Glede "skrivanja računa" in "do 18 leta nič" sem pa jaz drugačnega mnenja.
Otroku je potrebno privzgojiti vrednote. Meni so jih kar kmalu. Že kot otrok sem dobil nekaj denarja, s katerim sem lahko delal, kar sem hotel. Recimo, da sem bil star takrat 10 let. Pa sem ga zaluftal prvič in drugič (pod budnim očesom, a ne prepovedi, staršev), "tretjič" ga pa nisem več, ker si potem nisem več mogel kupiti vsega, kar sem si hotel. Pa sta mi dala misliti, za kaj ga porabljam in sem potem imel proste roke glede denarja, saj sem SAM vedel, za kaj ga je vredno porabiti in za kaj ne. In, teko verjeti, se je to zgodilo v 10 dneh!
In kako se je to zgodilo? Ko smo šli na morje, sta mi kupila 10 sladoledov na dan. Prvi dan 10, drugi dan 10 .. pol sta mi pa rekla, da mi dasta denar za 20 sladoledov, ki ga lahko porabim kakorkoli in kadarkoli želim, a ko ga zmanjka, ga zmanjka. Nič več: Mami, oči, jaz bi pa sladoled!. In kaj sem naredil? Od tisteg atrenutka naprej si nisem kupil tudi enega sladoleda ne! .. Sta mi ga potem na koncu dopusta v pohvalo ona... In od takrat sem se naučil ceniti denar... SIcer glupa fora, ampak je uspelo.
Če starši skrivajo do 18 leta, pol pa mu dajo denar in si kupi skuter, ne da bi ga znal ceniti, nima poprejšnje "skrivanje" nobenega smisla.
Sam ne mislim otroku skrivati računa. Pa tudi denar bo smel porabiti pred 18 rojstnim dnevom. Če bo stvar vredna, bo lahko dvignil. Če bo pa hotel najbolj fensi GSM ali pa karkoli bo že popularnega čez 17 let, pa ne. Upam pa, da bo do takrat že imel "vgrajene" vrednote in bo znal ceniti druge stvari, kot pa materialne.