes (itak je Gligora draga zaradi vseh priznanj in nagrad ki jih je prejela). Imajo pa tudi mešanega z kravjim, kot je nekdo omenil, in je cenejši. Tako da so vsi siri mešani z kravjim mlekom, je malo za lase privlečena.

P.S.
Kako si se imel v MAndrah ?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
...........
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

kaps

Pripravnik
11. jul 2013
92
0
6
pa obvezno po stari cesti...zgodaj zjutraj sonce pokuka se ustaviš in uživaš na prelep razgled na otoke, če se vam da kako urco ponoči vozakat