Panirani škampji repki

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Mreža pokrije morsko dno in potem raki, radovedni kot so, tlačijo svoje ude skozi luknje na mreži. Potem rakiæi (ribič=lovi ribe,rakiæ=lovi rake) potegnejo mrežo in raki v strahu izpustijo svoje okončine (jim itak zrastejo v enem letu nove). Voila, imamo panirane rakove klešče in repe ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Joj kako si ti neuk, raki jedo plankton!
priden.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ker kok vem "šrimpi" jedo plankton dokler so mali, manj od cintimetra in jih okoli raznaša voda. In jedo sicer plankton, ko pa zrastejo
pa jedo zadeve po podu, školjek, črvičke, blatnega škampa,... In tile jim sigurno ne skačejo v mlinček.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne, raki imajo turboventilacijske škrge, ki posesajo vodo (in plankton) iz okolice!
zmaga.gif

Glede nato, da so škampi pravi kanibali, in morajo pazit da jih ne pojedo večji bratje, se morajo
najbolj bat škrg, skozi katere jih lahko vakumirajo?

Potem takem klešč sploh ne rabijo?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Eh, klešče pri rakih so isto kot rogovje pri jelenu .. namenjene so samo dokazovanju nadvlade in obrambi.

Včasih si kakšen rak s kleščami tudi odpre pivo (v slovenskem morju najraje Laško), to pa je tudi vse za kar jih imajo ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ker kok mi je znano, šrimpi sploh nimajo klešč :/

No take minimalne majo.

To je zato ker so ženskega spola, kot samec od jelena ima rogovje, samica (košuta) pa nima .. al pa kot jastog in rarog! Isto sranje, drugo pakovanje -> [censored] in [censored]æina!

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Ne vem, če bo to kar praviš čisto držalo. Te zadeve se imenujejo morski sadeži (piše na vrečki!!!), sadeži pa kot vemo, rastejo na drevesih. Lahsko leto, ko sem bil na morju, sem šel pogledati na tista drevesa ob obali, pa je bilo na žalost že vse obrano.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Malcom a si ga usrau, jeleni majo rohgove, tko k desci, babe majo sam mufno, a si že kakšno košuto vidu sa rogovima :p

Morski sadeži se obirajo skoz, sam jih ta mali zeleni kradejo z dreves, tko da hard pazi, učasih tud napadejo

lp D

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
ksz
Ne vem, kako lahko žrete škampe bljak.
To je isti [censored], kot bi žrl bramorje. Neki fakin insekti, brrr.
Bramorji so pač kopenska varianta škampov. Saj, ko sem jih oboje spekel na žaru in postregel, noben ni opazil razlike
evil.gif