Otroku v avtu bruha

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Kaj bi mi priporočali, da bi malo zaščitil avto bred bruharijo - zdej imam že mal zapacano in bom dal avto kemično očistit in bi ga potem zaščitil.
Zdej imam tako neugledno z brisačami pokrite sedeže
crazy1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Jaz bi na tvojem mestu poskrbel za malce drugačno preventivo, ti bodo poleg sedežev hvaležni tudi otroci
smile-1.gif

Tole pri nas reši vse morebitne težave s slabostjo med vožnjo ali kako drugače:
antimetil_embalaza_med-535x382.png

Citat:
Antimetil® obložene tablete so majhne in gladke. Njihovo jemanje je enostavno. Vsaka obložena tableta vsebuje 50 mg standardiziranega suhega ekstrakta ingverja, kar ustreza 500 mg ingverja v prahu. Ekstrakt suhega ingverja, ki ga vsebuje Antimetil®, je kar 10-krat bolj koncentriran kot tradicionalni ingver v prahu. Zahvaljujoč njegovi naravni formuli, je Antimetil® idealna rešitev za dobro počutje vašega želodca. Antimetil® je primeren za zmanjševanje občutka nelagodja pri otrocih starejših od treh let in odraslih. Primeren je tudi za nosečnice od prvega meseca nosečnosti dalje. Uporaba izdelka Antimetil® je varna, ker ne povzroča zaspanosti in motenj motorike.

Vir: http://www.zelena-ewopharma.si/antimetil/kaj-je-antimetil/

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.678
6.711
113
pri taščici
Pa se kaj ve zakaj otroci bruhajo v avtu. Mislim da sem pri dveh otrocih samo enkrat ali dvakrat to dozivel. Enkrat je bil nek cuden čips najbrz kriv, da je bruhala po vsega nekaj km ovinkov. Sicer pa nimam tezav v avtu. Da pa bi se mi to tedensko/mesecno dogajalo pa bi najprej iskal vzrok bruhanja.

Obicajno se otroski sedez konkretno lahko slece in da blago v pralni stroj ostalo pa nekako operes, obrises, lahko tudi s slavfom ali pod tusem v banji ce je tako hudo. Ce pa imas pod otroskim sedezem se neko brisaco v barvi sedeza pa se tudi ne more ne vem kako hudicevo grdo izpasti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Hja kakšni otroci so pač enostavno toliko bolj občutljivi, da jim postane slabo praktično takoj. Nekateri pa potrebujejo kakšno dodatno "vzpodbudo" ala kak poseben čips
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Kaj bi mi priporočali, da bi malo zaščitil avto bred bruharijo - zdej imam že mal zapacano in bom dal avto kemično očistit in bi ga potem zaščitil.
Zdej imam tako neugledno z brisačami pokrite sedeže
crazy1.gif

Manj se naj nažira

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ni važno kaj in koliko je - lahko tudi samo pije. Je pa vse skoraj brez opozorila, zajoka in potem BRUUUUAAAA.

Tablete so baje šele od 3 leta dalje moj je star 2 leti in pol.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Meni kot odraslemu je v enih avtih slabo za znoret (opel zafira, reno master, MB C klasa)... v enih pa lahko na 1000 km BP.
Pojma nimam zakaj.
Obstajajo ingverjevi bonboni če no hotel tablet

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Obstajajo lizike za ta namen.
Drugače pa brez wunderbaum smrekic, svež zrak, v Dalmacijo po AC preko Zagreba (čimmanj ovinkov), lepa konstantna vožnja...
Been there, done that, twice.
Pomaga, da jih zamotiš (prenosni DVD za risanke, petje, igre...)

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pri nas je bruhal samo enkrat, ko sem dal zadaj na stojalo tablico in gor film. Po ac je šlo, ko smo šli pa na krk je bilo pa bruhuhu. Mulc mora gledat okoli, potem možgani dojemajo gibanje in ni težav (vsaj tako je pri meni in ženi pa očitno tudi pri otrocih).

jello

Guru
22. sep 2008
10.153
3.873
113
Preden boš rešil težavo jo bo otrok sam prerasel. Pri nas je tudi eden to počel pri nekje isti starosti. Pa ni bilo važno kje, ali na zadnjem ovinku ko sem podiral hitrostni rekord čez ljubelj ali pri 50 km/h po ravnem v koloni. Lizike nucajo bolj za en drek. Pri treh letih je minilo samo od sebe.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
In zakaj čips, ker je slan, sol je dobra proti slabosti, glavobolu, boljš kot da bi žru tablete.
Je pa res da v slanih prigrizkih je premal soli.

Otrok pa tud ne bo sol lizal
bonk.gif
edina rešitev je tablet

mistique

Guru
16. jun 2009
13.763
1.566
113
Emona / Carnium
A sta tvoja al samo skrbita zate?

Drgač pa pomaga, da otrok spremlja oz. ima možnost spremljanja gibanja vozila, pomaga dobra klima (fresh air), pomagajo distrakcije v obliki petja, pogovarjanja,...pomaga, če za vožnjo ujameš otrokov spalni cikel, pomaga večina, že omenjenih zadev.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Kater avto pa imaš?

Načeloma otrokom, ki so nagnjeni na slabost najbolj pomaga sovoznikov sedež
wink-1.gif

( Zdaj kako to speljat je pa druga stvar...).

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Avto je BMW trojka karavan
evil.gif

Mu je bilo pa slabo tudi v Fiat doblu

Sej meni se prav smili, ker meni v avtu ni bilo nikoli slabo, žena pa ima bolj slab želodec.
Rad bi dobil samo kako pametno zašito za na sedeže da ne rabim vsak mesec na kemično čiščenje.