Parna pečica Bosch

dyn

Zelenc'
12. mar 2008
2
0
1
Pozdravljeni, tudi nam se je pokvarla stara pečica in sedaj gledamo katero kupit. Kaj predlegate?
 

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Pozdravljeni, tudi nam se je pokvarla stara pečica in sedaj gledamo katero kupit. Kaj predlegate?
Predlagam ti kombinirano pečico.Da lahko tudi kuhaš v njej.Sicer ne vem,kok si pripravljen odštet za pečico?Sem lani kupil kombinirano Bosch pečico.Vrhunska pečica je...vredna svojega denarja.Zelo zelo zadovoljen z njo.
Para naredi odlične rezultate že med samo peko.V notranjosti sočno...od zunaj lepa hrustljava skorjica :zmaga::zmaga::zmaga:
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113


Sam imam tako, en model nazaj in je top, jasno se pa dobi za boljše cene tudi......
 

jezek

Guru
24. jul 2008
3.469
1.466
113
A to imajo priklop za vodo? Samo dovod? Dobro je upostevati v primeru, ce imas kako kuhinjo s tezko dostopnimi vodovodnimi cevmi
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Kako je to drugace od kuhanja na plosci? Pac das vse notri, vkljucis in se kuha?

Oziroma kako je drugace od katerekoli pecice? Ce se kuha, bo od vode v hrani v vsakem primeru notri para. Morda manj?

Ne provociram, resno sprasujem. Sam imam tudi pecico s paro, vendar paro uporabljam skoraj edino za peko kruha, v drugo se se nisem poglobil.
 
22. jul 2007
13.443
1.682
113
124
Tale model je moja pečica.

Sem jo gledal v trgovini ampak me je odvrnil od nakupa poleg cene tisti čudni vrtljivi prstan za nastavljanje programov, že v trgovini mi ni deloval suveren, kaj bi šele bilo med uporabo na dolgi rok.
 
  • Všeč mi je
Reactions: sajkek

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Sem jo gledal v trgovini ampak me je odvrnil od nakupa poleg cene tisti čudni vrtljivi prstan za nastavljanje programov, že v trgovini mi ni deloval suveren, kaj bi šele bilo med uporabo na dolgi rok.
Meni je na eni deloval malo na trdo od zacetka, kmalu se je utekel. Na drugi je ok ze od zacetka. Po enem letu sedaj oba delujeta odlicno. Ni se dolgi rok, nisem pa zaznal nekih tezav s temi gumbi na internetu (na veliko).
 

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Kako je to drugace od kuhanja na plosci? Pac das vse notri, vkljucis in se kuha?

Oziroma kako je drugace od katerekoli pecice? Ce se kuha, bo od vode v hrani v vsakem primeru notri para. Morda manj?

Ne provociram, resno sprasujem. Sam imam tudi pecico s paro, vendar paro uporabljam skoraj edino za peko kruha, v drugo se se nisem poglobil.
Hmm,a imaš pečico, Samo z dodajanjem pare ali lahko tudi kuhaš v njej?:sprasujemse:
 

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Sem jo gledal v trgovini ampak me je odvrnil od nakupa poleg cene tisti čudni vrtljivi prstan za nastavljanje programov, že v trgovini mi ni deloval suveren, kaj bi šele bilo med uporabo na dolgi rok.
Lahko ti iskreno rečem.Da od lani Junija,od kar jo imam.Mi ni nikol zatajil ta gumb.Lepo gladko se vrti, k servo volan.Z enim prstom ga upravljam oz vrtim.
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Ne rabiš pirolize.Daš prazno na kuhanje na 100c.Še prej jo z čistilom pošpricam in jo z lahkoto ščistim.Ker ima email v notranjosti.
Odvisno koliko je zazgane mascobe. Ta emajl tudi ni vecen. Ja, piroliza ni vecna, ampak dejansko vsaj res vedno dobro ocisti, brez cistil.

Ali lahko nekdo dejansko opise taksno kuhanje? Iz prve roke?
 

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
To je eden od razlogov, da nisem zelel taksne pecice. Se vedno pa me zanima kako taksna "kuha" izgleda in katere so dejanske prednosti v praksi.
Ko recimo kuhaš zelenjavo in krompir v loncu.Gredo vitamini ven,in jih odvržeš k odcediš.V pečici deluje samo para in ohranja vitamine in okus.Ostane vse v zelenjavi.Krompir je veliko okusnejši kuhan iz pečice.Vedno kuham krompir v pečici od kar jo imam.In tudi ostale stvari.Riž in podobno...

Recimo k delam rižev narastek.Ga skuham v pečici.Nato ga ohladim pripravim do konca in vrnem v pečico.Izberem program rižev narastek,dodam paro tipko start.In riž je fenomenalno pripravljen.Je večkrat na meniju.Pečenka fajn sočna od znotraj...zunaj fajna skorjica.Isto velja za pečen krompir.Znotraj je fajn sočen..od zunaj hrustljav itd...