Zato ker nisem vedel, da je originalni v Parizu!Zdej pa ti meni razloži, zakaj si me označil kot znalca (beri sralci), če ti rečem, da pelji mulca pogledat Kip Svobode, ki je btw originalni v Parizu? Da bo vedel, da tisti v USA ni taprvi...
Zato ker nisem vedel, da je originalni v Parizu!Zdej pa ti meni razloži, zakaj si me označil kot znalca (beri sralci), če ti rečem, da pelji mulca pogledat Kip Svobode, ki je btw originalni v Parizu? Da bo vedel, da tisti v USA ni taprvi...
V Parizu je sicer najmanj pet Kipov svobode različnih velikosti, plamenica kot spomenik princesi Diani, ...Zato ker nisem vedel, da je originalni v Parizu!
Če leti name, si preberi še 1x. Paris(z) si je zaželel tamal, hoče videt tekmo in stadion, jaz sem "kolateralna" škoda. Stolp sem že videl, pa mi je stolp kot stolp, nič posebnega.
DA in DASem malo bral potopise na CCS po Franciji, ampak nisem nobenega našel, da bi bil v Parizu. Imam opcijo it tudi z avtodomom, ampak tokrat grem z letalom, mogoče 1x v prihodnosti . Sem pa gledal aplikacijo Park4night in imaš kampe in parkirišča za avtodome kar blizu centra. Imaš avtodom in uporabljaš to aplikacijo?
Glede na vsa opozorila: je Pariz res tako nevaren?Pa ni se treba preveč vpadljivo oblaciti ali s kakšnimi dobrimi urami ali elektronskimi napravami preveč javno opletat. Neki denarja, kaksna kartica v supergu, cevljih. Nekaj v sefu v hotelu, v zepu mali apoeni pa kašna genericna bancna kartica. Da ni ravno zlata, crna ipd. Kartice ne dajej iz rok, vedno ti placuj. Bankomate isci v hoteli ali bankah. Glej, da so bankomati bank. Zvecer kaksen taxi, ker nekatetere ukice znajo biti kar malo strasljivo prazne, ceprav si zelo blizu Eifflovem stolpu. Pa ignorirajo kolonialce, ki ti ponujajo deal of the life time.
Od letalisca, do mesta pelje ti "arab train". Pelje ravno mimo vseh okrozij, kjer so priseljenci. Za prvic zna biti malo neprijetno, ker si skoraj edini belec na vlaku. Rajsi kaksen avtobus ali privat prevoz. Glej kaksen blacklane ali temu ekvivalent. Pozanimaj se pri hotelu, ce imajo prevoz, drugace si maroci taxi. Tisti na letališču te znajo vcasih malo zejnega peljati. V naprej se prepričaj glede cene pa sem ter tja preveri z navigacijo, da sta priblizno on track, ni pa treba panike zganjati. Vsekakor privat sofer najmanj stresa.
Hvala za vse nasvete in opozorila.No, jaz bi rekel, da sem dal bolj preventivne napotke. Nevarno je toliko kot vsako večje mesto z močno migracijo. Ključno je, da ne izstopas in deluješ preventivno. Pri sebi nosiš načeloma tisto, kar lahko pogrešaš. Revoult OK.
To kar našteva je vse OK peš, saj je malo morje turistov in policije. Obvladljivo pes s z lepimi parki. Notre Dame itak leži v enem izmed najlepših okolišev z lepim sprehodom ob Seni. Do Eiffla grem jaz vedno iz smeri parka Cham de Mars. Ni ozkega grla (most). Moulin Rouge je malo daleč za peš. Jaz, ko grem, grem hop on bus, mestni bus ali taxi, uber ce dežuje. Če se ti sprehaja zvečer se držiš dogajanja in ulic, kjer so boljši hoteli.
Zastonj razgled in morda manj znan je iz trgovine Galaries Lafayette. Za Orly ti žal ne morem dati nobene izkušnje.
ne ne, odgovarjal sem davidoffu, ki je opisal izlet v francijo kot izlet nekam v zakotno somalijo...
vi se le fajn mejte na izletu!
To so te dejansko "sredi belega dne" ali v poznih nočnih urah?Mene so oropali na poti v hotel. Bil sem peš in vračal sem iz smeri stolpa v smeri hotela. Vse skupaj hitro mine, samo daš kar pokaže oz pokažes kar zahteva, ruzak npr. Ne panicaris in sodeluješ. Tebi je lahko prvič, njim zagotovo ne. Naredil napako, ker sem izbral temnejšo ulico z drevoredom.
Jaz sem v Parizu vedno imel dosti slabši občutek glede varnosti, kot v katerem drugem večjem mestu v Evropi. V Londonu recimo me/naju ni bilo nikoli strah hodit zvečer oz. enkrat iz koncerta tudi ponoči, v Parizu pa sem vedno, ko se je stemnilo imel malce straha. Nazadnje sem predzadnji dan bivanja tudi izvedel, zakaj imam takšen občutek...poleg obeh največjih podzemnih postaj v centru sta po besedah domačinov najnevarnejši okrožji 20. in 21. No, mi smo bivali v 19., ki je kar blizu. In na podzemni liniji proti centru dejansko ni manjkalo raznoraznih čudakov. Enkrat smo se zaradi enega tudi odstranili iz vlaka in počakali na naslednjega.Glede na vsa opozorila: je Pariz res tako nevaren?
Bil sem npr. 2x v Londonu pa še kakšnem drugem večjem mestu po Evropi, pa sem se do sedaj počutil vedno kar varno, nikjer nobenih problemov (tok tok), je pa res, da sem šel po ogledih vedno čez dan, pa da sem probal čim manj izstopat.