Otroški avto sedež...katerega izbrati?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.468
6.972
113
Pebble je pač updajtan cabriofix. Po testih oba tam tam, zato izbrala cabriofix, ker je cenejši. Poglej še Romer Baby safe plus II SHR.
Pri vseh treh je opcija isofix podstavka. No za to sem se pa stegnila, lupinico samo poklikaš notri, nič privezovanja - čeprav ne pravim, da privezovanje v kolikor je pravilno, ni enako varno.

Bodi pozoren tudi na to, da boš lahko lupinico vpel v voziček (najbrž si bosta omislila eno all in one variatno). Več ali manj se da dobiti adapterje za zgornje 3 (sploh za Maxi Cosi lupinice), z ostalimi že znajo biti problemi.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Na sami lupinici ni lučk.

Lučke so na Isofix podstavku, ki kažejo če je dobro pripeto vse skupaj.

Drugač pa je Cabriofix novejši (če nisem pobrkal malček) in malček bol izpopolnjen kot Pebbl.

Drugače pa hala 11, poišči Boštjana in ti bo lepo razložil stvari okoli tega.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Pebble je novejši
smile-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
bonk.gif

He he, pobrkam če se le da.

Za našga tamalga sem nabavu Pebbla in Isofix podstavek. Tega z lučkami, ki kaže vse tri elemente pripenjanja na podstavek, bazo na pritrdišča, nogo in pa samo lupinco na podstavek.

Zadeva je res dobra in lahkotna za ravnanje, predvsem pa trotl ziher.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Pa Pebble ima pametne pase oz. kako se temu reče, ko jih odpneš se sami odmaknejo na stran.

Cabriofix tega nima.

Pri dvojčkih sem nabavil Cabriofix, samo primerjava, Rutar 199EUR, preko neta v SLO dobil za 102,99. Podstavke vzel tudi zraven, za te pa sem dal 149, ker ni bilo nikjer akcije.

Pri dveh se pač pozna, vendar je zelo udobno.

Kasneje lahko na ta podstavek priklopiš še stolček, mislim da Pearl.

Lp,

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.468
6.972
113
Familyfix paše na oba - Pebble in Cabriofix. Za slednjega je pa OK tudi Easyfix, ki sicer nima lučk, ima pa ravno tako oznake če je vse OK pripeto. Na sliki označeno s krogci. Zgornja oznaka je za to, če je lupinica pravilno vpeta - tukaj je rdeča, ker lupinice ni gor. Spodnji dve, pa če je noga pravilno in dovolj raztegnjena. Tukaj sta zeleni, kar pomeni, da je vse OK. Nima pa lučk zato, to je pa res. Easyfix je cenejši kot familyfix.

Jaz sem si kupila kombinacijo Easyfix + Cabriofix, ker je po testih enako dobra kot Familyfix + Pebble. Lahko pa 100% garantiram, da se pri Cabriofixu pasovi nič sami ne umikajo in včasih najedajo, ker so pod hrbtom, v ustih od tamalga in povsod, kjer ni potrebno. Nisem pa prepričana, koliko več, če sploh, bi bila pripravljena za to plačati.
1499861-maxicosi_easyfixbase.jpg

Priponke

• 1499861-maxicosi_easyfixbase.jpg
    1499861-maxicosi_easyfixbase.jpg
    30,6 KB · Ogledi: 376
Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Pa Pebble ima pametne pase oz. kako se temu reče, ko jih odpneš se sami odmaknejo na stran.

Cabriofix tega nima.

Pri dvojčkih sem nabavil Cabriofix, samo primerjava, Rutar 199EUR, preko neta v SLO dobil za 102,99. Podstavke vzel tudi zraven, za te pa sem dal 149, ker ni bilo nikjer akcije.

Pri dveh se pač pozna, vendar je zelo udobno.

Kasneje lahko na ta podstavek priklopiš še stolček, mislim da Pearl.

Lp,

Kje si kupu prek neta?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Zdravo!

Sem kupil pri pri BabyCEntru - so imeli neko akcijo, samo sem se zatipkal, takrat sem dal 109,90.

Trenutno najceneje pri link

Je pa ravno kolega kupil pri njih, dobil naslednji dan, barve se prej dogovoriš.

Lp,

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Meni so v trgovini povedali da je pebble samo novejši model. Neke hude razlike pa ni. No pa druge barve imaš na izbiro.
Tiste lučke so na isofix podstavku in ne na samem avtosedežku.

Jaz sem nakoncu izbral CabrioFix ker je bil v akciji kar konkretno cenejši od pebble.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
ksz.

Jaz imam pa trenutno dilemo med dvema avtosedežema:

Recaro Monza vs. Cybex Solution X2-Fix

Pri Monzi sem zasledil nekoliko slabše rezultate na raznih testih, medtem ko je Cybex večinoma "Test sieger", "Gut", "Sehr Gut", ...

Monzo ste pa tudi tu kar pohvalili.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Zdaj sem sel skozi stare letake od babycentra in videl, da bi pred nekaj tedni lahko dobil Solution X-Fix za 100€, X2 je pa 190 oziroma danes je bil 150€.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Ja tista cena solution x fix za 100 evrov konec aprila je bila res najnizja. Niti v tujini ni bilo take cene pred 4 meseci nikjer. No jaz sem potem v BC vzel xfix+ pri nas za redno ceno 155 al kolk ze?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
No iz Nemcije lahko dobim X2-Fix za nekaj manj kot 140€ (s postnino vred) na babyartikel.de

Bom videl ce bodo dali se kaj v junijsko akcijo, drugace bo ocitno spet treba kupovati v tujini.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Lepa cena, vzemi. Jaz takrat te strani mislim da nisem spremljal, ne vem pa ne na pamet.
Me pa obcasni zuli jemanje sedeza iz avta, ker isofix noce takoj spustit. Lahko da sem malo "neroden", ali pa da je sedez v avtu cudno narejen (ali pa sam isofix pritdil), ker sem sel ekstra po instrukcije v BC in tam na njihovem sedezu nisem imel tezav.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Odpiram istocasno, stos je v tem da se na eni strani odpre na drugi pa ne. Bom se nekajkrat testiral in ce mi tega ne uspe narediti tako kot pricakujem(in tako kot se je odpel v bc domzale kjer je bil kupljen), pridem k tebi po instrukcijo.