Otroški avto sedež...katerega izbrati?

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38

Sam se ogledujem po temu sedežu.

Vesel bom bil tudi kakšnega drugega predloga ali komentarja ZA ali PROTI moji izbiri
redface-1.gif

cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Simpl.
Pogledaš ocene za varnost, izbereš prve tri najbolj varne, greš v trgovino in potestiraš z mulcem... Vzameš tistega, v katerem se najbolje počuti.
Pa za nakup potem pogledaš malo po web-u. Pri nas imajo nekateri hude cene. Čeprav, ko ima npr. Baby-center v akciji je tisto zelo dobra cena.

Mi imamo enega Romerja, zadeva je svinjsko težka, ni ravno najbolj simpl za pripenjat, ampak je imela takrat najboljše ocene za varnost, pa ta mala je tudi preživela test v njem. To pomeni, da ni dobila živčnega, ko smo jo spravili noter...
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Römer/Britax je kul ja, mi mamo v vsakem avto enga, pa se tamala notr čist ok počut.

Sem gledal za tadrugi avto tud tega recarota, pa me nekak ni prepričal...

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Citat:
Uporabnik logistik pravi:

Sam se ogledujem po temu sedežu.

Vesel bom bil tudi kakšnega drugega predloga ali komentarja ZA ali PROTI moji izbiri
redface-1.gif

cheer.gif

Mi ga mamo... Pa smo zadovoljni, tamavčk se tud dobr počut v njem. Če ga kdaj pobruhamo, se da fajn vse dol vzet pa oprat... Pa še tak ''strojski zgleda''
cool-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Malo za provokacijo (ne jemat resno), zadnjic je bejba prehitevala k zmesana, zadaj pa otrok verjetno v najbolj ocenjenem otroskem sedezu, se ga je komi vidl... :p

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi: Kakšna je cena za takle sedeš?

Pri nas vsekakor preveč, dobrih 200€. Smo ravno nabavili Britax (Römer) iz UK za 50% manj kot je v SLO.

Pri nas so očitno marže trgovcev z otroško opremo vsaj 250-300%. Mojega denarja ne vidijo več.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Imamo takšnega.

Cena: cca 230 EUR

Prednosti: stabilnost otroka, dober oprijem, možna uporaba do 36 kg (torej tudi, ko se uporablja samo jahač, drugo se odstrani)
Slabosti: dokaj majhen naklon, težje zapenjanje (ker je oprijem tesen, moraš pasove praktično "iskat" pod otrokom), kar pa je praktično tisto, kar staršem ne odgovarja najbolj, sploh če to počneš večkrat na dan ...

Moje mnenje je, da poglej še kak drug sedež ... je pa to Recaro, tko da ni preveč za grajat
evil.gif

Overall, vseeno bi se pri ponovnem nakupu malce bolj pozanimal, saj zdaj vem, kaj je pomembno pri izbiri, sploh če upoštevam še zadnje dejstvo (kar pa je seveda daleč najpomembnejše pri sedežih, varnost otroka, seveda): čeprav je Recaro, na testu (sicer drug tip sedeža) ni dobil blestečih ocen, menda samo zadovoljivo ...
crazy1.gif

Še nekaj sem se spomnu: (EDIT) : sedež je precej nizek in otrok težko vidi iz sedeža. Stranske opore so visoke, tako da se mora nagnit naprej, da kaj vidi, nizko sedišče pa še dodatno onemogoča pogled iz avta.
To vem zato, ker imamo poleg tega še Maxi cosija in ta je precej, precej višji, pa tudi stranskih opor nima tako poudarjenih.

Tale sedež praktično izgleda kot oni v športnih avtomobilih ...

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Vklopiš klimo, da otroku ni vroče?

Drugega ne vem, pri nas je v sedežu suh, tudi če je vroče ... mogoče k temu pripomore sedež, ne vem ... ???

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ej, točno to je mene neslo, da sem ga kupil tako na brzino ... poleg zvenečega imena, seveda ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Vklopiš klimo, da otroku ni vroče?

Drugega ne vem, pri nas je v sedežu suh, tudi če je vroče ... mogoče k temu pripomore sedež, ne vem ... ???
klima laufa (imava spredaj sedeča dokaz - smrkel
bonk.gif
), mislim da je kriv sedež (nek maxi cosi), ampak je bilo v lupinici isto

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Tudi pri nama je zadi vsa prešvicana pa mokra, ampak sklepam, da mende ni to od sedeža ampak pač tamala bolj švica?

Je pa eden britax safefix plus, tadrugi pa römer king plus

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Še mi švicamo pa imamo 10 cm "pene" v sedežu, ne pa otrok, ko je pribiti v tistih nekaj cm stiroporja, le ta pa je nalepljen na plastiko

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Ta nadloga pa je prisotna. Mi sam mirkamo, da ni otrok izpostavljen prepihu al močni klimi. sej veš, še mi tastari se prehladimo al šele smrkat. Je pa zakon to obračanje
grims-1.gif
. Pač sem bl lenoba po poklicu.

PS
Pa še dvigne se, da tamal lahko spi.

Nazadnje urejeno:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Mi smo problem švicanja oz. prekomernega švicanja rešili pri maxi cosiju tako da smo dokupili eno bombažno prevleko v baby centru. Je bil takoj mir s tem. Pa še lažje jo opereš kot pa varijanta slačenje in sušenje cele sedežne prevleke. Drugače sem sam mnenje in tudi večina testov tako pravi, da ni najboljše kupovati sedežev v prevelikem težnostnem - letnem razponu (9-36 kg), ampak je bolje kupiti najprej 9-18 kg potem pa naslednjo varijanto do 36kg. Prvič varnost, drugič pa se ti lahko pojavi problem, da je otrok malo večje rasti in pri kakih 4 letih in dobrih 20 kg več ne paše v ta sedež ker je enostavno prevelik, pasovi sedeža pa prekratki.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
evo še en zadovoljen uporabnik tega recarota young sport. mala ni bila nikoli prešvicana pa čeprav je notri sedela 2h po soncu ko smo šli v portorož, je celi čas spala ko top.
edini problem katerega sem videl je, da recimo pri morem avtu (touran) so zadnji sedeži nekako skoraj 90stopinjski in ima premalo naklona ko daš v ležeč položaj, recimo ko je bejbek še mali ko še ne drži glavice tak močno. jaz sem to rešil z eno dekico spodaj, da je bil večji naklon. druga stvar katero se spomnem je da se pasi radi zasukajo tam ko se pripnejo. mi smo zadovoljni z njim. vsekakor pa tamalo noter priveži za nekaj časa preden kupiš (dober ni treba iti glih na kosilo vmes, tak za par minut) pol boš pa tak videl njen/njegov odziv.

drugi sedež je britax ki je identičen kot romer še prevleka je ista samo kakih 100e je cenejši. tudi priporočam. je pa problem ker v tem skoz leži bolj kot ne, pa še zdj pozimi ko je že kr zrasla (11kil) je bla noter kot bi bla v spejs šatlu prvezana =)