Parket

Starck

Pripravnik
1. maj 2011
44
0
6
Pozdrav,

odločitev padla in potrebna bo zamenjava parketa. Glede na to, da nimam pojma kaj dati v stanovanje kaj priporočate oz. kje bi se dalo pogledati?

Hvala....

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Ce bi jaz se enkrat rihtal stanovanje, bi imel povsod, razen v kopalnici, PVC. Zaenkrat imam samo v kuhinji in sem zelo zadovoljen. Kupil sem v EKO-Stil v LJ, mislim pa, da bi se dalo kje dobiti tudi ceneje. Zelo zadovoljen pa sem tudi z mojstrom, ki mi je polagal to zadevo - Marolt Metod iz okolice Skofje Loke.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
gotovi parket hrast, oljen.

Ko bo položen, lahko kakšno fotko nardim in dam gor -bo pa to v roku tedna dni
smile-1.gif

Sem v iskanju ponudb in vzorcev naredil malo diplomsko nalogo in ugotovil, da bi vsi prodali tudi samo 10 m2, ko pa gre zares, je pa 90 m2 za njih malo
smile-1.gif

Parket kupil v Trebnjem, najugodnejši, kljub temu da je posrednik, z montažo oziroma polaganjem, da je manjši DDV in da je garancija.

Starck

Pripravnik
1. maj 2011
44
0
6
V ožjem izboru sedaj babmus.. zakaj.... price/performance oz. dokaj ugodna cena gotovega + trdota...simpl test; 2 vzorca (lakirana)z ostrim predmetom podrsal po površini: bambus ne pozna praktično nič (samo če pogledaš pod kotom se vidi rasa); hrast oz. oreh... vidi in otipa ureznino.

Kaj pravite?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Parket ? Nikoli (več) ! Škoda denarja in živcev zaradi kasnejšega pokazatelja trenutka slabosti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Ce bi jaz se enkrat rihtal stanovanje, bi imel povsod, razen v kopalnici, PVC. Zaenkrat imam samo v kuhinji in sem zelo zadovoljen. Kupil sem v EKO-Stil v LJ, mislim pa, da bi se dalo kje dobiti tudi ceneje. Zelo zadovoljen pa sem tudi z mojstrom, ki mi je polagal to zadevo - Marolt Metod iz okolice Skofje Loke.

Koliko je cena materiala in koliko si plačal mojstra za polaganje. Tole me zelo zanima kot alternativa parketu, ker se na parketu vse pozna. Tudi cenovno bi rada malo ceneje skozi prišla, vendar se bojim da kaj dosti ceneje ne bo...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ksz...

bambus ko sem bil na tajskem bi kontejner parketa prišel 1000€+400€ stroškov ga spravit do SLO.če ima kdo šanso naj večjo količino kupi tam

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Še moje mnenje in izkušnja glede parketa: najboljša varianta je lamelni parket, brušen in lakiran s kakšnim od kislinskih lakov.
Vse ostale variante raznih gotovih proizvodov pa so na videz sicer ugodne, ko pa se pričnejo komplikacije je že marsikoga krepko bolela glava. Da sploh ne razmišljam o problemih, ki nastanejo, ko ga želi nekdo po nekaj letih obnavljati.
Verjetno sem preveč tradicionalističen, lesar pač.
O tako imenovanih 'bio' premazih pa bi lahko povedal marsikaj, vendar, kakor je imel navado reči moj prijatelj: "manj veš, manj te glava boli"
wink-1.gif

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Ravno položil oljen hrast, izgled je fantastičen. Fingers crossed ...

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Še moje mnenje in izkušnja glede parketa: najboljša varianta je lamelni parket, brušen in lakiran s kakšnim od kislinskih lakov.
Vse ostale variante raznih gotovih proizvodov pa so na videz sicer ugodne, ko pa se pričnejo komplikacije je že marsikoga krepko bolela glava. Da sploh ne razmišljam o problemih, ki nastanejo, ko ga želi nekdo po nekaj letih obnavljati.
Verjetno sem preveč tradicionalističen, lesar pač.
O tako imenovanih 'bio' premazih pa bi lahko povedal marsikaj, vendar, kakor je imel navado reči moj prijatelj: "manj veš, manj te glava boli"
wink-1.gif

verjamem da je lamelni najbolši... ampak videz mi je pa čisto mimo..zastarel... razen če na tak način opremljaš stanovanje

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tukaj se pa strinjam.
Moderna oprema v stanovanju gre redkokdaj skupaj s to vrsto parketa.
Gotovi parketi imajo tisti filing modernega, ki ga lamelni ali bohobvari celo deščični, položen v 'ribjo kost' nimajo. Ali pa morajo biti položeni v kakšen vzorec, ki pa bo z leti postal dolgočasen.

Moja dilema ob tem pa je - praktičnost in zanesljivost proti modi in všečnosti.
Ampak še enkrat: to je moje mnenje in če se sem popolnoma odkrit, v moderno opremljenih prostorih jaz niti ne bi uspel živeti s kakšnim zadovoljstvom. Malo zaradi komoditete, malo zaradi domačnosti, ki mi jo prostori opremljeni nekoliko 'na juhuhu' lahko nudijo.
wink-1.gif

Na srečo trgovcev pa imamo različne okuse in ponudba je lahko zelo raznolika

Problemi pa tudi.
wink-1.gif

LP

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Prilagam - poškodbe me načeloma ne skrbijo, saj se mi zdi, da samo dodajo karakter stanovanju.
1815468-20130713_201652(Medium).jpg

Priponke

• 1815468-20130713_201652(Medium).jpg
    1815468-20130713_201652(Medium).jpg
    83,6 KB · Ogledi: 126