Pozdravljeni!
Zanima me, če je kakšna sprememba v potrebnem deležu soglasij etažnih lastnikov za montažo odštevalnega števca za elektriko na lastniškem parkirnem prostoru (v kleti objekta), ki bi bil priklopljen na skupno elektriko garaže? Nekaj se mi zdi, da so spreminjali, za montažo klime ni več potrebno soglasje (če ne posega v spomeniško zaščitene zgradbe).
Torej, dve varianti imam, ali najeti uradnega elektroinštalaterja (najbrž mora biti prisoten tudi nekdo od SODO), montirati na svojem parkingu odštevalni števec in v dogovoru z upravnikom bloka doseči mesečno/polletno odčitavanje porabljene energije in obračun na položnici,
ali pa upati, da je nekje kakšen kanal iz omarice z varovalkami/števcem v nadstropju po vertikali navzdol in speljati električni kabel od svojega števca/omarice. Seveda tudi v tem izvedba s strani pooblaščenega izvajalca.
Ve morda kdo točno, v katerih primerih potrebujem soglasje (normalno - vse stroške s posegom krijem jaz) solastnikov, je to 50%, 75%, 25%? Kar sem našel na spletu v pravilniku, razumem da bi za oba primera potreboval več kot 50% soglasij, vem pa da se je nekaj v zadnjem času spreminjalo glede tega.
Se kaj olajša, če dobim soglasje od projektanta objekta (ki pravi, da izda potrdilo brez problema, pod pogojem, da mu predložim plan del izvajalca, kako bo montaža izvedena. Kabli bi potekali po obstoječih podstropnih profilih. Prebojev sten ne bi bilo. V primeru odštevalnega števca bi šlo dejansko samo za 5m kabla plus montaža omarice in števca na mojem parkingu.
Hvala za odgovore že vnaprej.