Pametni dom Ikea, Xiaomi, Logitech...

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
Ni nikjer v aplikaciji za nastavit v katero stanje naj se postavi, ko zmanjka elektrike ?

Sonoff eWeLink ima nastavitve, da ostane prižgano ali ugasnjeno ali v stanje pred izpadom elektrike za vsako napravo posebej.

Kolikor vidim je pri Xiaomiju najbolj praktična rešitev, da daš npr. auto off vsak dan ob neki določeni nočni uri ... tako ob izpadu gorijo največ 24 ur :)

I

Izbrisan uporabnik 474

Xiaomi Power Outlet ima opcijo Power Failure Memory. Lahko je aktivirana ali deaktivirana.

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
To verjetno dela preko Mi home, kajne? Nisem je namreč opazil v aplikaciji Yeelight, sem kaj spregledal?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kolikor vem, je aplikacija Yeelight namenjena samo Xiaomi Yeelight pametnim žarnicam. Za žarnice pa je v aplikaciji opcija, kako je stanje po povratku štroma.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.192
494
83
Ni nikjer v aplikaciji za nastavit v katero stanje naj se postavi, ko zmanjka elektrike ?

Sonoff eWeLink ima nastavitve, da ostane prižgano ali ugasnjeno ali v stanje pred izpadom elektrike za vsako napravo posebej.

App in hub se nista instalirana. To sem ugotovil ce sta stikalo in zarnica direkt povezana.

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
Kolikor vem, je aplikacija Yeelight namenjena samo Xiaomi Yeelight pametnim žarnicam. Za žarnice pa je v aplikaciji opcija, kako je stanje po povratku štroma.

Jap, imam 2 pametni žarnici, verjetno pa deluje tudi na LED panele. Ampak še vedno, v tej aplikaciji ni možnosti, da ostane po izpadu elektrike izklopljena. Lahko nastaviš default state na karkoli, razen na OFF. Ti govoriš o Mi Home aplikaciji?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Kako natančno pa merijo porabo smart plugi? Torej nekaj takega:
Zigbee-smart-power-meter-wall-socket-EU.jpg

Vsi seveda ne omogočajo porabe, ampak samo vklop/izklop naprav.
Definiraj natačnost!

Načeloma je odvisno od bremena (velikosti in poteka).
Grelec bo natančno izmerjen, razni switcherji pa ne.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Definiraj natačnost!

Načeloma je odvisno od bremena (velikosti in poteka).
Grelec bo natančno izmerjen, razni switcherji pa ne.

Ok, recimo da gre za hladilnik in da želiš ugotoviti kdaj začne "kuriti" več kot normalno (ko primanjkuje plina ipd.).

I

Izbrisan uporabnik 474

Jaz imam tako narejeno za črpalko bazena z generatorjem klora. Črpalka žere (po meritvah sodeč) cca. 270W, če pa zraven deluje še generator klora, pa je vse skupaj nekej 320W. Če sisitem zazna porabo pod 290W, je pa signal, da mora oboje laufat, mi javi manjko soli za sistem. Uporabljena vtičnica je Z-Wave Fibaro.

Drugi sistem je vlažilnik zraka, ki se samodjeno izklopi, ko ni več vode. Poraba normlano delujočega je cca. 20W, če zmanjka vode in sveti rdeča LED je nekje 3W, če je izklopljen, pa mislim da 0.2W (lastna poraba).

Bom pa ob priliki preveril, kaj piše na nalepki posameznega aparat in mogoče celo pomeril z A-metrom...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jap, imam 2 pametni žarnici, verjetno pa deluje tudi na LED panele. Ampak še vedno, v tej aplikaciji ni možnosti, da ostane po izpadu elektrike izklopljena. Lahko nastaviš default state na karkoli, razen na OFF. Ti govoriš o Mi Home aplikaciji?
Govorim o Yeelight aplikaciji. Če pri Default state izklopiš opcijo: Auto on upon power resumption ostane po povratku štroma ugasnjena. Pravkar sprobal. Morda moraš posodobiti firmware?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Ok, recimo da gre za hladilnik in da želiš ugotoviti kdaj začne "kuriti" več kot normalno (ko primanjkuje plina ipd.).
Kot indikator dovolj velikih sprememb bo v vsakem primeru dovolj natančen.
Recimo za hladilnik ne potrebuješ točne velikosti porabe, ampak so dovolj delovne ure.

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
Govorim o Yeelight aplikaciji. Če pri Default state izklopiš opcijo: Auto on upon power resumption ostane po povratku štroma ugasnjena. Pravkar sprobal. Morda moraš posodobiti firmware?

"Auto on upon power resumption" pa res nimam, imaš ti to na panelu morda. Imam pa "Save light state automatically" in je v bistvu to to, če je bila ugasnjena ostane ugasnjena. Hvala ti, saj to je to. Čeprav mi pri eni žarnici ne paše, ker jo rad na stikalu na način OFF/ON prižgem, ko se mi ne da po telefonu brskat ...

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Android 9.0. Poglej v Yeelight aplikaciji (verjetno imaš zadnjo verzijo 3.2.31), če lahko updataš firmware žarnic, drugače res ne vem, zakaj bi bilo pri tebi drugače.

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
Tudi Android 9, ista verzija aplikacije, žarnici posodobljeni. Saj ni tako pomembno hehe, ampak me vseeno sedaj zanima ... Imaš Germany ali China server? In jaz imam tisti žarnici s sivim ohišjem, kitajska verzija (ne international)
IMG_20191119_145016.jpg
.