I
Izbrisan uporabnik 474
Dandanes praktično 0. V prejšnjih verzijah se je Domoticz rad "obesil" ampak v zadnjem letu in z novimi verzijami se mi to še ni zgodilo. Pa tudi če se bi, je Raspberry vtaknjen v Smart vtičnico od Xiaomi in znotraj Xiaomi App-a preverjam porabo. Če se recimo Raspberry obesi, pade poraba, Xiaomi to zazna, izklopi vtičnico, počaka 10s in jo nato vklopi nazaj - hard reset Raspberry-ja. Pri Xiaomi Gateway in Yeelight (pravzaprav pri vseh WiFi senzorjih) je treba pazit, da imajo dodeljen svoj IP in ne DHCP, ker potem po vsakem izpadu elektrike ali resetu routerja lahko dobijo nov iP in potem nimaš več podatkov v centralnem kontrolerju.
Je pa res, da večino teh senzorjev ne rabiš. Edino, kar mi je res pomembno, je merilec nivoja KO z opozorilom pod 100l (pošlje SMS in Email), pH meritev za bazen (ker bo v naslednji sezoni urejeno samodejno uravnavanje pH), meritev porabe energije za bazenske črpalke (ker po teh podatkih lahko ugotovim, ali je zmanjkalo soli za generator klora). Pa pri otroku smo na začetku imeli nastavljeno, da če je padla vlaga v zraku prenizko, je vklopilo vlažilec zraka.
Pred kratkim smo dobili še Alexo, pa Google Home je treba še integrirat...
Je pa res, da večino teh senzorjev ne rabiš. Edino, kar mi je res pomembno, je merilec nivoja KO z opozorilom pod 100l (pošlje SMS in Email), pH meritev za bazen (ker bo v naslednji sezoni urejeno samodejno uravnavanje pH), meritev porabe energije za bazenske črpalke (ker po teh podatkih lahko ugotovim, ali je zmanjkalo soli za generator klora). Pa pri otroku smo na začetku imeli nastavljeno, da če je padla vlaga v zraku prenizko, je vklopilo vlažilec zraka.
Pred kratkim smo dobili še Alexo, pa Google Home je treba še integrirat...