Otroški avto sedež...katerega izbrati?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Kakšno mnenje imate o alcantari v teh otroških sedežih. pri cybexu je alcantara celo cenejša kot tisti "poliester". Vsaj pri nas. je pa res da v tujini ni toliko cenejsši kot romer-britax (155 evrov xfix+)
Najbolj ciljam na vpijanje švica v poletni vročini.

nekaj takega x fix plus

poliester mi pa ne "paše"

Nazadnje urejeno:

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Ni pa mi jasno zakaj, pri teh 18+kg ni več pasekov na sedežu, kot pri teh 9-18kg.
Iz varnostnega vidika mi je to velik mimosun.

Ravno iz tega vidika, sva midva vzela tega:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=227938

Je bila pa neka akcija in sva ga dobila mislim, da za 170€. Sicer še nismo na 18kg ampak prvega nama je prerasla, tako da nama je tale zadeva s to "mizico" spredaj kar zanimiva rešitev. Ker sam avtomobilski pas je bil pa še mal tako tako.
Jaz tud gledam ta avtosedež, je od jutri naprej v akciji! Je za kupit?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Mi imamo dva taka in je otrok zadovoljen.
Sicer imam sam občutek, da je tudi prva generacija Pallasa isto dobra, ti dodatni stiropori ne dajejo ravno nekega vtisa dodatne varnosti.
Imaš pa pri teh sedežih lahko problem z dolžino pasu v svojem avtu. Pri nas v enem avtu je ok, v drugem pa rabimo podaljšek.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja midva sva zelo zadovoljna. Tud tamala je vsa vesela, ker ima neke vrste mizico pred seboj in si lepo kakšno knjigico naloži med vožnjo
smile-1.gif

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Ni pa mi jasno zakaj, pri teh 18+kg ni več pasekov na sedežu, kot pri teh 9-18kg.
Iz varnostnega vidika mi je to velik mimosun.

Ravno iz tega vidika, sva midva vzela tega:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=227938

Je bila pa neka akcija in sva ga dobila mislim, da za 170€. Sicer še nismo na 18kg ampak prvega nama je prerasla, tako da nama je tale zadeva s to "mizico" spredaj kar zanimiva rešitev. Ker sam avtomobilski pas je bil pa še mal tako tako.
Jaz tud gledam ta avtosedež, je od jutri naprej v akciji! Je za kupit?

Koliko pa je cena?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Evo cybex solution x fix+ je ze nekaj dni v avtu. Zic se mi zdi OK zaenkrat, sploh nastavljivo vzglavje je prirocno. Ce pricakujem da bo otrok zaspal, ga umaknem nazaj, sicer se mu lepo dotika glave. Na koncu sem ga vzel po redni ceni pri nas, ker v tujini ni nic cenejsi skoraj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
poliester mi pa ne "paše"
So mi pa včeraj končno s carine poslali odgovor glede carine pri uvozu sedeža

Mater ne pošiljajo v tujino. Če bi imel koga v ameriki bi kar tja naročil 2 zica. Cena je polovična, 100 dolarjev ne bi bila poštnina za 20 kil!

So mi pa včeraj končno s carine poslali odgovor glede carine pri uvozu sedeža
Citat:
Za blago, ki se uvaža v RS, je treba plačati uvozne dajatve po predpisani stopnji, razen za blago, za katero je predpisana carinska oprostitev ali stopnja prosto. V osnovo za obračun uvoznih dajatev se poleg vrednosti blaga po računu vštejejo še vsi stroški nastali v zvezi z blagom, ki se uvaža, do njegovega prihoda na carinsko območje Skupnosti.

Otroški varnostni sedež se uvršča pod oznako KN 9401 80 00. Predpisani sta dve dajatvi: carina 0 % in DDV 20 %.

Če je vrednost blaga (nakup preko spleta) v pošiljki nad 22 EUR, vendar ne presega 150 EUR, se obračuna samo DDV po predpisani stopnji. Za blago, ki je vredno nad 150 EUR, se obračunajo vse predpisane dajatve ob uvozu blaga.

Blago v pošiljki, ki jo iz tretje države pošlje fizična oseba drugi fizični osebi , ki živi na carinskem območju Skupnosti, je do vrednosti 45 EUR oproščeno uvoznih dajatev, če je priložnostna, če vsebuje blago namenjeno izključno osebni uporabi prejemnika ali njegove družine, če iz narave in količine blaga ne izhaja, da ne gre za komercialni namen in če pošiljatelj pošlje pošiljko prejemniku brezplačno. Če vrednost pošiljke presega to vrednost oziroma ne izpolnjuje pogojev, se obračunajo vse predpisane dajatve ob uvozu blaga.
če se bo slučajno še kdo spreševal glede tega

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Jaz sem se nekako sedaj odločil za tale avtosedež! Vaše mnenje?
razmisli o nakupu sedeza 9-36kg, oziroma mogoce res rabljenega. Jaz sem imel to zadevo reseno z rabljenim za 18+kg pa tezko dobis kaj pametnega rabljenega, ker otrok v njem prezivi skoraj 10 let. Cez leto in pol do dve bos spet dal 200 evrov za zic?

Nazadnje urejeno: