Inflacija mora biti še precej večja kot prodražitev goriva, glede na to da je pred deset leti 10.000sit bilo toliko vrednih kot danes 100eur.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Inflacija pa 50% odstotna. Ocena
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Leta 2000 je bilo 100 jurjev lepa plača. Za njo si dobil 714 litrov 95 oktanca (računam neko srednjo vrednost iz leta 2000: 140 SIT)
Dandanes je nekje pododno lepa plača 1000 EUR. Za to dobiš 645 litrov.
10 % razlike, ampak tiste plače so na oko vzete. Poanta je, da je "isti [cenzura]". (pa še avti danes manj porabijo. Moj avto takrat 11-12 L/100km, danes 7-8 L/100km)
Je pa res, da nisem upošteval socialnega dialoga, nacionalnega interesa, socialnega čuta, pravice izbrisanih , lile in lale...
Torej ja, SLABŠE JEEEEEEEEE..... KONEC JE Z NAMIIIIIIIII ...... THE SKY IS FALLING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111111111111111111111111enaenaenaenajstenajststoenajst
Citat:
Uporabnik john pravi:
kako kaže s podražitvijo /pocenitvijo. Rabim naročit kurilno olje
To je pa poglobljena analiza s konkretnimi ugotovitvami. Če na kratko povzamem; vreme bo kakršno bo, kakršno je že bilo in še bo.Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik john pravi:
kako kaže s podražitvijo /pocenitvijo. Rabim naročit kurilno olje
po mojih laičnih ocenah gibanja cen nafte na trgu se mi zdi da bo ostala cena goriv bolj ali manj ista ali pa se bo zvišala. Ampak so itak lahko odstopanja med posameznimi derivati... generalno gledano pa mislim, da se ne bo nič pocenilo. Odvisno kaj bo s trošarinami.