Padel oder sred centra?

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Kaksni so zakoni glede tega ne vem. Se pa strinjam s tabo.

Pri tako velikih zadevah bi morali poskrbeti, da je zadeva varna. Ce pride tornado, ki podre pol Ljubljane, bi se bilo razumljivo. Da pa ne zdrzi poletne nevihte
crazy1.gif
In ce si je to ze prej ogledala inspekcija in ostali pac ocitno svojega dela niso opravili kot bi mogli in naj se oni odgovarjajo. Ce pa je zakon tako mil ali nedorecen, naj ga pa popravijo. Tokrat se je se vse dobro izslo. Koliko je moznosti, da naslednic ne bo mrtvih?

Ce je imela prste vmes tudi strela, pa vseeno mogoce malo bol opravicljivo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
verjetno imaš prav ja! tist je kt en velik jadr!
tongue-1.gif

jah eni bojo zaslužil... tisti k ga bojo še enkrat delal!

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
vihar v tem času NI višja sila. Ob tem času lahko pričakuješ močne vetrove in jih je treba predvidet. Ker pa je takšen oder tudi precej občutlljiv (na vremenske vplive) bi ga morali primerno pritrditi. višja sila bi bilo recimo TORNADO ali orkan, ki ga v naših krajih ni pričakovati...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
Mislim da je bil včasih "zakon" da se oder vsakih 36m2 sidra v objekt. Kolikrat je bil ta sidran?
Površina celega odra je bila po moji predstavi tudi 1000m2 ali več (50*40m). Odra nisem videlv živo, samo tele slikce tule sem si ogledal

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
vihar v tem času NI višja sila. Ob tem času lahko pričakuješ močne vetrove in jih je treba predvidet. Ker pa je takšen oder tudi precej občutlljiv (na vremenske vplive) bi ga morali primerno pritrditi. višja sila bi bilo recimo TORNADO ali orkan, ki ga v naših krajih ni pričakovati...
Kaj pa strela, če udari v oder? je to višja sila?

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
če sem dobro videl včeraj, je bil sidran z ukrivljenim betonskim železom, ki je bil zabit v zvrtane luknje objekta
tongue-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.618
717
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mislim da je bil včasih "zakon" da se oder vsakih 36m2 sidra v objekt. Kolikrat je bil ta sidran?
Površina celega odra je bila po moji predstavi tudi 1000m2 ali več (50*40m). Odra nisem videlv živo, samo tele slikce tule sem si ogledal

Je bila na oder obešena velika reklama?
Potem sploh ni čudno, da je "zajadral".
crazy1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
Strela: vsak delovni oder mora biti ozemljen z valjancem ali kako drugače....
"Če bi bil sidran po predpisih dvomim da bi zajadral. bi prej samo reklamo odtrgalo z njega. Sidrano po predpisih pomeni sidranje skozi odprtino v steni (okno) in na drugi strani neka "prečka" ob zidu. Potem mora pa spustiti klema, ali pa steno za sabo potegnit. Si predstavljate da bi bil ta oder visok x00 metrov (kak nebotičnik ali pa WTC pri smeltu)
Sidranje z neko zakrivljeno palico je pesek v oči....

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Vložki za v steno so bili približno tako močni kot tisti s katerimi imam jaz prtirjeno luč na strop
grin1.gif