Oznaka M+S

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Točno tako, original je iz nemčije, oznaka pa se je razširila po celi EU (tako kot nemški TUV velja praktično vsepovsod). Matsch + Schnee je pa enako kot Mud + Snow, pač po naključju enaki začetnici.

Kako je v našem zakonu pa ne vem, ali je dovolj oznaka M+S ali ne, ali mora biti snežinka (ki tudi ni na vseh M+S gumah in obratno).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
http://www.uradni-list.si/1/content?id=86881

Pravzaprav v ZVCP sploh ne najdem opisa zimske opreme
confused-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Hmmm, lahko, da se je razširila iz nemščine amapak za angleško govoreče je M+S=mud+snow.
smirk-1.gif

Recimo:
Tires marked "M + S" ( "mud and snow" tires), also known as
What's the difference in snow traction between an M+S (Mud and Snow) branded tire, an All-Season tire and
Although most All-Season tires have an M+S (Mud and Snow) rating, they do not meet the

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvala, nisem vedel, da je posebej to.

(4) Zimske pnevmatike so tiste pnevmatike, ki imajo na boku proizvajalčevo oznako »M+S«.

Torej bi kupil ene XY letne gume s to oznako in se vozil pozimi (do prvega jarka
grin1.gif
).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Citat:
(4) Zimske pnevmatike so tiste pnevmatike, ki imajo na boku proizvajalčevo oznako »M+S«.

Me zanima kaj bi mi policaj rekel če bi mu pokazal letne gume ki sem jih prej omenjal in imajo M+S na boku.
grin1.gif
Na katerem boku? notranjem ali zunanjem?

Če te oznake policaj ne bo videl na zunanjem vidnem robu, ti bo napisal kazen, a misliš da se bo pod avto vlegel.
Če pa bo oznako videl, pa kazni ne bo. M+S zanj pomeni da je guma zimska.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Točno tako. Ampak je to v bistvu svetoven bulšit. Doma imam na enem avtu fulda 4x4 road z oznako m+s, pa to niti v sanjah ne more biti zimska guma glede na profil.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda to ni zimska guma, ker ima profil v smrekico, kak si si sploh to predstavljal pri nakupu
grin1.gif
Da pa imaš eno najboljših zimskih gum obutih pa ni važno, boljše bi bilo, če bi imel ene obnovljene iz Obija s profilom v stilu gum za fičeka.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Moj oče pa ima na terencu gume s profilom za na Triglav prit, pa ni oznake M+S gori (pa čeprav se po snegu vozi ko po suhem). Ampak če mu bo policaj težil bo kazen...

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Točno tako. Ampak je to v bistvu svetoven bulšit. Doma imam na enem avtu fulda 4x4 road z oznako m+s, pa to niti v sanjah ne more biti zimska guma glede na profil.

jaz sm ravno iz tega razloga šel gledat kak je v zakonih. moje gume namreč nimajo nič lamel. le "štople". no, očitno je primerna tudi za v sneg.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Na testu zimskih gum je bila goodyearjeva allseason pnevmatika ocenjena presenetljivo dobro.

Sem gledal test. Celoletna se je na majhni vzpetini samo sukala, medtem ko je zimska šla kot po suhem... pa obe sta bili od GY