Odisej, vem, da ga nimamo.
Predlog je, da bi to imeli.
Trije razlogi:
a) zaradi zgleda ostalim (nekdo ki najeda v avtomobilizmu, nekak ne opazi, da je bil za isti hec nekdo že bananan v telefoniji)
b) zaradi tega, da se izognemo (podmiznim) mesečnim bojkotom uporabnikov (ne glede na to, kaj so storili in ne glede na to, da sodijo med odvisnike in bi jim tak bojkot celo medicinsko koristil).
c) da se poenoti politika banananja med moderatorji istih delov oz. jasno nakaže meje debatiranja v posameznem podforumu (dobre prakse ni, če vsak čepi na svoji gredi korenja, s kapuco na glavi, ker misli, da o korenju vse ve).
Da skrajšam - če si "in the open", vedno dvakrat premisliš, kaj boš stisnil in poleg napisal.
In na premislek vpiva tudi to, kako se na vse skupaj odzovejo uporabniki (večina, ne vsi, ker vsem itak nikoli nisi všeč) - ti so pa baje bistvo foruma.
Kakor koli že, za hladit glavo je povsem dovolj teden dni (in spet za teden, pa spet dodaten teden... pač poljubnokrat, če nekdo pač ponavlja zadevo).
(ajd, je.bi ga - pa sem zinila
).
Korl je sicer v nedeljo res ultra najedal (tudi bič mu ni ravno ostal dolžan), vseeno pa umik uporabnika, ki je eden izmed glavnih gobcačev, in to praktično v skoku za +30 dni, ni ravno nekaj kar bogati portal...(velikokrat celo kaj pametnega pove) .
Pač moj vidik.
Ne mislim se kregat okoli tega in ne pričakujem, da boste meni na ljubo kaj spremenili.
Samo povem nekaj, ker se mi zdi, da v tisti moderatorski karanteni manjka še kakšno alternativno mnenje.
Pa da smo si na jasnem - Korl ni ravno moj najljubši uporabnik. Prej obratno.
Edit - Lahko si prihranite delo s pisanjem, "da nimam pojma, kakšni vse psihiči hodijo okoli", "da ne vem, kaj vse se je dogajalo preko PMjev",.... in podobno... (BTW - celo vem, kaj se je dogajalo preko PMjev, ker je z njim korl "osrečil" tudi mene)....ker nekak že dolgo vem, da je bistvo problema v pogumu, ali si to upate ali ne
In velika večina ljudi ima raje, da drugi ne vidijo, kaj so napisali. Da jim ne bi bilo treba kaj utemeljevat in zagovarjat.
Kot da jim je to treba kar koli dodatno razlagat, če je spredaj napisan pravilnik obnašanja na Alterju....
Še to - tudi jest ne mislim neskončno in v nedogled utemeljevat mojega pogleda (ali debatirat, kdo od moderatorjev dela dobro in kdo ne - itak tudi uporabniki nismo vsi enako zanič ali enako dobri). Po 2k + naklepanih postov (od katerih je vsaj polovica podobno "kratkih" kot ta