Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
OK situacija je taka: od nekdaj imam par kil preveč, malo trebuh in to, sem bolj omara kot debel. Zadnje mesece sem se res zelo malo ukvarjal s kakšno fizično aktivnostjo, telovadba 0, šport 0, dobesedno samo sedel (učenje), spal in jedel. OK to da nimam kondicije vem, zdaj sem začel kak teden nazaj se malo razgibavat...uteži, tek, bicikel, delo okrog bajte...
OK in moj problem...sicer upam da bom znal opisat ampak bom probal: vsak dan, ponavadi je zvečer in popoldne najhuje, težko diham. Ko se hočem oddahniti, imam občutek da tik preden raztegnem pljuča na maximum, se zadeva ustavi in moram zrak dat ven in še enkrat probat. Ko mi rata se normalno oddahniti mi prav odleže. In to da moram globoko zajeti zrak (oddahniti se) se zgodi parkrat na minuto (kar ni normalno), kot da bi ko normalno diham dobil premalo zraka, zato se moram potem oddahniti ampak ne gre. Občutek imam kot da bi tisti zrak šel v nič.
Jaz ne vem kako bi še opisal upam da ste me razumeli. Pa to se dogaja tudi če samo hodim zunaj ali pa stojim. Včasih tudi ko samo sedim pri miru, torej brez kakršnega koli fizičnega napora.
OK kadim tudi, ampak izredno malo, 5-6 čikov na dan, kar mislim da ni ravno razlog, vem pa da pomaga sigurno ne.
Kaj bi to bilo in kaj naj naredim? Začnem na polno telovadit in kakšne dihalne vaje?
Hvala vsem za pomoč.