Panasonic 2012 TV - tehnologija

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Moja G30 tudi pod razno ne utripa
No ja, leta sem gledal 50Hz ekran, občasno pa 25Hz, in ja, čez čas se navadiš in ne opaziš več...
smile-1.gif

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Pol pa še naj nekdo reče, da so plazme zastarela tehnologija !
Upam si napovedat, da bo čez 2 do 3 leta s plazmami konec.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Samsung in LG ne utripata....:)
Bi bilo zanimivo raziskati, kaj počno drugače od Panasonic-a.

hmmm, se mi malo svita, samo še ne bom pisal o tem....V primeru, da se motim, bo to big time
smile-1.gif

lahko pa dam hint; Philipsove 4 leta stare plasme ( no, v bistvu preoblečen LG ) in njihov pixel plus...

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Pol pa še naj nekdo reče, da so plazme zastarela tehnologija !
Upam si napovedat, da bo čez 2 do 3 leta s plazmami konec.

Upam stavit, da bodo brej izginili LCD-ji kot Plasme - če ne drugega jih bodo zamenjali OLED-i !
Lani je Panasonic ustavil kar tri proizvodne obrate za plazme. OLEDi bodo zamenjali najprej plazme, kasneje tudi LCDeje.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Glede menjav tehnologij bo precej odvisno od tega kaj proizvajalcem ostane pri posameznem produktu.
Panasonic je kolikor sem videl za letos kar se plazem tiče najavil praktično enake cene kot so bile lanske. Se bodo prodajale?

65" plazma je cca 3500€ + nekaj se pri gretju prišpara in s klimo podraži... Pribljižno enakovreden LED??? lani je bil *2. OLED iste dimenzije z verjetnimi porodnimi težavami bo??? €

Kakšna je bila količinska proizvodnja Pansonica v zadnjih letih? Ima kdo podatke. So zmanjšali proizvodnjo ali jo selili?

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Teorijo sekate le tisti, ki še nikoli niste kalibrirali LCD, LED in Plazmo. Oz. niste imeli en tv poleg drugega in primerjali slike.
Plazme res v ekstremnih pogojih malenkost utripajo ( popolnoma bel zaslon - pa še to vidi le del ljudi ) in določeni ljudje slišijo "zujanje" ( tu so predvsem Samsung plazme z tem problemom ).
Ampak vsak, ki dosti gleda šport in če hoče res uživati ob tem bo imel doma plazmo. Jaz imam LCD ( C650 model od Samsunga ) ki velja za enega od boljših LCD-jev, ampak proti plazmam nima za burek. Ko kalibriram TV-je po Sloveniji se prav razveselim, ko mi rečejo da imajo plazmo. Ker na LCD se moraš dosti bolj potrudit, da dobiš THX kvaliteto slike. Po navadi so nastavitve na LCD ali LED dosti preterane glede saturacije,...! Oz, zakaj skorajda ne moreš kupiti tv-ja (LCD ali LED ) ki bi imel že THX skalibrirano sliko? Plazme so glede tega, da že v osnovi dobiš lepo sliko v večini.
Je pa res, da sto ljudi, sto čudi. Enim je lepša oversaturirana slika ( kjer se barve pretirano svetijo ), pretirano ostra ( okoli linij se vidijo artefakti ),..., drugim pa je pač lepša plazma slika ( mehkoba, pravilne barve, ... ).
Ne zagovarjam ne eno ne drugo tehnologijo. Enim paše eno, drugim drugo.
Jaz le vem, da bo moj naslednji TV plazma ( Panasonic ).

zakon

Guru
16. maj 2008
8.753
800
113
toti Maribor
@mamomu , lahko daš podatke, kako imaš skalibrirano C650 Samsung. Jaz sem se nekaj špilal, pa ni bilo glih najboljše. Da ne smetimo, mi lahko pošlješ na ZS.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik Pokovc pravi:Vsak ima svoj pogled na to, eni bomo za LCDje, drugi ste za plasme, vse pa je vrhunska tehnologija.
popravek: vse je poden tehnologija
npr.: črna je glih tolk črna kot črnci, daljinci so za en organ, itd

Nazadnje uredil moderator:

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Ojla fantje, mi lahko na hitro odgovorite katero Panasonic plazmo od velikosti 108cm dalje naj ubodem. Limit je 2000E.
In pa seveda kje jo naj kupim?
thnx
ps: moja 6 let stara LG plazma HD ready gre na vikend, pa še vedno dela.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Maš na prvi strani, potem pa pogledaš še €€.

VT50 pri severnih sosedih seže 100€ čez limit, če lahko spregledaš je to to (50")... Sicer pa GT50, je cenejša, dobiš jo tudi z manjšo diagonalo.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ.

Je ta dotična varijanta v akciji isti model kot se tukaj pogovarjamo o tistem "cenejšem" tvju?

Glede 3D pa nisem vedel, da če kupiš 3D pač avtomatsko lahko gledaš oboje - enostavno nisem bil dovolj pozoren, ker me 3D res še ne zanima.

Philips plazma GT v akciji

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
GT ni Philips ampak Panasonic. Za1100euro pa skorajda obvezno moraš kupit GT30 50 coll! Ker dobiš odličen TV po res znižani ceni!
GT50 ( panasonic je preskočil številko 40 ) pa bo stal cca. 1500 euro. Ampak že GT30 je bil topšit TV

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Kombinacija je dobra.
Menjava modela. GT30 je 2011. GT50 pa 2012.
Ampak, že GT30 je odličen tv.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Isti TV je v drugih trgovinah 900 in tudi manj EUR.
V tujini pa tudi 800.
Tako da ja.

Še dobro, da niso napisali, da so spustili ceno z 4.999,99 EUR na 1000 !!!!!!!11111enaenaenajstZOMGhax!

smile-1.gif