Osebna izkaznica

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Kako hitro jo lahko dobiš, ko je res nujno? Kolikšen je minimalni čas izdelave?

Problem je, da jutri poteče veljavnost, v nedeljo pa bi osebni dokument že rabili.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Malo pojamraj na UE da nujno rabiš in mislm da bi lahko že v petek imel. Drugače po normalni poti pa tam v torek

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
če greš na UE Celje in prosiš, jo dobiš v eni uri - kurir odnese na Cetis in jo prinese nazaj - če je res, res nujno

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Hvala za odgovore. Bom jutri poklical pa se zmeno na UE. Upam, da bodo razumni in lahko čimprej zrihtali.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.824
6.784
113
pri taščici
in pretečena osebna v nedeljo ne "merodajna". To pa mora biti nek hudo pomemben dogodek, razen če greš kam na dopust čez mejo z osebno. Mogoče policaj ne bo opazil pretečenosti (oziroma se ti narediš nevedneža).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
Lani sem šel za 3 dni na hrvaško z mojo. In ni opazila da ji je osebna pretekla ze tri tedne pred odhodom. Na slovenski strani nihce ni nic rekel in prideva do hrvaske policistke.... Gleda ona dokumente vpraša kam gremo kaj bomo počeli (vozil je en kolega) nato pa pokaze njeno osebno in s prstom na datum veljavnosti. Bilo je nekaj sekund tisine nato pa je samo pomahala naprej...

Ko pa smo se vracali na hrvaski strani sploh nismo kazali dokumentov. Na slovenski pa je policist takoj vprasal ce punca ve da je osebna pretecena, In ta bebec ki nas je vozil je bil se pameten nazaj in zabil policaju "pa saj to ni nek big deal". No policaj ga je hladnokrvno vprasal ce potem kar takoj napise placilca za 400 eur zarad prekrska. No potem je sveznalo utihnilo in povesilo pogled. Jaz pa sem se policistu opravicil in povedal da sploh nismo opazili prej (kao tudi pri prehodu na HR). In potem ni bilo tezav. Na sreco

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
A mogoče poznam tega sveznalca?
grin1.gif

Drugače sem pa tudi jaz šel na Hrvaško s pretečenimi dokumenti (opazil tik pred odhodom
redface-1.gif
) in se je vse izšlo OK. Nazaj grede sem na slovenski meji tako prijel osebno da se ni videl datum preteka.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
v nedeljo gremo v tujino in je zato nujno, da dobimo novo osebno
smile-1.gif

bomo vidli kak bo ... jaz sem klical na UE in je rekla, da jo lahko v treh dneh zrihtajo, če je prioriteta.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ce si dovolj prioriteta, lahko ze prej. Mi smo pasporte dobi v manj ko 24 urah, ko je bla sila
grin1.gif

Sicer je bila pa opcija vcasih da si prihranil en dan, ce si sel osebno v celje iskat?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Zagotovilo, ki so ti ga dali na tvoji UE ni 100%. Najbolje je, da se zapelješ jutri zjutraj na UE Celje, oddaš vlogo in poveš da je nujno, osebno prevzameš isti dan zvečer v poštnem logističnem centru v Celju.
100% preverjeno že 2X
wink-1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Očitno je UE Celje res najbolj ziher možnost ja. Problem je edino v tem, da je oseba, ki potrebuje dokument iz MS
smile-1.gif

Bomo že nekak zrihtali. Hvala vsem za pomoč.
smile-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.461
3.784
113
Jaz bi zahteval, da ljudje ki se jim tako neizmerno mudi nujno dobiti novo osebno izkaznico na zahtevo po novi Osebni napišejo "Oprostite ker sem glup in nisem mislil prej" ... pa še višjo tarifo bi jim zaračunal
evil.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:

Problem je, da jutri poteče veljavnost, v nedeljo pa bi osebni dokument že rabili.

v enem dnevu - poveš da je res nujno in da ga rabiš v momentu.
Daš fotke, zvečer greš pa v celje iskat

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
A mogoče poznam tega sveznalca?
grin1.gif

Drugače sem pa tudi jaz šel na Hrvaško s pretečenimi dokumenti (opazil tik pred odhodom
redface-1.gif
) in se je vse izšlo OK. Nazaj grede sem na slovenski meji tako prijel osebno da se ni videl datum preteka.

Ja ga =) tus_cc.press =)

erikson

Guru
25. avg 2007
22.399
6.174
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Jaz sem oddal vlogo prejšnjo sredo popoldne, prišla pa je v petek dopoldne s priporočeno pošto.
cheer.gif

So pa na upravni enoti rekli, da se čaka 10 dni, tako da sem bil zelo presenečen nad hitrostjo.