otroci vidijo, otroci naredijo....

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
To je sicer že str posnetek
wink-1.gif
.Delat itak nebo nihče, ker ko bo prišel na firmo, bodo meli tisti z delovno dobo večjo plačo in mu bo šlo v nos, zakaj more delat za mali demar. To je prava jeba.
Sem glede naše madine precej črnogled.
sprasujem se.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mati je učiteljica na mali vaški šoli, pa pravi, da so otroci vsako leto hujši, predvsem zaradi nenadzora staršev, ki morajo zato, da preživijo, delati 2 službe in jih celi dan ni doma.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Ma kaki preživt
ne-ne-1.gif
.Ker ma sosed pasata mormo mi met avdija. To žene ljudi v delo za denar. Ni dober clio al pa kak mondeo 10 let star. In otroc morjo sami bit, seveda ne mrez PS3, kar dela le na največji plazmi al LCD. To kar delamo otrokom je samo naša požrešnost. Seveda prideš zmatran domov po celem dnevu dela. Kdo se bo še ukvarjal s otrokom.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
To kar delamo otrokom je samo naša požrešnost. Seveda prideš zmatran domov po celem dnevu dela. Kdo se bo še ukvarjal s otrokom.

Meni se ni problem ukvarjati z otrokom po celem dnevu službe. Pravzaprav mi je to sprostitev.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Problem je v bolestni ljubezenski zagledanosti v lastnega otroka, posledično pretirani zaščitniškosti in pomanjkanju trezne presoje, da ti mulc/mula pa že resno pleza po živcih.

Razlika med sedanjimi generacijami in prejšnjimi je namreč ravno v tem, da se prejšnje NISO imele cajta ukvarjat z otroci, ker je bilo pač treba pomolst, skidat štalo, oplet njivo, skuhat kosilo,... Otrok je sicer res bil poleg, ampak svet straršev se NI vrtel samo okoli otrok...

Tisti, ki se nimate cajta ukvarjat z otroci (v smislu, da cele ure sediš poleg njega in sestavljaš legokocke), se ne sekirajte.
Tega cajta ni imel nihče niti v starih časih, pa z otroci ni bilo čisto nič narobe - celo obratno.

@izhodiščni video - uporaben je samo v smislu dokazovanja, od kje hudiča "je mulc/mula to pobral".
Od doma.
Ker spremenilo se ne bo nič, saj starši običajno niso sposobni spremeniti samega sebe.

Nazadnje urejeno:

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ne vem, če je bil celoten post namenjen meni. Z "ukvarjanjem z otroki" nisem mislil sedenja zraven malčka, ko se igra ampak, da aktivno spremljaš kaj otroka zanima, ga spodbujaš pri rečeh, ki mu ležijo, ga učiš. Tudi odgovornosti za svoja dejanja, česar pri marsikomu v zrelih letih ne najdeš.
Primrejava starih časov, ko so starši delali n anjivi in sedanjosti pa ni ravno na mestu. Družba se je od takrat precej spremenila.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Se vsak rad poigra in uči z otrokom. To zadnje mi še ni treba
aplauz.gif
? Prijatelca dela v vrcu v Lj. in to nonstop doživlja. Tamali je pa sam v kotu in se cmera. Se trudi okol njega, samo je še 20 otrok, ki jih ne moreš pustit. Punci verjamem, ker se ne laže in njej prepustim otroka svojga brez kakršnega vprašanja in navodil. Ker se trudi. Starši sploh niso/smo razumni. Kako boš razložu staršu, da se je otrok na tla metal in po nesreči popraskal. Če ti mat mabija da zna rolat. Seveda zna, samo je iskal pozornost, se frajerja delal in posledično motil delo vzgojiteljice.
Druga kolegica v vrci, sam ta je na vasi, tut opaža da se to veča. Mah, če pomislim na sebe, ko smo ga mi sral v osnovni, je tut kdaj pal okol ušes, samo se potem nisem ni premaknil s stola kak teden. Pa ne zagovarjam batin, sam če je preveč, je preveč. Če je pa fotr še kej zvedu sem jih pa še doma dobu. Sedaj pa učitelj nima kaj rečt. Če že kaj pove staršem, je pa itak učitelj kriv.
Hm, sem se spomnil, da so skor vse kolegice in prijatelce vzgojitelce al pa učitlce.
Preveč vem
confused-1.gif
.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.032
10.789
113
kod Džej-Zija
Tu se močno pozna Gabrov pristop h osnovni šoli, po katerem učitelji/ce učence le izobražujejo, ne pa tudi vzgajajo.
13.gif
Posledično so ukinili učiteljem praktično vse metode, kako otroka disciplinirati, otroke pa močno izobrazili o njihovih pravicah. Pri tem so seveda pozabili otroke spomniti tudi na njihove dolžnosti.

Potem so pa tu še moderni starši, ki zahtevajo, da učitelji vzgojijo njihove otroke. Če je kakšen problem, se pač pojavijo v šoli s pričakovanjem, da bo problem razrešila šola, saj velikokrat sami tega niso sposobni.

Na dolgi rok me prav skrbi, kako bojo mlade generacije skrbele za svoje otroke, ki jih bojo nekoč imele. To bo šele katastrofa.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
He, he, to pa poznam. Enkrat sem šel na roditeljskega v vrtec in nikoli več. Ne vem, a ljudje resno mislijo, da imajo edini na svetu otroka? Poslušam tudi od znancev, ki učijo na srednji/osnovni šoli. Menda je zadnja leta ena sama katastrofa. Horda nevzgojenih agresivnih malčkov za njimi pa horda prav takih staršev, ki učiteljem še dodatno zbijajo avtoriteto.
stupid-1.gif

Še nekaj je. Ne smeš se takoj postavit za otroka, če se mu kdaj zgodi krivica, ga kdo vžge, mu vzame igračo. Svet je sestavljen tudi iz krivic in nikako ni dobro, da ga ujčkaš v vati potem pa ga kar naenkrat vržeš v kruti svet. .

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Tu se močno pozna Gabrov pristop h osnovni šoli, po katerem učitelji/ce učence le izobražujejo, ne pa tudi vzgajajo.
13.gif
Posledično so ukinili učiteljem praktično vse metode, kako otroka disciplinirati, otroke pa močno izobrazili o njihovih pravicah. Pri tem so seveda pozabili otroke spomniti tudi na njihove dolžnosti.

Potem so pa tu še moderni starši, ki zahtevajo, da učitelji vzgojijo njihove otroke. Če je kakšen problem, se pač pojavijo v šoli s pričakovanjem, da bo problem razrešila šola, saj velikokrat sami tega niso sposobni.

Na dolgi rok me prav skrbi, kako bojo mlade generacije skrbele za svoje otroke, ki jih bojo nekoč imele. To bo šele katastrofa.

To in pa posledice propagiranja permisivne vzgoje.

Yebeš permisivno vzgojo, če te ne uboga, ko mu rečeš drugič, gre stat v kot, če ga serje še tam, faše.

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz.

Tudi sam imam več kolegov/kolegic, ki poučujejo na osnovnih šolah in vem kakšna je situacija (katastrofalna).
Problem je v tem, da v naši državi primanjkuje delavskih kadrov - vodovodarji, električarji, zidarji, tekstil in ostali taki poklici. Poglejte vpise v srednje šole... Vsak drug gre v gimnazijo in vsak tretji konča faks, vpis v tekstilne, elektro itd. sš pa upada. Zdi se mi, da država nalašč obvešča učence o pravicah, učiteljem jih pa jemlje. Posledično se pozna to tudi na ocenah v osnovni šoli in če so ocene slabe je vpis v poklicne šole večji (ker imajo gimnazije običajno visoke omejitve).
Meni se vedno bolj dozdeva, da država želi strpat čim več učencev v poklicne smeri srednjih šol, ker je že preveč diplomantov. Morda bodo sčasoma spet spremenili kakšen člen zakona o pravicah učencev, profesorjev, ko bo delavske sile dovolj.

Nazadnje urejeno:

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
ne bom pozabla varjant ko so na naši osnovni šoli profesorja pretepli s ketnjami. Ali pa ko je sošolec med poukom zvijal joint in mu ga je učiteljica valda vzela, on pa njej kaseto in pol je šel z njo barantat v smislu: ja lej, ti daš men to nazaj, jz dam pa teb kaseto. ja prov po pa nč.
pa tega da smo pisali kontrolno, in ker je sošolec uporabljal nedovoljeni pripomočke (beri: plonkou je) mu jo je učiteljica vzela. ni blo 15min je bla že mamica v šoli, da njen otrok pa ni tak da bi plonkal, nej mu vrne kontrolno, da če on reče da ni, da pol res ni itd itd itd...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
u koncno ena tema v kateri se z vsem povedanim strinjam. treba otroke tud tepst, ce nic drugega ne zaleze. se nikomur ni skodilo. saj otroci niso neumni. neumni so starsi, ki se pustijo izkoriscati. nevede.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
ksz.

Tudi sam imam več kolegov/kolegic, ki poučujejo na osnovnih šolah in vem kakšna je situacija (katastrofalna).
Problem je v tem, da v naši državi primanjkuje delavskih kadrov - vodovodarji, električarji, zidarji, tekstil in ostali taki poklici. Poglejte vpise v srednje šole... Vsak drug gre v gimnazijo in vsak tretji konča faks, vpis v tekstilne, elektro itd. sš pa upada. Zdi se mi, da država nalašč obvešča učence o pravicah, učiteljem jih pa jemlje. Posledično se pozna to tudi na ocenah v osnovni šoli in če so ocene slabe je vpis v poklicne šole večji (ker imajo gimnazije običajno visoke omejitve).
Meni se vedno bolj dozdeva, da država želi strpat čim več učencev v poklicne smeri srednjih šol, ker je že preveč diplomantov. Morda bodo sčasoma spet spremenili kakšen člen zakona o pravicah učencev, profesorjev, ko bo delavske sile dovolj.

Posledica usmerjenega izobraževanja (ukinitev vajeništva itd.)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
Kdaj pa kdaj bi otrok moral dobiti po prstkih, ali pa vedet da so ušesa lahko tud zakaj drugega kot za poslušat(če pač ne posluša). Pa ne zagovarjam pretepanja da bi bil otrok ves plav, samo .... če mu je vse dovoljeno in ima vedno on prav potem...?!

In ne s tem čakat prav dolgo, naj kar kmalu dobi malo spoštoivanja in strahu do bližnjih...

Kaj sem pameten, pa sploh še foter nisem. TEžka bo,če bom enkrat foter

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
@ziggy - ni letelo nate (čas, ki ga preživljaš z otrokom).

Drugače se pa družba ni prav nič spremenila. Človek je še vedno človek, z vsemi svojimi hibami in navadami. In popolnoma vseeno je, ali okopava njivo ali pa zvečer po šihtu piše magisterij. Ker je pomemben ODNOS do otroka, ne pa kaj ata delajo za to, da postavijo kruh na mizo. In odnos do otroka je katastrofalen - po dr. Renerjevi je današnja družba "otrokocentrična, veliko je hiperprotektivnega otroštva, po drugi strani pa je starševstvo zelo naporen projekt in otroci nam na neki ravni kar precej presedajo. In njih smo naredili strašansko zahteven projekt, kar nam kdaj seveda ,močno otežuje življenje".

Seveda. Če skačeš okoli otroka 24/7, moriš vse njegove vzgojitelje in učitelje, ker so si drznili prestolonaslednika/co postaviti v kot, potem je logično, da ti na koncu gre na živce čisto vse, tudi zelo oddaljeno jokanje dojenčka v plenicah.

To je bilo mišljeno s tem, da se včasih svet ni vrtel okoli otrok, ampak da so bili otroci enakovreden del sveta staršev, ki je bil pa seveda sestavljen še iz kupa drugih enako pomembnih reči. Danes je pa bogokletno, če samo malo omeniš, da tisti vikend pa ne bomo mogli it na izlet, ker je treba doma porihtat par stvari in narediti par srečanj. Pa zadnjič se je ena zgražala, češ kakšen oče je to, ko je med tem, ko je otrok v živalskem vrtu z mamo opazoval živali, sedel zraven na klopci in bral gradiva za ponedeljkov sestanek. Češ, kako "otroka zanemarja"...
bonk.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Sem proti fizičnemu kaznovanju otrok. So tudi druge, bolj učinkovite, rešitve kot je fizično nasilje le malo bolj se je treba potrudit! Sploh pa ne vem zakaj bi moral imeti otrok strah pred starejšimi?!? Spoštovanje že, vendar ne na podlagi batin.