Citat:
Uporabnik cat pravi:
Niti približno mi ni jasen namen odpiralca teme - kaj dobrega in pozitivnega lahko prinese pogrevanje tričetrt stoletja starih tem ?
Zopet potvarjaš zgodovino. Okupirali so nas fašisti, nacisti in komunsiti. S tem, da so fašisti in nacisti prišli z orožjem, komunisti pa so jih pri tem podpirali= prvi so kolaborirali z okupatorjem. Njihovo prvo dejanje je bilo ovajanje vojakov Kraljevine Jugoslavije in civilistov, kateri bi morebiti lahko škodili nacističnim zaveznikom ter ustanovitev OF kot proti imperialistične fronte. Kasneje so se komunisti s svojimi zavezniki sprli ter z zločini na lastnim narodom povzročili nastanek vaških straž, kateri so kasneje prerasli v domobrance.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
A res ne veš?
Komunisti. Potem so pa prišli nacisti in fašisti ter nas skupaj z domobranci osvobodili.
Še pod včerajšnjim vplivom maliganov, ali so že sveži jutranjiCitat:
Uporabnik lanos pravi:
zakaj si si spremenil NICK???
pusti ti pri miru alkohol. ti škodi.Citat:
Uporabnik telex pravi:
Še pod včerajšnjim vplivom maliganov, ali so že sveži jutranjiCitat:
Uporabnik lanos pravi:
zakaj si si spremenil NICK???
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Če se bombardira kolaborantsko mesto, se pač zgodi, da kakšna bomba malo zgreši cilj, še posebej pri tedanji tehnologiji...da pa partizani, ki so kao borci za slovenski narod, svojim lastnim ljudem rušijo in požigajo vasi, pa ne samo da ni normalno, po moje gre za hud vojni zločin.
požigi slovenskih vasi, gradov, dvorcev, pobijanje civilistov, ujetnikov in ranjencev, pač ne morejo biti prvine 'osvobodilnega boja', gre za revolucionarno nasilje.
Požige vasi in izgone prebivalcev bi pričakoval kvečjemu od zločinskih okupatorjev, ne pa od ljudi, ki se baje 'borijo za svoj narod'.
Saj človek razume napad na vas, če so notri utrjeni fašisti ali pa kolaboranti, ampak v teh vaseh tedaj ni bilo nobenega sovražnika...
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ni problema, pa odpri temo o predvojnem dogajanju pa bomo rekli kakšno o kranjski industrijski družbi, županu Hribarju, 'prekmurski republiki', streljanju v parlamentu, šestojanuarski diktaturi...jaz sem pred časom odprl temo o 'kačakih', pa ni požela toliko zanimanja kot tematika druge svetovne vojne.
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ni problema, pa odpri temo o predvojnem dogajanju pa bomo rekli kakšno o kranjski industrijski družbi, županu Hribarju, 'prekmurski republiki', streljanju v parlamentu, šestojanuarski diktaturi...jaz sem pred časom odprl temo o 'kačakih', pa ni požela toliko zanimanja kot tematika druge svetovne vojne.
Ker ni požela zanimanja si odprl temo, ki podžiga delitev slovencev...Hmmm....kje so "zlati" časi sramotilnih stebrov....
Dvomim, da je tak primitiven razlog za odpiranje problematičnih tem, kot je samo nabijanje ega....Več frustracij zaznam v tebi...če že ne celo kompleksov.