Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Ali ima kdo kaj takega doma?
http://www.ebay.co.uk/itm/Stai...i4AAOSw3YNXa7fh
Jaz mam v 15l plastični posodi zmešano zdaj že 3 tedne... je čist belo, kot da bi vlil vodo v ouzoCitat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Kako dolgo se pa lahko uporablja ena mešanica StarSana? Kako veš kdaj več ni vredu?
Jaz si ga naredim v 50l škaf s pokrovom (da lažje shranjujem) dam pa noter 30ml - za 20L vode.
Potem pa vse kar pride v stik s pivino potopim noter.... od rok, fermentorjev, flaš, .... do škarij in kvasa.
Uporabljam tako dolgo, dokler mi ne zmanjka ali pa da je voda res že čisto umazana in zelooo kalna - mlečna. Ma to mi zdrži enih 4-5x kuhanja piva.
Ne kompliciram s ph-jem (eni ga merijo) in niti ne gledam na kalnost. Meni se že po prvi uporabi malo naredi kaln... ampak, kor rečeno, ne kompliciram in do sedaj še nisem imel probleme z okužbami!
Je pa še ena VELIKA prednost.
V ročno pršillko nalijem raztopino in jo potem uporabljam za hitro razkuževanje vsega mogočega. In jo vedno imam pri roki.
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Jaz mam v 15l plastični posodi zmešano zdaj že 3 tedne... je čist belo, kot da bi vlil vodo v ouzoCitat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Kako dolgo se pa lahko uporablja ena mešanica StarSana? Kako veš kdaj več ni vredu?
Jaz si ga naredim v 50l škaf s pokrovom (da lažje shranjujem) dam pa noter 30ml - za 20L vode.
Potem pa vse kar pride v stik s pivino potopim noter.... od rok, fermentorjev, flaš, .... do škarij in kvasa.
Uporabljam tako dolgo, dokler mi ne zmanjka ali pa da je voda res že čisto umazana in zelooo kalna - mlečna. Ma to mi zdrži enih 4-5x kuhanja piva.
Ne kompliciram s ph-jem (eni ga merijo) in niti ne gledam na kalnost. Meni se že po prvi uporabi malo naredi kaln... ampak, kor rečeno, ne kompliciram in do sedaj še nisem imel probleme z okužbami!
Je pa še ena VELIKA prednost.
V ročno pršillko nalijem raztopino in jo potem uporabljam za hitro razkuževanje vsega mogočega. In jo vedno imam pri roki.Pa še v eni pršilki, to je ful praktično. Se pravi, bo treba menjat naslednjič.
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Ne, čisto je. Sem mislil, da ne sme bit motno, zato.
Citat:
Uporabnik koloid pravi:
Razmišljam, če bi prevrtal lonec za kuhanje piva. montiral bi pipo ali 1/2" ali pa 3/4" . Ker je moj sistem kuhe BIAB bi služila samo za pretakanje ohlajene pivine v fermentor.
katero dimenzijo priporočate, ali bo material AISI 316 OK, in kakšna tesnila bi moral biti, da se ne stopijo med kuhanjem? Ima kdo kašne namig kje bi bilo najceneje...
Ali se je kdo že lotil tega in ali mu je žal da je prevrtal tako "dragocen" pripomoček...
Aja, to bi pa naredil zaradi tega, ker imam dovolj tega da se mi stalno sladica poliva med pretakanjem v fermentor. Nazadnje sem polil vsaj 3 litre po sebi in po tleh in ni bilo prvič...Pol pa stoj v tem in pretakaj.
Citat:
Uporabnik koloid pravi:
Hvala obema za nasvet. Sploh tale z silikonskimi pekači je odlična.. Moj lonec (35l) je tanek kot papir ( bolj cheap) tako da hvala za nasvet, da nekaj podložim na drugi strani da se ne skrivi.
Koliko pa bi moral bit mufa dolga. Pa mora biti mufa za zunanjim navojem kajne.