Osnovnošolec drugega razreda v sošolce meče stole

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
...ravnatelj pa nemočen.

http://www.24ur.com/osnovnasola.html

A mi lahko lepo prosim kdo obrazloži, kako je lahko odrasla oseba na položaju ravnatelja nemočna kar se tiče ukrepanja v zvezi s sedemletnikom, ki dela probleme? Pa kam smo to prišli no
bonk.gif

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ravnatelj pa nemočen.

http://www.24ur.com/osnovnasola.html

A mi lahko lepo prosim kdo obrazloži, kako je lahko odrasla oseba na položaju ravnatelja nemočna kar se tiče ukrepanja v zvezi s sedemletnikom, ki dela probleme? Pa kam smo to prišli no
bonk.gif

Zakonodaja, starost otroka, olajševalne okoliščine, celo z odvetnikom lahk prideš pa zasitnariš..ne pozabt OŠ JE OBVEZNA!!!!Torej max kazen je prešolanje in s tem spet problema ne rešiš.....mi smo celo položnice prejemali za uničen invertar (par sošoilcev je uničevalo svega i svašta), namest da bi tistih par kretenov ožulili. No to so bili povečini otroci privatnikov, njim se ne gre zamert..pa so škodo delili s številom učencev in naštancali položnico.

Ugalvm, matey , ti povem iz prve roke (dela nekaj kolegov po šolah) piz***j ne prašaj državi pa se je*e. namest da bi malo bolj ostro nastopila, ujčka in odlaga probleme na jutri

bi pa tem staršem svetoval naj se obnrejo na varuha učencevih al kaj je že pravic pa naj tam rešujejo naprej

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
Predlagaj ukrep - pa da vidimo ali gre skozi ali ne.

Pa "ukrepe" od "takoj" (mali meče stol), pa do sistemske rešitve.

Pa da ne bo nesporazuma - da je svet normalen bi razgrajač nekdo prvo nahrulil, po potrebi povlekel za zunanji del slušnega organa, ga odvlekel domov in razloižil, da če se še enkrat ponovi, da ga bodo nemudoma predali v ustrezno ustanovo.

Edit:
bo pa treba temu otroku vseeno nekako pomagati - ampak ne na račun "vseh ostalih"

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Ja sej. Drugače pa kar se prešolanja tiče - ta otrok je že prišel na dotično OŠ z neke druge, ravnatelj ob prepisu ni spraševal zakaj. Je pa res tudi sam naslov malce prenapihnjen. Ko sem prebral cel članek sem ugotovil, da v bistvu sploh ni tako nemočen, samo težke odločitve ima pred sabo.

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Pa da ne bo nesporazuma - da je svet normalen bi razgrajač nekdo prvo nahrulil, po potrebi povlekel za zunanji del slušnega organa, ga odvlekel domov in razloižil, da če se še enkrat ponovi, da ga bodo nemudoma predali v ustrezno ustanovo.

sem predlagal na predlagaj.vladi.si (mislim da namest prešolanja da bi se učili doma, ker to zakon dopušča). odgovor ministrstva je bil da za to ni potrebe, da so že sankcije in kazni v uporabi itd....
13.gif

uglavnm šolstvo so zje***i u božju mater. Žal. Pri batinah pa pazo da te otrok ne prijavi, ker lahk kako položnico fašeš

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Napaka je tule:

citat: "Povedal sem jim, da je moja prva naloga zaščititi njega, predvsem pa zaščititi okolje, v katerem se nahaja."

V normalnem svetu bi pričakoval, da se prvo zaščiti ostale normalne otroke.

V starih časih so take otroke že starši doma s palco naštelali, če ne jih je pa še učitelj oz. ravnatelj. Danes v dobi permisivne vzgoje se takega otroka označi da je otrok s posebnimi potrebami. Imamo v vrtcu enega takega. S pobom ni nič narobe, razen da je preveč preveč razvajen.

Če bi moj otrok imel takega sošolca, bi zjutraj namesto v razred, prišel sedet v ravnateljevo pisarno. Tudi jaz bi sedel zraven. Pa verjetno še kateri od staršev in otrok. Dokler se problematičnega mulca nebi umaknilo. Oz. mogoče bi tudi vložil tožbo zoper ravnatelja in starše.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
Damn - zakaj ravnatelja? Ta je že ukrenil, kar je lahko. Gabra je treba najti in njega kaznovati.

In ne - ne zagovarjam nasilja nad otroci - samo, če straši ne znajo svojega spraviti v red, potem ga je treba izločiti iz družbe (in mu s tem še bolj škodovati
uf-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik damo pravi:
Napaka je tule:

citat: "Povedal sem jim, da je moja prva naloga zaščititi njega, predvsem pa zaščititi okolje, v katerem se nahaja."

V normalnem svetu bi pričakoval, da se prvo zaščiti ostale normalne otroke.

V starih časih so take otroke že starši doma s palco naštelali, če ne jih je pa še učitelj oz. ravnatelj. Danes v dobi permisivne vzgoje se takega otroka označi da je otrok s posebnimi potrebami. Imamo v vrtcu enega takega. S pobom ni nič narobe, razen da je preveč preveč razvajen.

Če bi moj otrok imel takega sošolca, bi zjutraj namesto v razred, prišel sedet v ravnateljevo pisarno. Tudi jaz bi sedel zraven. Pa verjetno še kateri od staršev in otrok. Dokler se problematičnega mulca nebi umaknilo. Oz. mogoče bi tudi vložil tožbo zoper ravnatelja in starše.

To
467716-post_slo.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.100
6.937
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Damn - zakaj ravnatelja? Ta je že ukrenil, kar je lahko. Gabra je treba najti in njega kaznovati.

In ne - ne zagovarjam nasilja nad otroci - samo, če straši ne znajo svojega spraviti v red, potem ga je treba izločiti iz družbe (in mu s tem še bolj škodovati
uf-1.gif
Nimam sarkazem detektorja vklopljenega.
Starsi nai skrbijo za njegovo obnasanje doma, v soli pa ucitelji. Prav je da ucitelji obvestijo starse o problemih njegovega otroka, ampak na obnasanje otrok v soli pa ucitelji lazje vplivajo kot starsi. Tudi otroci so sedaj dlje v soli kot doma.
Ko vidiš kako so otroci razpusceni predvsem pri kaksnih mlajsih uciteljih/cah ( ki so ze bile delezne permisivne vzgoje) se ne cudis vec kako je otrok doma angelcek, v soli pa hudic.....
Namesto da bi učitelji dajali starsem navodila za resevanje problemov doma, jim nalozijo nalogo, da doma resijo tezave v soli. Katerih sami kot solan kader ne znajo. Kako naj sedaj to resi nek neizobrazen stars.
bonk.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Da se..... samo osebje mora biti za to.
Ob vsakem izpadu klicat starše da je "z otrokom nekaj narobe" in naj ga pridejo iskat.
Če se ne prikažejo pa obvestit CSD.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Ja sej, narava, starši in njihova (ne)vzgoja ter okolje, nekaj že naredi svoje. Ampak danes smo bojda vsi normalni tudi če si (v negativo) povsem drugačen in pa večina se prilagaja manjšini oz. posamezniku. Kiks na 7.potenco.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Največji zajeb v vsej zgodbi je da se s tem ukvarja 24kur. Otrok nima nič pri tem, je treba par konkretnih zaporednih zajebov na relaciji starši-učitelj-ravnatelj. V točno tem vrstnem redu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Edit:
bo pa treba temu otroku vseeno nekako pomagati - ampak ne na račun "vseh ostalih"

Vsakič se ga takoj odstrani in pokliče starše, da ga pridejo iskat. Če ga ne, se kliče CSD.
In če se stvar ponavlja, se vzame varnostnika in izstavi račun staršem. Pa seveda kazen s strani policije, če gre za poškodbe.
Tu je popolnoma vseeno, a se malemu nasilnežu dela škoda ali ne. Prvo je zaščitit druge otroke (ne samo fizično, tudi psihično), potem, če se da, se še malemu pomaga. Če ne, pač ne.
Ne pa, da se dogaja, da starši žrtve dajo v druge šole, ker šola ničesar ne ukrene v zvezi z nasilnežem.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Vsakič se ga takoj odstrani in pokliče starše, da ga pridejo iskat. Če ga ne, se kliče CSD.
In če se stvar ponavlja, se vzame varnostnika in izstavi račun staršem. Pa seveda kazen s strani policije, če gre za poškodbe.
Tu je popolnoma vseeno, a se malemu nasilnežu dela škoda ali ne. Prvo je zaščitit druge otroke (ne samo fizično, tudi psihično), potem, če se da, se še malemu pomaga. Če ne, pač ne.
Ne pa, da se dogaja, da starši žrtve dajo v druge šole, ker šola ničesar ne ukrene v zvezi z nasilnežem.

Približno tako da, se čisto strinjam.

Moraš bit res malo čez les starš, da ne bi po default podprl avtoritete učitelja in raje privzeto držal z otrokom. Če pa se ti zdi, da je res problem s kakšnim se to strogo rešuje mimo otrok, brez njihove vednosti. Jaz sem jih moral večkrat prijazno "napizdevat", naj prosim otroka strožje obravnavajo in me ne kličejo za vsako malenkost, katere si ne upajo sami rešit (imajo mojo podporo). Otroc so itak bolj pametni, kot odrasli hočemo verjet...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.926
6.001
113
Citat:

Moraš bit res malo čez les starš, da ne bi po default podprl avtoritete učitelja in raje privzeto držal z otrokom.
Si ti starš ? Če si, potem že dolgo nisi bil na roditeljskem sestanku.

99% staršev ne bo samo priznalo, da njihov sin/hčerka ni svetnik.
Eni svojih otrok ne poznajo, drugih niti ne zanima, tretji so sami psihiči - ko dodaš še sistem, ki je v veljavi v Slo, potem dobiš "dobitno" kombinacijo, kjer ima otrok več pravic kot učitelj.

Ko se problematičnega mulca samo seli med OŠ se s tem samo odpravlja posledice, ne vzrokov.
Nekaj podobnega počne RKC s pedofilskimi župniki.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.803