Tekmovanje je pred vratiNi panike, mogoce imam res vec izkusenj, lahko pa da imas ti boljsa piva
Tekmovanje je pred vratiNi panike, mogoce imam res vec izkusenj, lahko pa da imas ti boljsa piva
https://www.electronic-star.si/Gospodinjstvo/Mali-gospodinjski-aparati/Priprava-domacega-piva/F-llhorn-pivovarna-sladu-kotel-za-kuhanje-30-litrov-LED-zaslon-merilec-casa-nerjavece-jeklo-304.html?listtype=search&searchparam=pivski kotel
Je kdo nabavil ta kotel? Študiram o tej opciji ali pa rabljen 50 l sod za vino z predelavo- grelec 2500 w. plus termostat. Kolk je pa računice z dodatno cirkulacijsko pumpo iz aliexpressa? Gre tukaj samo za priišparanjem s količino sladu ali gre pri tem tud za kaj več?
Če misliš imet avtomatično regulacijo (termostat) potem je pumpa skoraj nujna, sploh pa obvezna pri električnih potopnih grelcih. Recimo že pri segrevanju vode se bo nad grelcem dvigala vroča (vrela) voda, drugje pa se bo (ob robu lonca ali pa pravokotno na ravnino ki predstavlja os grelca) počasneje segrevala, na dnu (pod grelcem) se pa sploh ne bo dokler ne gre cela količina v vretje. Zato rabiš črpalko da lahko ugotoviš koliko je "integralna" temperatura vode s tem da jo ves čas mešaš in ima v vseh točkah (približno) enako temperaturo.
Seveda lahko mešaš tudi na roke, samo potem je tudi termostat brez veze ker lahko grelec prižigaš in ugašaš tudi na roke ko mešaš in vidiš da si dosegel ustrezno temperaturo.
Za spremljanje temperature drozganja in drozge uporabljam https://www.ebay.com/itm/Wireless-Remote-Smoker-Thermometer-For-Kitchen-Food-Cooking-Oven-Meat-BBQ-G-R8W2/112976482841?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
in pa, vsaj po moje, pumpa must have...
Potopim jo na sredino, do sredine.Zgleda fajn..pa pocen...Do kam pa potopiš sondo?
Aha, to sm že vidu na YT...Potopim jo na sredino, do sredine.
Sem pa na pokrovko montiral razpršilec ,nanj gre cev s pumpe in brizga slad po drozgi...
Živjo!
Ti kar kuhaj 23L batche, pa povabi kolege, če si švoh pivec.
Jaz mam 50L lonec in 3,5kW grelec in pride prst od dna lonca.
Se mi super obnese, poglej slike pod moja oprema, slike.
Nekako tako, ja.Če razmišljam verjetno ni narobe naredit 12L pivine v 50L posodi-dokler pivina pokrije grelec, pa upoštevat v kalkulaciji da pri vretju iz 50L lonca izhlapi več vode kot iz lonca manjšega premera. Ali sem kaj spregledal?