Optimizacija zavarovanja večih avtomobilov in bonus

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.733
414
83
Kras
www.mtl.si
Avtomobilov se je kar nabralo in posledično so tudi stroški zavarovanja konkretno narasli, sploh ker nimam večjega števila bonusov. Na enem vozilu imam maksimalni bonus (brez škode v življenju), na drugih moram žal plačevati zavarovanje brez bonusa, kar seveda nanese kar hude zneske.
Če imam prav v spominu je nekaj let nazaj ena zavarovalnica ponujala možnost znotraj družine zavarovanje vozil, pri čemer se je upošteval maksimalni bonus na enem vozilu, na drugih vozilih pa so upoštevali popust v višini bonusa. Torej recimo, če si imel bonusa 50%, so upoštevali popust na ostalih vozilih v višini 50%.
Je kaj takega še vedno na voljo?
Oz. konkretno moja situacija: tri vozila, ki jih seveda ne morem uporabljati naenkrat, od tega eno vozilo s katerim naredim morda 2.000km letno. Na enem vozilu imam maksimalni bonus, na drugem se bo letos nabralo 15% popusta, tretje vozilo je pa na 100%. Četrto vozilo pustimo ob strani, ker je youngtimer in so stroški zavarovanja že zoptimizirani. Lahko te stroške na kakršenkoli legalen način zoptimiziram?

Pridobljeni bonusi so že ustrezno porazdeljeni po moči ;), tako da najmočnejše vozilo ima največji bonus. Odjava/prijava nima smisla, ker bo stroškovno skoraj enako. Pa še to bi prišlo morda v poštev le pri enem vozilu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.258
4.231
113
Tako na hitro, ne da se.

Rešitve:
- odpreš firmo (oz. ti jo itak že imaš) pa vozila pišeš na firmo, tam se zavarovanja računajo drugače
- uporabljaš bonuse preko družinskih članov, sploh takih ki ne vozijo (več)
- kupiš avte na lizing oz. jih mogoče daš sam sebi v najem, tam se boniteta šteje na lastnika, ki je lizing hiša (alineja 1.)
- kupuješ oldtimerje ker za njih veljajo drugačna pravila (pa tudi omejitve)
- greš v državo kjer je možno kolobarit na tablice
- se voziš brez tablic in registracije oz. jih prenašaš toliko da ni očitno (lahko tudi pobereš odpadle v snegu in ob cesti da ni treba vedno znova montirat in demontirat tablic preko vozil)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.324
16.617
113
Če imam prav v spominu je nekaj let nazaj ena zavarovalnica ponujala možnost znotraj družine zavarovanje vozil, pri čemer se je upošteval maksimalni bonus na enem vozilu, na drugih vozilih pa so upoštevali popust v višini bonusa. Torej recimo, če si imel bonusa 50%, so upoštevali popust na ostalih vozilih v višini 50%.
Je kaj takega še vedno na voljo?
Poizkusi pri Generali zavarovalnici. Oni imajo take fore znotraj družine in bi ti morda prišli nasproti v kolikor se jim predstavi celotno sliko glede avto zavarovanj, morda kot dodatno karto omeniš še kaj drugega zraven (dom, osebna zavarovanja, ...), več kot "ne" ti ne morejo reči. Če želiš kakšno asistenco z moje strani, mi pa pošlji ZS.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.733
414
83
Kras
www.mtl.si
Tako na hitro, ne da se.

Rešitve:
- odpreš firmo (oz. ti jo itak že imaš) pa vozila pišeš na firmo, tam se zavarovanja računajo drugače
- uporabljaš bonuse preko družinskih članov, sploh takih ki ne vozijo (več)
- kupiš avte na lizing oz. jih mogoče daš sam sebi v najem, tam se boniteta šteje na lastnika, ki je lizing hiša (alineja 1.)
- kupuješ oldtimerje ker za njih veljajo drugačna pravila (pa tudi omejitve)
- greš v državo kjer je možno kolobarit na tablice
- se voziš brez tablic in registracije oz. jih prenašaš toliko da ni očitno (lahko tudi pobereš odpadle v snegu in ob cesti da ni treba vedno znova montirat in demontirat tablic preko vozil)
Preko podjetja ni smiselno s finančnega vidika, ostalo pa tudi odpade, kot rečeno zanimajo me legalne možnosti.
Žal v oldtimerju ni udobno delati 60.000+ km letno, pa jih imam rad.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.140
3.030
113
Poizkusi pri Generali zavarovalnici. Oni imajo take fore znotraj družine in bi ti morda prišli nasproti v kolikor se jim predstavi celotno sliko glede avto zavarovanj, morda kot dodatno karto omeniš še kaj drugega zraven (dom, osebna zavarovanja, ...), več kot "ne" ti ne morejo reči. Če želiš kakšno asistenco z moje strani, mi pa pošlji ZS.
Generalli ima vse vezano na domska zavarovanja (in ostala recimo zdravstvena), več imaš domskih, bolj te imajo radi tudi pri ostalih/avto. ;)