Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pozabljaš, da govoriš o politikih?

Ne o politikih ne...o ljudeh, kot sva jaz in ti.
Pojdi na RTV, pa si poglej malo komentarje v času Pahorjeve vlade, kakšni so komentarji.
Izstopa predvsem uporabnik "kralj matjaž", če se ne motim...on je bil zelo zelo proti, sedaj pa je vse za.
Itak da je logično, da se bo tako nabiralo denar, ker je najlažji način, še posebej zato, ker je JP v SLO verjetno med zadnjimi petimi v Evropi (ne mislim sedaj na LPP, pa še kaj drugega, ampak na povezave z vlaki ter njihovo hitrost, pa tudi ostali busi med kraji).
Volilci SDSa imajo spomin nekje na ravni zlate ribice oz. si zapomnijo samo tisto kar reče Janša, vse kar je drugače je slabo in nič vredno.

Za Avstrijo so cene v povprečju (tiste na AMZS), kolikor mi je znano, tako da...tvoj izgovor je slab.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Povprečne so, seveda, zato sem pa dopisal, da je cena goriv ob AC v avstriji višja. In tranzit v avstriji ne sme zaviti iz AC in tankati "na vasi", kjer je gorivo ceneje.

Kam gre večina tovornjakov, ki se peljejo skozi slovenijo, v katere države in kje tankajo ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Poglejmo s svetle strani: naš "ljubljeni" vodja je v resnici vladar svetovnih trgov (in še česa drugega)! Nimamo se kaj za bat, vse ima pod kontrolo!
wink-1.gif

(če rata, je to moj zadnji odziv na janšomanijake)

PS: Trošarina se ni spremenila (razen če linkan članek navaja neresnične podatke). Torej je je vzrok za spremembo cena na trgih.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Cene goriv pri nas, pa tudi drugje seveda, se določajo glede na borzne cene rafinerijskih goriv in ne surove nafte. Sicer so te cene odvisne od cen nafte, a imajo svojo periodo nihanja, ki ne sovpada vedno s ceno surove nafte.
Ne reci, da maloprodajne cene goriv pri nas določajo po Plattsu, ker ga ne. Maloprodajne cene se določajo glede na povprečje cen surove nafte, vsaj do sedaj je tako bilo, čeprav nima veze z vezo. Sploh pa cene derivatov nihajo povsem ločeno od cen surove nafte. Najbolj vpliva letni čas. Počakaj in boš videl, kako bo čez kakšen mesec cena za Z Europo zrasla nad 1000$ po toni. Trenutno je nekje pri 900$.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
»Trošarinska politika sedanje (Pahorjeve) vlade na področju naftnih derivatov je ekonomski absurd. Zaradi visokih in nekonkurenčnih cen naftnih derivatov se zmanjšuje povpraševanje in s tem potrošnja ter posledično prihodki državnega proračuna. Predlagamo tako trošarinsko politiko, da bodo cene naftnih derivatov od 5 do 10 odstotkov nižje od cen v sosednji, cenovno najugodnejši državi,« lahko preberemo pod 7. točko na 81. strani programa SDS 10 + 100.
kdor je temu vrjel je 2x bedak
1. politiki samo obljubljajo in iste face nam obljubljajo iste stvari že 20 let
2. goriva imajo tako zelo neelastično krivuljo povpraševanja - podražijo se za 2x potrošnja se zmanša za 5%

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Evo, jaz sem bil prepričan, da jo oblikujejo po surovi, ne po Plattsu. Ni me pa nikoli toliko zanimalo, da bi iskal kaj je res, priznam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Priznaj raje, da si trdil, čeprav ni bilo res.
In kar je še bolj pomembno, v prihodnosti se temu probaj izogniti.
zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"Ne reci, da maloprodajne cene goriv pri nas določajo po Plattsu, ker ga ne."

To meni zgleda kot trditev. Je pa res, da nisem profesionalni vrtilec jezika in besed...

"Maloprodajne cene se določajo glede na povprečje cen surove nafte"
Oh, še en trdilni stavek.

In še en: "vsaj do sedaj je tako bilo"

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Treba bo kupiti skuterje, kolo itn....žal fjikanje malo tja malo tja odpade....ni več za hecat...bencin je postal predrag špas.....
Kje so časi, ko smo šli iz Kranja malo na Bled na kufetek, malo v LJ. ...vsak vikend do Portoroža itd.....madonca lol....od tistih časov bencin x 3, pijača in hrana x 2 najmanj. Pa kdo pravi, da je KAPITALIZEM prava družbena ureditev? Ja za bogate je....za 90% navadnega folka NI.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Še vedno se ti godi lepše kot 3 miljardam ljudem, ali še več.

To pa tudi ni slabo, ali pač ?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.440
3.749
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Še vedno se ti godi lepše kot 3 miljardam ljudem, ali še več.

To pa tudi ni slabo, ali pač ?
Ja, če te bo nekdo prebutal pa boš v Kliničnem, ti bo še vedno bolje kot milijardam ljudi, ki jih prebutajo v tretjih državah. To da te bo vse bolelo pa se ne boš mogel premikat nima veze.
bonk.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Treba bo kupiti skuterje, kolo itn....žal fjikanje malo tja malo tja odpade....ni več za hecat...bencin je postal predrag špas.....
Kje so časi, ko smo šli iz Kranja malo na Bled na kufetek, malo v LJ. ...vsak vikend do Portoroža itd.....madonca lol....od tistih časov bencin x 3, pijača in hrana x 2 najmanj. Pa kdo pravi, da je KAPITALIZEM prava družbena ureditev? Ja za bogate je....za 90% navadnega folka NI.

Pravilno razmišljanje gre drugače - če so bencin, hrana, pijača... x 3, se pač začni ukvarjati s tem. Vzameš franšizo od lokalnega naftarja, dodaš kafič s prigrizki in pokriješ vse tri opcije
smile-1.gif

Malo za šalo, malo za res, ampak meni je to bistvo kapitalizma.