Panirani škampji repki

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Zaradi obiska vprašanje tukaj.

Kje naj to dobim, v MEKU jih ni več, pa še kadar so, so predragi
grin1.gif

sem gledala v Leclercu, pa nisem našla
frown-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nimajo ne pri ribah ne pri delikatesi? Pa zamrzovalni program?
shocked-1.gif

Ker drugače ima to vsaka spodobna trgovina, kdaj pa kdaj še v kaki precej majhni trgovini (res da ta roba potem ni ravno prvorazredna, a najbrž ni niti v Meku).

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pri ribah in delikatesi priznam, da nisem gledala. Šokiral pa me je zmrzovalni program, ker sva skrinje dvakrat obrnila okol, pa nisva videla. Pa se še spomnim, da sem lansko leto pri nekomu to videla na blagajni.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Skorpy, prosim če ne žališ ŠKAMPOV in njih Repkov.
Nič od tega ni škamp pa še manj repek.
To je stisnjeno kar ostane pri predelavi rib zraven pa namontirajo kleše.
Škampa se nikoli ne panira, je škoda, škamp če je svež-živ se je surov, na žaru ali pa v buzari.
Vse ostalo je greh.
Tisto svinjarijo dobiš v šparu in najdražjem sosedu, zmrznjeni program in ostala svinjarija pol pa mal pobrskaš, drugače pa mislim da ima Mariva al pa eni od tam dol

lp D

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vem, ker jih gledam skoraj vsakič, ko grem mimo delikatese. Lahko ti preverim jutri dopoldne, če se bom spomnil.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Ne morem pozabiti prizora iz enega izmed dopustov, škampi k mali jastogi, snežno beli, ujeti na vršo, mi dve kilce na žaru na mizi, zraven pa mađari k so na vsak način hoteli dobiti fašo kečapa, za gor polivat.

Bljak, fuj, gnus

lp D

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Zaradi obiska vprašanje tukaj.

Kje naj to dobim, v MEKU jih ni več, pa še kadar so, so predragi
grin1.gif

sem gledala v Leclercu, pa nisem našla
frown-1.gif

Kaj to iščeš tiste zmrznjene repke kozic al prov škampke, al tiste zmlete ostanke rib + klešče?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
mislim, da tisto, k je zmleto. Ker same klešče sem videla, da so panirane, sam mi ne sede. Doesedno bi rada take, kot se jih občasno dobi v meku.

@Dentex: ne bom komentirala tvojih besed.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
tisto v meku so kozice, čeprav so kao neki škampovi repki. Meni osebno so tisti repki nagnusni, vse nekaj žilasto in okus kot da je zamrznjeno že nekaj let.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
@ skorpy sej ni treba, dejanja in želje povedo dovolj. Prosim ne žali škampov, kajti to kar si navedla niso in nima veze z škampi. le prodaja se pod tem imenom
smile-1.gif

lp D

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
@ skorpy sej ni treba, dejanja in želje povedo dovolj. Prosim ne žali škampov, kajti to kar si navedla niso in nima veze z škampi. le prodaja se pod tem imenom
smile-1.gif

lp D

Sam je hecno, da večina potrošnikov dejansko misli, da kupijo "rakove klešče", ko to vržejo v košaro.
Sem se že parkrat kregal zaradi tega.
No, na koncu vedno končamo tako, da naj mi pokažejo raka, ki ima meso okoli klešč in ne v kleščah.

Pa že zdrava pamet ti mora dat vedeti, da ne boš dobil 500g "rakovega mesa" za tistih par € (ne vem koilko dejansko to stane).
Ni kaj, dobro nategujejo nevedne potrošnike.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
To so taki raki, niso škampi ampak so vrsta paniranih rakov! Imajo kvadrataste okončine v obliki ribjih palčk! Kako da tega ne veš?
rolleyes-1.gif

Isto kot tiste živali (v morskih sadežih so), ki so taki zaviti "rezanci" malce rdečkasti po krajih. Tisto so pa "morski črvi" ...

Skratka priporočam obisk kakšnega potapljaškega tečaja da vam razkažejo te morske dobrote v živem okolju!
zmaga.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Ja a nisi vedu, panirajo jih pod vodo, pol pa kr sami skačejo v pakunge
smile-1.gif

lp D

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Jp, to jih lovijo v posebne mreže, ki tem rakom samo odtrgajo noge oz. klešče in repke. Potem pa samo pospravijo v škatlo in je to to!

Lep primerek npr.:
skamppaniran.jpg

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V glavnem, da te ne bojo vsi pljuvali:

zamrznjene panirane rakove klešče prodajajo v Leclercu čisto desno od rib in so na kile (kot ostale zamrznjene morske reči - gamberi, školjke, ribje palčke, škampi ...) - 6,15 € je kila.

Pa dober tek.
grin1.gif