Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
S 16A enofazno, to je 3.7kW moci, bos v 8 urah nocne tarife napolnil za cca 28kWh elektricne energije. To je za cca 150-200km dosega.
Ce se bo vozil na AC 130 km/h, nebo naredil 150 km z 28 kWh... Sploh pa ne pozimi, prej okoli 100-110km.
Res je, ampak, a misliš, da se mi da pisati doseg za vsak možen pogoj na cesti? Potem lahko začnem s suho cesto spomladi, poleti in jeseni, mokro cesto, hitrosti od 50km/h - 130km/h, doseg pozimi z gretjem s toplotno črpalko ali z navadnim grelcem, z energetsko potratnim avtom ali z energetsko varčnim avtom, prirastkom nadmorske višine ali padcem,...
Tudi EPA in NEDC cikla ne upoštevata vseh spremenljivk. Oni, kot jaz, podam nek normalen doseg v normalnih pogojih in to je to. Drugače me bo naslednji začel s tem, naj povem kakšen pa je doseg pri -20°C in tako naprej.
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Kaj pa požarna varnost, si moral kake dodatne senzorje vžiga Co2 montirati ?
Le zakaj bi polnjenje avta bilo bistveno bolj nevarno za nastnek požara kot pa njegovo parkiranje? Nenazadnje lahko zapelješ na kakšen stožec ali se kdo zaleti v parkiran avto ali...Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Misliš bi moral biti senzor, če ga že ne bi imel, je projektant to kaj omenil? Naša garaža nima senzorjev požara ker niso bili nujni za upravno dovoljenje, je pa res da vtičnic v garaži ni, samo razsvetljava.
Citat:
S tem, ko potegneš kabel v garažo za polnjenje avta ne koristiš zgolj svojih 7 kW ampak posegaš v skupnih 50 kW, saj bo polnjenje avta zahtevalo nekaj ur konstantne poraba (ne kot štedilnik, kateri malce deluje in malce miruje...). Če to zvečer naredi zgolj 60% stanovalcev bo celoten blok v temi.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
V naselju blokov je parkirna/garažna hiša. Mesta so označena in lastniška.
A je že kdo reševal "težavo" elektro priključka za polnjenja avta v takšni situaciji?
Upravnik pravi "to je poseg na skupnih prostorih in rabimo 70% soglasij. Še vedno pa je 35% lastnik objekta podjetje ki je gradilo in je v stečaju..."
V glavnem "no go".
Kakšna druga ideja? Teoretično bi lahko iz stanovanja potegnil kabel po zraku do parkirnega mesta (ga vidim), ampak bo seveda spet kdo skočil...