Otok Kos Grčija

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
OK!
Še nekaj: eni pravijo, da ima pitno vodo (verjetno mislijo svoj izvir pitne vode) samo Rodos, na ostalih gr otokih pa pitne vode brez dovažanja naj ne bi bilo...
frown-1.gif

Je to res? Kako pa je naKosu z vodo? Mi smo bolj na oni strani, občutljivi za vodo, pa malo cvikamo, kako bo...
LP

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
hoj nevem sicer kolko je staro tvoje dete ampak sklepam da če ima svojo karto (svoj sedez) potem je taksa enaka kot da je odrasel. Je pa to samo laicno razmisljanje.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kje najti kaj pametnega za zadnje teden Julija in prvi Avgusta?

Takrat grem na dopust pa še nevem kam
grin1.gif

Nasveti dobrodošli !

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
vode nikjer ne pijem
cool-1.gif
.
Jaz uporabljam vedno in povsod na dopustu ustekleničeno vodo, tudi za umivanje zob, tako da nimam potem prebavnih problemov.

Lost1,
Rodos 27.07. iz Ljubljane 4* Pegasos hotel, direktno na plaži 649 EURO polpenzion s taksami in morsko stranjo!

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Saj mi je tudi ne pijemo iz pipe in jo tudi kupujemo, tudi za zobe!
Kriza je, ker to vodo uporabljajo za kuhanje, pol pa maš vseeeno probleme....
@ na lost1: kar ugodno.
@tinekr mislim, da od 2 let naprej plača isto kot odrasli, vsaj v enem od katalogov sem to prebral: cena let. vozovnice in takse ista kot za odrasle tudi za otroke od 2 let naprej..

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
za otroka je odvisno od ponudb, nekje plača samo let. takso, večinoma pa let. karto in takso.

Cena za Pegasos hotel je dobra glede na kvaliteto in lego hotela (Faliraki in na peščeni plaži)

Manca

Zelenc'
7. jul 2008
4
0
1
A mi lahko kdo svetuje ki je bil na otok kos ali naj izberem kraj Lambi 1.km iz mesta Kos ali MESTO TIGAKI 11-KM IZ MESTA KOS??
PROSIM ČE MI POMAGATE!!!

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Odvisno, če želiš zabavo je najbolje biti bližje mesta. Plaže so enake pa oba sta na severni strani.
Katera hotela pa?

Manca

Zelenc'
7. jul 2008
4
0
1
ja hotel Tropical Sol v Tigaki!
Niti mi ni tuk do zabave,rajši mam trgovince pa sprehode pa to!
A je zlo hrupno v Lambi?

Tigaki - Tropical Sol sem bil jaz lani.

Kar prijazen "hotel". Prvi grški hotel (nižje klase) kjer so vsak dan menjali rjuhe in kjer je vse v sobi delovalo kot se spodobi. Klima, kabelska, hladilnik.

Tukaj ne boš imel/a toliko zabave, je bolj mrtvilo. Restavracij, trgovinic, lokalov kot blata.

Manca

Zelenc'
7. jul 2008
4
0
1
ja sej men je bolj do trgovin kot do diskotek!
kako je pa kaj v Lambi a je tm tud kej trgovinc in tega al je tm bolj sam zabava??

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Lambi ima tudi samo ulico, ki je pač polna trgovinic za večerne sprehode, drugače pa je mirno, zabave celo premalo oz. nič.
V Kos je treba po zabavo, v center mesta.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Odlično, definitivno otok, vreden obiska. Nekaj malenkosti sem spisal v Fotoreportažah.
zmaga.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Zelo solidna zadeva. Sicer ne pricakovat luksuza, ker ga ne boste docakali ampak se otok mirno kosa s hrvasko. Smo bili en teden pa bi komot vsi ostali se enega, da bi lahko dali cel otok podolgem in pocez. Skoraj obvezno je rentan neko prevozno sredstvo, mi smo at "Steve's" (
grin1.gif
) dobili solidno ceno za skutercke (10 eur na dan).

Sicer pa vroce, dolge hlace in rokave lahko mirno pustis doma, prakticno vsak dan piha (nas ni motilo), folk prijazen in ne prevec vsiljiv, mirne zivce pri ljudeh, ki hodijo "razfukavat otok".
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Vse kar je bilo narobe je bil teden dni dopusta, zal nismo sli do kefalosa, kjer naj bi bile se lepse/osamljene plaze.
To je bilo tud men škoda, ker je zmanjkalo časa. Midva z mojo sva na šla na Paradise beach in Camel beach, pa pogledat sva šla še na Lagada beach.
Mogoče bova šla drugo leto za 14 dni, pa da si pogledava še preostale stvari.
smile-1.gif

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
No, tudi jaz lahko podam pravkar sveže vtise iz Kosa:
dopust, žal prekratek je bil fenomenalno dober...
Mi smo bili nastanjeni v hotelu Akti Beach Club v Kardameni, 4 km izven. Hotel 4*, kar soliden, sicer ni ne vem kako luksuzen, toda dovolj za ne preveč zahtevnega gosta, familly friendly, kot nalašč za družine. Osebje zelo prijazno, hrane na tone, zelo raznolike in izredno okusne: v hotelu se zelo trudijo, saj se je recimo šef personala in kuhinje ter restavracije hkrati vsak dan pogovarjal z gosti o hrani ipd, tako da res kapo dol. Hrane kote rečeno v obilju od vegiejv, do kitajske, pizz, mesa, prilog, zellenjave, skratka ni da ni. Recimo, vsak dan sta bili za kosilo in večerjo na voljo dve različni vrsti mesa iz žara.
Plaže okoli Kardamene so prodnato peščene, morje izredno toplo, prav prijetno za namakanje, za razliko od Jadrana, ki je v plasteh različno topel.
Mi smo rentali avto, sicer se mi ni dalo iskati avta v mestu, zato sem avto, pando ganz novo, vzel kar od agenta agencije s katero smo letovali (za 4 dni 187 EUR), prav dovolj za prečesati otok po dolgem in počez. Mi smo se po navadi po kosilu, ko je sonce najbolj žgalo, vsedli v avto in si ogledali Therme, bazen z izredno vročo in zdravilno vodo, mesto Kos, Zijo, Tigaki, Kefalos in ostale vasice, ter plaže, vsak dan po nekaj, skratka bilo je izredno. Mimogrede bencin je malenkost dražji kot pri nas, od 1,21 do 1,26 EUR za 95.
Vreme, sonce, sonce in sonce, v Kardameni tudi v glavnem piha, ampak ta veter enostavno paše...
Končna osena: zelo dobro, odlično in gotovo se bomo še vrnili, to smo že sklenili, takt+rat za 14 dni, ker je teden enostavno premalo.
In vsi, ki smo se vračali smo si bili enotni: Kos je izredno lep otok, ljudje zelo prijazni, skratka vse je tako kot si lahko samo želiš.
Aja izvenpenzionske cene: ekspreso v Kardameni 2 EUR, pivo Mithos 0.5 l 3 EUR, v mestu kos 0,33 istega 3 EUR, fanta, sprite 2 EUR, ostalega ni bilo čas sprobati, verjetno pa je malenkost dražje.

Če bo čas, bo nastala tudi reportaža.

LP