Pasja vročina

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Vročinski val, ki je zajel del Evrope, ne pojenja. Hidrometeorološki zavod Črne gore je danes v državi napovedal rekordnih 42 stopinj Celzija. Z visokimi temperaturami se soočajo tudi na Slovaškem, Češkem in v Romuniji.
vročina
Vročinski val je junija letos v Romuniji povzročil smrt 20 oseb (Foto: Reuters) V Podgorici in dolini Zete so danes ob 15. uri namerili rekordnih 43,2 stopinje Celzija. Do danes je za najbolj vroč dan v Črni gori veljal 19. avgust 2003, ko so v Podgorici namerili 42,2 stopinje Celzija.

Meteorologi na Slovaškem napovedujejo, da bodo temperature danes dosegle rekordnih 39,8 stopinje Celzija, ki so jih pred 37 leti izmerili v Komarnu v bližini meje z Madžarsko. Na Hrvaškem so v torek v memstu Osijek namerili 39 stopinj, najvišja temperaturo morja, ki je poskočila na 27 stopinj, pa so namerili na otoku Krk, Rabu in Malem Lošinju. Ameriški meteorologi so proti koncu julija za področje Hrvaške in delno Slovenije napovedali ohladitve. Temperature naj bi se po dežju spustile tudi do 13 stopinj zjutraj in 21 stopinj popoldne.

Iz Romunije prav tako poročajo o vročinskem valu. Temperature pa se bodo do konca tedna povzpele na 40 stopinj. To je že drugi vročinski val, ki je presenetil Romunijo, prvi je že junija povzročil smrt več kot 20 oseb.Vročina ubija!Več kot 8500 ljudi je od ponedeljka v Romuniji zaradi hude vročine potrebovalo zdravstveno oskrbo, zaradi česar se je moralo na delo s počitnic vrniti nekaj zdravstvenih delavcev, je povedal romunski minister za zdravje Eugen Nicolaescu.V Bukarešti so 24 ur na dan odprti bazeni, da se ljudje lahko ohladijo, v mestu pa so postavili tudi več šotorov, v katerih mimoidočim nudijo senco in jih oskrbujejo z vodo.V Podgorici je zaradi rekordno visokih temperatur zdravniško pomoč danes poiskalo približno 300 ljudi, črnogorski meteorologi pa napovedujejo, da se bodo izjemno visoke temperature nadaljevale do nedelje.
Z visokimi temperaturami se soočajo tudi v BiH. Namerili so od 33 pa vse do 40 stopinj Celzija. Živo srebro se je na 40 stopinj Celzija povzpelo v Mostarju in Trebinju. V Sarajevu so namerili 34 stopinj Celzija

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
hmm... pomoje vročina NE ubija... ampak človeška naivnos in nepripravljenost v takih dneh....
vodo povsod zraven nosit !! če že moraš kam it....

jakao

Pripravnik
19. jul 2007
406
0
16
nokia
Citat:
Ameriški meteorologi so proti koncu julija za področje Hrvaške in delno Slovenije napovedali ohladitve. Temperature naj bi se po dežju spustile tudi do 13 stopinj zjutraj in 21 stopinj popoldne.

iz ameriških glav v božja useša - moja vremenska postaja ne napoveduje nič podobnega
stupid-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik jakao pravi:
Citat:
Ameriški meteorologi so proti koncu julija za področje Hrvaške in delno Slovenije napovedali ohladitve. Temperature naj bi se po dežju spustile tudi do 13 stopinj zjutraj in 21 stopinj popoldne.

iz ameriških glav v božja useša - moja vremenska postaja ne napoveduje nič podobnega
stupid-1.gif

ah, ne sekiraj se....lansko leto je NASA napovedovala skoraj konec človeštva zaradi temperatur, ko pa sem se vrnil iz grčije (okol 15. avgusta), sem na našem letališču skoraj zmrznil
bonk.gif
)

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Smo se lani preselili v nove prostore in prvo kar me je zanimalo je bilo, če bomo imeli klimo. Pa je majstr bil tako glasen, da pri taki izolaciji na klimo še pomislila ne bom, da me bo prej zeblo. Ja seveda, kje je zdaj ta majstor, naj se prikaže če se upa. Termometer mi kaže 32, cel žur
g015.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Mene pa zebe v službi in hodim ven na sonce na cigaret
aplauz.gif

trenutno sem doma (ravno prišel iz šihta) in sem moral balkonska vrata odpret ker me zebe
bonk.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
V moji sobi je živ obup... Poleg tega da sem na kamnu še računalnik dodatno greje sobo...
uf-1.gif

Hotu kupit klimo pa je vse kar je ok predrago...

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Pri nas je tudi pihalo. Včeraj je bil kar lep dan. Ni bilo prevroče in je bilo kar znosno. Zvečer pa okna na stežaj odpret, da prepiha in spalo se je kot dojenček.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
no za vse k vam je vroče, prihaja rahla ohladitev, jutri popoldne je napovedan dež
frown-1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ja, samo naj bo res dež, ne pa samo grmenje in strele. Letos mi je že spet strela telefonijo in internet razgnala.
cry12bpy.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Ja, samo naj bo res dež, ne pa samo grmenje in strele. Letos mi je že spet strela telefonijo in internet razgnala.
cry12bpy.gif

2 x v enem tednu...
uf-1.gif

in še vedno ne dela OK...
uf-1.gif