pa kaj je z folkom?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
vse povsod samo jamranje da ni denarja, služb...

pri fotru v firmi so iskali profil strojni tehnik cele 3 mesece.plača 900€ za 8 urni delavnik od 6 do 14ure od pon do pet.prevoz na delo kilometrina, malica 5,8€ na dan oziroma 8 urno izmeno.regres v višini plače in prav tako decembra pripada božičnica v višini plače.ker je dela precej je zaželjeno da se na teden naredi vsaj 8 ur nadur (lahko med tednom lahko sobota) ki so plačane po zakonu torej mesečno lahko dodatno zasluži še cca 250€.pride na razgovor v 3 mesecih 12 ljudi, 5 ki jih je poslal zavod.vseh 5 pravi fotru in direktorju da potrebujejo samo potrdilo da so bili na razgovoru da jih služba ne zanima
bonk.gif

očitno še ni tako hudo, da je folk rajši na zavodu kot pa da bi zaslužil povprečno slo plačo
confused-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Tudi inženirji so...

dva poznam, ki vozita viličar. Boljše ne dobita.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
en teden nazaj je blo na preverjeno da je tudi letos ostala polovica kadrovskih štipendij nepodeljenih, go figure
crazy1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:

pri fotru v firmi so iskali profil strojni tehnik cele 3 mesece.plača 900€ za 8 urni delavnik od 6 do 14ure od pon do pet.prevoz na delo kilometrina, malica 5,8€ na dan oziroma 8 urno izmeno.regres v višini plače in prav tako decembra pripada božičnica v višini plače.ker je dela precej je zaželjeno da se na teden naredi vsaj 8 ur nadur (lahko med tednom lahko sobota) ki so plačane po zakonu torej mesečno lahko dodatno zasluži še cca 250€.pride na razgovor v 3 mesecih 12 ljudi, 5 ki jih je poslal zavod.vseh 5 pravi fotru in direktorju da potrebujejo samo potrdilo da so bili na razgovoru da jih služba ne zanima
bonk.gif

očitno še ni tako hudo, da je folk rajši na zavodu kot pa da bi zaslužil povprečno slo plačo
confused-1.gif

To na hitro sem poračunal nanese skupaj 1.4k€?
shocked-1.gif

Si prepričan, da se govori o taki cifri...
rolleyes-1.gif
Ali je pa potem se je treba dokazat......

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik shift pravi:

bonk.gif

confused-1.gif

Nakladaš ali pa živš na nekem drugem planetu. Takšnih šihtov že dolgo ni več. Vsi bi dali le minimalca, s tem, da 15. daš še nekaj nazaj. Da delaš vsaj 12 ur dnevno, s sobotami vred in da si dosegljiv 24/7.

MMG, izhajam iz okolja, kjer trenutno zelo visoka brezposelnost in poznam razmere.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Predvsem pa ne dobijo taki:

Citat:
Iskalci zaposlitve: Je res narobe, če vztrajam pri svojem poklicu?
»Prejela nisem nobenega odgovora ali povabila na razgovor. Če sem iskrena, bi bilo nasprotno zame veliko presenečenje.«
Dejstvo, da gredo študentska leta h koncu in da se bo kmalu začelo povsem novo življenje, me je razjedalo, še preden sem začela pisati diplomo. Ne le zaradi tega, ker je prehod iz življenja študenta v življenje zaposlene ali huje, nezaposlene, z diplomo na zavodu prijavljene osebe, ogromna sprememba, temveč ker sem se tega, da bom po koncu izobraževanja težko našla zaposlitev, zavedala že med študijem. Študijskega programa zaradi tega nisem spreminjala, kajti študij zgodovine mi je bil v veliko veselje. Verjela sem, da se bo do mojega iskanja zaposlitve marsikaj spremenilo. In se tudi je. Kako, vemo vsi.
»'Diplomirala si iz zgodovine? Ta pa bo res težka. Imaš kakšna poznanstva? No ... tudi če jih imaš, ti ne bodo kaj prida pomagala. Le kaj se ti je podilo po glavi, ko si se odločila za študij zgodovine?«
Takšni odzivi kot tudi negativne kritike so postali del mojega vsakdana, zato jim ne posvečam nobene pozornosti, pozornost posvečam le redkim, ki me spodbujajo, in sama sebi, ker verjamem, da mi bo uspelo, čeprav bo morda do tedaj preteklo mnogo časa in bom morala premagati precej ovir. Moja želja ni omejena na delo v muzeju ali arhivu, temveč na delo, ki ga bom opravljala z veseljem in tako pripomogla k pozitivnemu rezultatu.
Mnogo je takih, ki zelo radi kritizirajo mlade, češ da zaradi diplome niso pripravljeni delati drugje kot v svoji stroki. Ni res, sem pripravljena zaposliti tudi v drugi stroki, toda ... Ali je res kritiziranja vredno, da zaradi vsega truda, ki sem ga vložila v študij, stremim k zaposlitvi v svoji stroki?
V dveh mesecih, odkar sem diplomirala, sem poslala ponudbe za delo v okoliških muzejih in arhivih. Dobila nisem nobenega odgovora ali povabila na razgovor. Če sem iskrena, bi bilo nasprotno zame veliko presenečenje. Redno spremljanje prostih delovnih mest na zavodu za zaposlovanje mi prav tako ne da misliti drugega kot to, da so najbolj iskani poklici srednje izobrazbe in da bi se morda (malo za šalo, malo zares) lahko ponovno vpisala v srednjo šolo in pridobila še kateri drug poklic.
»Kaj sploh še počneš tukaj? Pot pod noge in v tujino, tu nimaš več kaj za iskati, saj pa vidiš, da vse propada.« Tudi takšne izjave so že vsakdanje. Naj se torej pridružim mnogim, ki so že izgubili voljo, in se odpravim za boljšim življenjem v tujino (ki pa, kot vemo, ni tako rožnato, kot ga opisujejo mnogi)? Verjamem, da je bilo mnogo takih, ki jim ni preostalo drugega. Morda res kdaj v prihodnosti ne izključujem te možnosti, a zdaj še verjamem, da mi bo uspelo tukaj in da bom svoje znanje in sposobnosti vlagala v delo, cenjeno v moji zeleni domovini.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

bonk.gif

confused-1.gif

To na hitro sem poračunal nanese skupaj 1.4k€?
shocked-1.gif

Si prepričan, da se govori o taki cifri...
rolleyes-1.gif
Ali je pa potem se je treba dokazat......

neko predznanje je bilo potrebno itak.za tistega ki obvlada delo z CNCji in starimi brusilnimi stroji(kikinda) je to neka normalna plača.ker tak delavec doprinese odjetju precej dobička.sveda ne v iskri.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Dej ne serite s takimi, na kolk sluzb se jest prijavim pa samo da ni vse tocno kar oni zahtevajo odpades v takmu susu da ti se jasno ni pa sm sposobn marsikaterega driskaca zamenjat za marsikatero delo na srednji ravni.

Dans te izbirajo samo na papirju, pa potem lahko ti neznas nic delati in nima sploh veze, glavn da papir ustreza in da ce na papirju ne pise tocno to kar zahtevajo, potem ni sans da bi ti kej znal. Cez leta k si bos pa nabral izkusnje za na CV take da bi te hotel vsak, takrat bos pa pocasi problematicen ker bos ze prestar.

Se v tej firmi k sem delal sem prisel samo kot student drugace nebi bilo nic, pa so me kasneje lepo zaposlili in sem skoz lahko delal nekaj za kar nisem imel pojma pa se je dobro izkazalo. Da ne govorim da nam je direktorica lepo povedala studentom, da nas v tem podjetju tretirajo kot redno zaposlene in tako smo tudi delali kot redno zaposleni, sam da smo mel 40% manj place, res mi je bilo v ponos. Sam nemorem vec poslusati direktorjev in jamrjanja kako je tezko ker se samo izkorisca delavce in nic drugega. blebetanje o Recesiji je pa itak nekaj najlepsega za direktorje in seve, nekaj scim te lahko se bolj ozamejo in jebejo v glavo, a kljub recesiji dorektorji sponajo svoje Cayene in X5ke in isto njihovi ritolizniki ki so razni vodje itd.

Pa neka sranja kolk se delodajalec boji zaposliti nekoga ker ga potem nebo mogel odzaposliti, matr sej ni ene sluzbe ki nebi imela vsak pol leta preizkusne dobe, j anevem a ni to dost da ce vidis da nekdo ne dela vredu pa da hodi samo na bolniske in dopuste da ga pac odpustis brez naprezanja in je?

Vceraj mi posle zavod sms da se zglasim zarad sluzbe, pridem ke in pred sobo v katero sem bil povabljen stoji 20 ljudi, pride zenska in govori da neko podjetje isce vec nekih elektricarjev in da se noben ne javi in da je zavod vsem mail poslal. Recem zenski da nihce nobenga mejla ni dobil in da naj se vprasa o delu zavoda (ker pac sam vem da so totalno nesposobni in da imajo totalno zgresen rezim dela) in mi zacne da jo nadiram in nevem kaj se.

Skratka polom, 30% njihovih oglasov pa itak ne obstaja ker ce podjetje znotraj podjetja prezaposli delavca morajo to javno objavt na zavod kot da iscejo delovno mesto in sem zavodu napisal da zakaj nemorejo teh oglasov ki to niso, drugace oznacit pa so mi sam nekaj jamrali in da nihce nic nemore itd. Matr vola nevem kako sem jest v svoji bivsi sluzbi odgovarjal za vsako sranje in slaob voljo stranke kateri sam nisem bil nic kriv, tukaj pa noben nobenmu nic.

Nevem niti kje dobite neke ideje o dobrih placah in o povprecni placi cez 1000eur, meni do sedaj se nihce ni ponudil vec kot 800eur BRUTO!!!!! pa sem na sluzbah za inzinerja, pa na sluzbah za srednje sole in se nizje.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

bonk.gif

confused-1.gif

Nakladaš ali pa živš na nekem drugem planetu. Takšnih šihtov že dolgo ni več. Vsi bi dali le minimalca, s tem, da 15. daš še nekaj nazaj. Da delaš vsaj 12 ur dnevno, s sobotami vred in da si dosegljiv 24/7.

MMG, izhajam iz okolja, kjer trenutno zelo visoka brezposelnost in poznam razmere.

zavedam se da je veliko takih.saj nazdanje je tudi država taka da daje minimalca pa bi še rada vzela ampak ne ne nakladam.
če kaj pomaga delo se je ponujalo na gorenjskem v kranju

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Za družboslovce pač ni razpisanih kaj veliko štipendij.

seveda da ne, ampak je vseeno šokantno, da se ljudje kljub trenutni situaciji na trgu dela nekak ne odločijo za tako pot, štipendija + zagarantirana služba ... sej je lepo povedal en ki je bil štipendist jeseniške železarne ... da študenti majo radi pri študiju svobodo ... pa malo raztegnejo ... če maš pa štipendijo pa je treba bit pridn v šoli ...
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
seveda da ne, ampak je vseeno šokantno, da se ljudje kljub trenutni situaciji na trgu dela nekak ne odločijo za tako pot, štipendija + zagarantirana služba

Kaj si boš pomagal s 600€, kolikor jih zaslužiš prvo leto z diplomo, vsaj jaz sem jih pred krizo. Potem so mi pa 850€ namenil.

Pa je taka firma, da se skos po financah in tv- hvalijo.

Za take cifre je boljše, da te tastari fotrajo. Da se osamosvojih brez zaledja v ljubljani, rabiš pa vsaj 1600€, za dostojno življenje.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Vceraj mi posle zavod sms da se zglasim zarad sluzbe, pridem ke in pred sobo v katero sem bil povabljen stoji 20 ljudi, pride zenska in govori da neko podjetje isce vec nekih elektricarjev in da se noben ne javi in da je zavod vsem mail poslal. Recem zenski da nihce nobenga mejla ni dobil in da naj se vprasa o delu zavoda (ker pac sam vem da so totalno nesposobni in da imajo totalno zgresen rezim dela) in mi zacne da jo nadiram in nevem kaj se.

Jaz bi jo res nadiral... Ker zdaj jih mam pa že res dovolj... Sem gor že skoraj 2 leti pa nič še niso naredili zame... Proklete babe lene...
Dal sam kup vlog od katerih ni bilo nič od nič...

Kakor hočejo... Bom že dobil odvetnika, ko bo treba socialko vračat...

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Pa danes je že težko najdit študenta za " delo". Smo potrebovali nekoga in že prvi na razgovoru je bil obupn...
Najprej že v štartu povedal, da je kadilec in da se mu zdi nepošteno, ker v našem podjetju ne more na čik, kdaj njemu zapaše. Da sicer ima delovne navade ampak so ga v prejšnji službi nepravično odpustili. Izvedeli smo, da je v največji gužvi zapustil delovno mesto in odšel domov. Prevoza nima, zato bi on delal v takšnem terminu, ki njemu ustreza kadar dobi prevoz. Urna postavka? 3,5€. Za ta denar pa on nebo hodil delat...

... no in takšni po 10 letih diplomirajo in se naslikajo pri prvem delodajalcu na razgovoru.
cheer.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Tole je ena taka lepa gorenjska pravljica, tole je pa realnost:

Citat:

Drugače pa tale pravljica samo po napisanem sledeč v praksi pomeni delati od 6. do 16. ure (zaželjeno), s tem da v petek lahko končaš že ob 15. uri, pogodba verjetno klasično jebanje, najprej 1 mesečna, potem še malo 3 mesečnih, odjebejo te lahko kadar jim paše ali pa prenehajo plačevati zahtevane, pardon zaželjene nadure, ostanejo dolžni kakšno plačo, itd.

Sicer se pa gre za dobro firmo, napiši njeno ime in se bo takoj našel strojni tehnik za takle gnar v Kranj vozit.