Teorijo sekate le tisti, ki še nikoli niste kalibrirali LCD, LED in Plazmo. Oz. niste imeli en tv poleg drugega in primerjali slike.
Plazme res v ekstremnih pogojih malenkost utripajo ( popolnoma bel zaslon - pa še to vidi le del ljudi ) in določeni ljudje slišijo "zujanje" ( tu so predvsem Samsung plazme z tem problemom ).
Ampak vsak, ki dosti gleda šport in če hoče res uživati ob tem bo imel doma plazmo. Jaz imam LCD ( C650 model od Samsunga ) ki velja za enega od boljših LCD-jev, ampak proti plazmam nima za burek. Ko kalibriram TV-je po Sloveniji se prav razveselim, ko mi rečejo da imajo plazmo. Ker na LCD se moraš dosti bolj potrudit, da dobiš THX kvaliteto slike. Po navadi so nastavitve na LCD ali LED dosti preterane glede saturacije,...! Oz, zakaj skorajda ne moreš kupiti tv-ja (LCD ali LED ) ki bi imel že THX skalibrirano sliko? Plazme so glede tega, da že v osnovi dobiš lepo sliko v večini.
Je pa res, da sto ljudi, sto čudi. Enim je lepša oversaturirana slika ( kjer se barve pretirano svetijo ), pretirano ostra ( okoli linij se vidijo artefakti ),..., drugim pa je pač lepša plazma slika ( mehkoba, pravilne barve, ... ).
Ne zagovarjam ne eno ne drugo tehnologijo. Enim paše eno, drugim drugo.
Jaz le vem, da bo moj naslednji TV plazma ( Panasonic ).