Pametni telefon počasi dela

Nina8

Pripravnik
19. feb 2014
35
0
6
Že nekaj časa opažam, da mi telefon (Samsung Galaxy) zelo počasi dela. Ne samo internet, ampak tudi ko se sprehajam po menujih. Je možno, da se fasala kakšen virus? Se morda da tudi telefon "spucat" kakšne navlake kot računalnih na servisu?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.871
695
113
Kateri telefon točno in katera verzija Androida je nameščena? Ker Samsung Galaxy je cela družina mobilnih naprav.

Drugače se pa telefon tudi da "formatirati", s čimer izgubiš tudi vse podatke - ki se jih pa sicer da tudi predhodno shraniti (varnostna kopija).

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Kateri telefon točno in katera verzija Androida je nameščena? Ker Samsung Galaxy je cela družina mobilnih naprav.

Drugače se pa telefon tudi da "formatirati", s čimer izgubiš tudi vse podatke - ki se jih pa sicer da tudi predhodno shraniti (varnostna kopija).

Sam dobro no a, če maš pametni telefon rabiš bit računalniški strokovnjak. Kako naj povprečna uporabnica obvlada formatiranje,...... Ve da ima telefon in da deluje počasi.

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik Nina8 pravi:
Že nekaj časa opažam, da mi telefon (Samsung Galaxy) zelo počasi dela. Ne samo internet, ampak tudi ko se sprehajam po menujih. Je možno, da se fasala kakšen virus? Se morda da tudi telefon "spucat" kakšne navlake kot računalnih na servisu?
Najprej naloži nova launcher
zmaga.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
o cleanerjih smo že pisal, da so postal še večji bloatware kot pa "počistjo". Sem tudi sam na enem S2 kr nekaj časa to testiral, pa so bili rezultati o izboljašnju merjeni v minutah.
Največ pomaga format, nova launcher s par nastavitvami, kak app manj naložit kot je sedaj.

kako se formatira telefon. Pa jst bi dal stran kljukci, da se potem res vse na sveže namesti.
http://blog.student.uny.ac.id/himawanardhi/files/2014/09/reset-hp-android.png

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
telefon priklopi na pc in skopiraj vse slike...
če imaš še kake beležke al pa kej tazga, še to nekam shraniš...
potem pa naredi format, kot kaže slika zgoraj.
s telefona bo pobrisalo čisto vse in potem vse željene aplikacije ponovno inštaliraš.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113

Še prej pa prekopiraj, če imaš kaj na notranjem polnilniku. (mp3, slike, .....). Kabel not vtakneš in potem gledaš, kot na usb ključu.

Nina8

Pripravnik
19. feb 2014
35
0
6
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
o cleanerjih smo že pisal, da so postal še večji bloatware kot pa "počistjo". Sem tudi sam na enem S2 kr nekaj časa to testiral, pa so bili rezultati o izboljašnju merjeni v minutah.
Največ pomaga format, nova launcher s par nastavitvami, kak app manj naložit kot je sedaj.

kako se formatira telefon. Pa jst bi dal stran kljukci, da se potem res vse na sveže namesti.
http://blog.student.uny.ac.id/himawanardhi/files/2014/09/reset-hp-android.png

Bom probala tole, samo moram naprej vse shranit, da ne izgubim podatkov.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
"Vmes mi je celo javil, da je naprava okužena." he he, ta je pa dobra.

To mi je sporočila tudi prijateljica, ki je predvčerajšnjim kupila novega Galaxy S5. Gre za reklame, ki se vrtijo na zastonjskarskih programih. Vodi te lahko v naložitev novega programa ali na stran, kjer vpišeš svojo GSM številko, kjer se včlaniš za plačljive SMS-e.

Smiselno je naložiti le programe, ki jih rabiš.

Tule poglej:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/862897/an/0/page/0/gonew/1#UNREAD
nahrung002.gif

Nina8

Pripravnik
19. feb 2014
35
0
6
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
"Vmes mi je celo javil, da je naprava okužena." he he, ta je pa dobra.

To mi je sporočila tudi prijateljica, ki je predvčerajšnjim kupila novega Galaxy S5. Gre za reklame, ki se vrtijo na zastonjskarskih programih. Vodi te lahko v naložitev novega programa ali na stran, kjer vpišeš svojo GSM številko, kjer se včlaniš za plačljive SMS-e.

Smiselno je naložiti le programe, ki jih rabiš.

Tule poglej:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/862897/an/0/page/0/gonew/1#UNREAD
nahrung002.gif

A veš, da mi je res predlagal en antivirusni program, nisem ga pa naložila. Barabe
10.gif

Nina8

Pripravnik
19. feb 2014
35
0
6
Sem hotela preko kabla prenesti slike na računalnik, pa pravi da ni na telefonu nobenih slik. Ampak so v galeriji. Jaz bi pa rada resetirala telefon.
frown-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Nina8 pravi:
Sem hotela preko kabla prenesti slike na računalnik, pa pravi da ni na telefonu nobenih slik. Ampak so v galeriji. Jaz bi pa rada resetirala telefon.
frown-1.gif

Nina8, se bojim, da se bo tole slabo končalo (beri: s trajno izgubo vseh podatkov!), če boš sama prenašala podatke iz telefona na PC. Poprosi nekoga, ki se na to spozna, da ti naredi ta backup in reset telefona ter obenem razloži postopek za naslednjič.

Nina8

Pripravnik
19. feb 2014
35
0
6
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik Nina8 pravi:
frown-1.gif

Nina8, tole se bo pa slabo (beri: s trajno izgubo vseh podatkov!) končalo, če boš sama prenašala podatke iz telefona na PC. Poprosi nekoga, ki se na to spozna, da ti naredi ta backup in reset telefona ter obenem razloži postopek za naslednjič.

Ja imaš prav. Bom, hvala.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kako ti računalnik pravi, da ni slik... kako si se lotla zadeve?

imaš dodatno spominsko kartico v telefonu?

telefon priklopiš na pc, potem pa po njemu brskaš kot po usb ključku. slike so v mapi DCMI

ali uporabljaš kake beležke, dnevnik...?
bi rada shranila tudi sms-e?
imaš vse kontakte na gmailu, ali na sim kartici ali na telefonu?

Nina8

Pripravnik
19. feb 2014
35
0
6
Evo takole, sem dala sodelavcu in mi je pomagal, shranil vse slike. Za sms-je mi je bilo vseeno, pa seveda kontakte mi je tudi shranil. Nato sem telefon resetirala in zdaj dela kot urca.
cheer.gif