pa kaj je z folkom?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
glede na nekatere pametnjakoviče tukaj zdaj zastopim folk ki išče delavca več mesecev.
če ste sami nezadovoljni v svojih službah in vas jeb.ejo v glavo ni nujno da je povsod tako.v nekaterih firmah še vedno velja rek da je dober delavec zadovoljen delavec.delavec se je že našel ker sem napisal da se je iskalo 3 mesece.pogodba je za 6 mesecev potem nedoločen čas,toliko za vseznalce

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
strojnikov je itak malo. tisti ki so blizu severne meje, so ze davno skocili preko. odprite si malo avstrijske oglase za delo. strojnik je vsaka 3 postavka, place pa veckratnik nase.
se pa vedno spomnim v teh casih na sosolca iz osnovne sole. Ko smo jo zakljucevali smo sli vsi na neke trgovske, gimnazije,..., on edini na strojno. gledali smo ga kot da je iz lune padel. Strojna? wtf? zanicevalno smo ga gledali. Zdaj je ded verjetno king in se nam vsem ostalim rezi.

Kar pa se tice one zgodovinarke zgoraj. to je sele fail. se vecji fail pa je da baba ve da je v dreku, ampak ne, njo to pac zelo veseli
smile-1.gif

In takih je nebroj. Imam diplomo, zato moram dobit vsaj 1000€ in delal bom tocno to kar sem studiral. ja fino, zelim prijetno druzenje na borzi.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Bodi pošten in napiši še za kakšno obliko dela iščete kader pri študentih?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
en teden nazaj je blo na preverjeno da je tudi letos ostala polovica kadrovskih štipendij nepodeljenih, go figure
crazy1.gif

to je res, raja raje denar vrača, kot da bi prišla delat tiste 2 leti po končani šoli. Tako da res več ne veš... po mojem smo preveč socialna država.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Že 356ič napišem, ,,strela jasna slovensko šolstvo,,......ne obvladajo ko pridejo iz šole, v tehničnih poklicih pa ni druge možnosti,kot da znaš, ker če tu zajebeš se ustvari konkretna gospodarska škoda, ki se ne da nikakor prikrit in zato ne upajo poskusit, ter raje iščejo bolj ,,leve,, zaposlitve, bolj take, ko se da vse z gobcem zakamuflirat, bolj take, ko jih opravlja najbolkj glasen srednji sloj, ki se najbolj dere, da ljudje nočejo delat.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Citat:
Uporabnik shift pravi:
glede na nekatere pametnjakoviče tukaj zdaj zastopim folk ki išče delavca več mesecev.
če ste sami nezadovoljni v svojih službah in vas jeb.ejo v glavo ni nujno da je povsod tako.v nekaterih firmah še vedno velja rek da je dober delavec zadovoljen delavec.delavec se je že našel ker sem napisal da se je iskalo 3 mesece.pogodba je za 6 mesecev potem nedoločen čas,toliko za vseznalce

Še vedno nisi povedal kaj se je z ostalimi 7imi zgodilo?

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Bodi pošten in napiši še za kakšno obliko dela iščete kader pri študentih?

Delo na blagajni športnega centra. Pride stranka, plača uro uporabe igrišč. Študent je na internetu 59minut in eno dela ampak to je preveč zajebano. Smo komaj nekoga študenta najdli, ki je sposoben.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Še vedno nisi povedal kaj se je z ostalimi 7imi zgodilo?

eden od teh je dobil službo.v 3 mesecih se jih je zgolj 7 prijavilo če odšteješ tiste iz zavoda

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik shift pravi:
vse povsod samo jamranje da ni denarja, služb...

pri fotru v firmi so iskali profil strojni tehnik cele 3 mesece.plača 900€ za 8 urni delavnik od 6 do 14ure od pon do pet.prevoz na delo kilometrina, malica 5,8€ na dan oziroma 8 urno izmeno.regres v višini plače in prav tako decembra pripada božičnica v višini plače.ker je dela precej je zaželjeno da se na teden naredi vsaj 8 ur nadur (lahko med tednom lahko sobota) ki so plačane po zakonu torej mesečno lahko dodatno zasluži še cca 250€.pride na razgovor v 3 mesecih 12 ljudi, 5 ki jih je poslal zavod.vseh 5 pravi fotru in direktorju da potrebujejo samo potrdilo da so bili na razgovoru da jih služba ne zanima
bonk.gif

očitno še ni tako hudo, da je folk rajši na zavodu kot pa da bi zaslužil povprečno slo plačo
confused-1.gif

Hja. 900€ neto ali bruto. Če je neto, potem je to še za kakega inženirja dostojna plača.

Sem se pred časom prijavil na en razpis za delovno mesto pri uglednem slovenskem podjetju. Pogoj je bil u.d.i.e. Prijavljenih je bilo če 200, pa sploh ni bilo omenjeno kakšno bo plačilo. Tako, da ne vem no.

Sem prepričan v nekaj stvari. Malo je dobre delovne sile. Dobra, prosta delovna sila pa vseeno ne pride do prave priložnosti. Malo je resnih podjetij, ki so pripravljena od začetka vlagati v zaposlene. Kako naj nekdo pride s faksa in že vse zna? Govorim o tehničnih fakultetah za katere se še najde delo v fohu. Ekonomisti se pa kar pripravite, da boste s 7. stopnjo delali tisto, kar bi lahko s 5. ali 4.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ksz...

Jest sem sicer ze dostikrat pisal o izkusnjah! Slabe so, vec je takih, ki znajo vprasat po pravici, placi, regresu, dodatkih kot pa po cem drugem! To, da bi se pa extra angaziral pa ni sans! Ker za 800 eur ne bo se nadur delal, ce bi mu dal 1500 bi imel pa ze spet dovolj in opet nista! Poznam ogromno adijo primerov in zelo malo dobre prakse! Kolega je dal razpis, dva kliceta ze druga ga napizdi da bo morala delat pol meseca za potne! Tip placa po ucinku, neto, nekdo z nekajletnimi izkusnjami in interesom zlahka v 8,9 urah zleze na 2 jurja! Pa al pridejo "sinovi" al pa nihce! Jaz sem imel sreco, da sem po nakljucju nabasal na eno pridno, ki je ze v osnovi posten clovek, vsaj do zdaj je bila! Ostalo je podn in raje uvozim kitajce kot da se ukvarjam s sodrom od folka! Je res, da je ogromno izkoriscevalcev, ampak dokler ne probas ne ves! Sam sem ze dostikrat bil na ideji dat cloveku zajebane pogoje, videt kako se obnese in kaj zeli in potem priti na plano z dobro ponudbo! Ampak pomoje ne bi niti en poklical!

Tisti, ki pa pizdite ne vem o 500 neto in podobnih! Jaz, ce bi jih potreboval bi jih sprejel, vi jih ocitno ne, ker vas zivi drzava/starsi/partner/babica, kdorkoli in ste na nek nacin zelo na komot! Poznam tudi kaksen tak primer! Jaz bi se fejst v ogledalo zazrl!

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
800 eur je že lepa plača za zdej, drgač pa pri meni je fajn če nism sam cifra nekje in delam po ''jedilniku'' ampak da lahk tud kej pogruntam kako kak denar prpelat v firmo in ne sam jamrat...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Cist odvisno je kje pa kako zivis. Ce si sam, je 800 jedva da prezivis...posebi ce se vozis na siht nekej kilometrov in nimas busa. Ce mas pa sluzbo 10 minut pes stran, pa zvis doma s starsi al pa bejbo je pa itak dovolj. Da bi si pa stanovanje kupil v 20 letih, lahko pa samo sanjas. Mogoce avto, ce ne bos prevec piva spil.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Ni mi jasno. 800 € naprimer, je za samskega, ki živi pri starših glih za glih, če že ne premalo.
Ta stari, ki pa furajo le z dvema minimalcema, vzdržujejo bajto, dva avta in mularijo, pa lahko shajajo?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Fantje, ne obupavat!
Leta 90/91 je bilo zame najhujše leto gospodarske krize v mojem življenju do sedaj. Družina 2+1, baba v službi, plače 3 mesece 0, jaz iz podobne firme na borzo in direkt na s.p. - je blo komaj za kruh. Tamal star 2 leti. Bajta od preminulih starih staršev, iz katere so me dediči metali ven. Za furat okol podrta 101. Pa kolo. Dostikrat sem tamalega v vrtec peljal s kolesom (ker je šla baba na šiht z avtom, ker trenutno bi bilo za avtobus), pol pa takisto k strankam. Orodje in instrumenti v kišti na prtlajžniku. Ko je zmanjkalo drva za centralno (za kurilca itak ni bilo), smo šli v gmajno po sušice.
Potem je šlo počasi na bolje. Sedaj imamo bajto in vsak svoj avto (če je to merilo uspeha). Vmes se je dogajalo svašta, samo lopovluka in obupavanja ne.
Dandanes gre sicer spet na slabše, a je še daleč od tistega podna 90/91.
Razen babe
crazy1.gif
(Ta je dandanes veliko večji podn, kot takrat).

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Nekam se znižujejo standardi, totemu srednjemu sloju z alterja, kake 3leta nazaj sem bil totalni nesposobni butl, ko sn reku, da za minimalca delam, danes so pa čist srečni, če imajo 100€ več
confused-1.gif

ja, ja , lojtra je že kr globoko
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Kolk v € je pa vredno to, da si v osnovi pošten in priden?
Resno vprašam, kolk je za to v € višja plača?
al pa vsaj v %

Nazadnje urejeno: