No, tudi jaz lahko podam pravkar sveže vtise iz Kosa:
dopust, žal prekratek je bil fenomenalno dober...
Mi smo bili nastanjeni v hotelu Akti Beach Club v Kardameni, 4 km izven. Hotel 4*, kar soliden, sicer ni ne vem kako luksuzen, toda dovolj za ne preveč zahtevnega gosta, familly friendly, kot nalašč za družine. Osebje zelo prijazno, hrane na tone, zelo raznolike in izredno okusne: v hotelu se zelo trudijo, saj se je recimo šef personala in kuhinje ter restavracije hkrati vsak dan pogovarjal z gosti o hrani ipd, tako da res kapo dol. Hrane kote rečeno v obilju od vegiejv, do kitajske, pizz, mesa, prilog, zellenjave, skratka ni da ni. Recimo, vsak dan sta bili za kosilo in večerjo na voljo dve različni vrsti mesa iz žara.
Plaže okoli Kardamene so prodnato peščene, morje izredno toplo, prav prijetno za namakanje, za razliko od Jadrana, ki je v plasteh različno topel.
Mi smo rentali avto, sicer se mi ni dalo iskati avta v mestu, zato sem avto, pando ganz novo, vzel kar od agenta agencije s katero smo letovali (za 4 dni 187 EUR), prav dovolj za prečesati otok po dolgem in počez. Mi smo se po navadi po kosilu, ko je sonce najbolj žgalo, vsedli v avto in si ogledali Therme, bazen z izredno vročo in zdravilno vodo, mesto Kos, Zijo, Tigaki, Kefalos in ostale vasice, ter plaže, vsak dan po nekaj, skratka bilo je izredno. Mimogrede bencin je malenkost dražji kot pri nas, od 1,21 do 1,26 EUR za 95.
Vreme, sonce, sonce in sonce, v Kardameni tudi v glavnem piha, ampak ta veter enostavno paše...
Končna osena: zelo dobro, odlično in gotovo se bomo še vrnili, to smo že sklenili, takt+rat za 14 dni, ker je teden enostavno premalo.
In vsi, ki smo se vračali smo si bili enotni: Kos je izredno lep otok, ljudje zelo prijazni, skratka vse je tako kot si lahko samo želiš.
Aja izvenpenzionske cene: ekspreso v Kardameni 2 EUR, pivo Mithos 0.5 l 3 EUR, v mestu kos 0,33 istega 3 EUR, fanta, sprite 2 EUR, ostalega ni bilo čas sprobati, verjetno pa je malenkost dražje.
Če bo čas, bo nastala tudi reportaža.
LP