Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Cigani, sem pričakoval vsaj da se ne bo nič spremenilo, pedri gredo pa še višat cene
bonk.gif
Tisti evro več boš pa že kje našel, da boš lahko natankal poln kesl... Če ne, boš pa kakih 7 čikov manj skadil.

Lahko pa greš tankat v Ukrajino, ali pa na Kosovo, tam je ceneje...
AMZS

Citat:
Cene goriv v določenih državah se razlikujejo tako od bencinskih črpalk kot tudi od ponudnikov goriv. Cene objavljene na naši spletni strani so pridobljene iz strani tujih partnerskih avtoklubov in se pogosteje pojavljajo na bencinskih črpalkah.

Upostevaj, da so cene lahko tudi kar nekaj nizje. Tu gre za neko oceno in ne za najnizje cene, razen v primeru Slovenije, kjer je to tudi najnizja cena.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
A ko ti pa župnik reče, da moraš dat kak evro več v cekerček, pa se sploh ne buniš. Mu daš kar dva več.

Vidim, da je predhodnik podobnih misli....
zmaga.gif
takole se zmeniva; jaz te peljem k masi ki te ne bo nic stala, ti pa pelji mene na crpalko ki me ne bo nic stala. Sva zmenjena?
Maša ni obvezna, ofer ni obvezen.
Obisk črpalke ni obvezen, nakup goriva ni obvezen. Brez težav ti lahko zrihtam električni skuter, da se pelješ na črpalko... TUKAJ je nekaj takega...
Če se želiš z avtomobilom vozit, moraš pač tankat, ampak te nobeden ne sili... Še vedno obstajajo alternativna prevozna sredstva ali pa javni prevoz.
zmaga.gif

Jaz se ne jokam zaradi 1 € višjega računa, ko napolnom avto s 60 l keslom.
Predvidevam, da imaš otroka... Po mojem se nisi sekiral, da je tvoja dobila plačan porodniški dopust, da se bo otrok lahko brezplačno šolal do diplome (17 let), itd. To vse stane...

Upam, da ne bo prišlo do bedaste kregarije...
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz se jokam za 20€ višji račun ko napolnim kesl, je treba pogledat včasih več kot teh par centov nazaj
rolleyes-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Saj če se jaz spomnim, da sem nekoč tankal za 102,50 SIT, se mi tudi kolca za takratnimi cenami. Ali pa za čas pod 1€... Ampak nima se smisla sekirat, ker itak nič ne pomaga, le zdravje trpi. Pač treba se je sprijaznit, teh 5 rezervoarjev mesečno napolnit in it naprej...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Cigani, sem pričakoval vsaj da se ne bo nič spremenilo, pedri gredo pa še višat cene
bonk.gif
Tisti evro več boš pa že kje našel, da boš lahko natankal poln kesl... Če ne, boš pa kakih 7 čikov manj skadil.

Lahko pa greš tankat v Ukrajino, ali pa na Kosovo, tam je ceneje...
AMZS

Citat:
Cene goriv v določenih državah se razlikujejo tako od bencinskih črpalk kot tudi od ponudnikov goriv. Cene objavljene na naši spletni strani so pridobljene iz strani tujih partnerskih avtoklubov in se pogosteje pojavljajo na bencinskih črpalkah.

Upostevaj, da so cene lahko tudi kar nekaj nizje. Tu gre za neko oceno in ne za najnizje cene, razen v primeru Slovenije, kjer je to tudi najnizja cena.
Imaš tudi Sloveniji črpalke z nižjo ceno.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Samo na tiste marsikdo na tem forumu ne bo šel, ker uporabljajo sistem od ULTRE...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Ni. Najvišja je. Zakonsko določenem maksimum.
Nižje pa lahko je. (in tudi je, sicer bolj redko)

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Pač treba se je sprijaznit
Idealen državljan!
Glej, če bi se vsak bolj brigal za sebe, ne za to, kar dela država, bi bilo življenje v naši deželi mnogo lepše in kakovostnejše... Prav na kuratz mi že gre tole vsakodnevno poslušanje jamranja, kako je država gnila, kako nič ne poskrbi za to in ono, kako je šel bencin gor ipd.

[censored] ga, sprijazni se, življenje gre naprej. Folk se naj briga rajši za to, da si bo izboljšal življenje, da bo nekaj naredil za sebe, ne pa da se obremenjuje s tem, kaj je rekel Pahor v Intervjujih na RTV Slo (popularna tema daleč naokrog).
Hoteli ob morju so polni, AC so polne avtomobilov, trgovski centri so polni, v turističnih agencijah je praktično vedno kaka stranka, očitno le ni tako težko živet v naši deželi.
Kdor se je pa pred leti prekomerno zakreditiral za nakup npr. 400.000 € vrednega 3 sobnega stanovanja in ga sedaj le stežka odplačuje, pa je logično, da se mu vsak evro pri bencinu pozna. Mora se sprijaznit s tem, da na silo ne moreš živet na veliki nogi in da za njegovo bedo zaradi visoke anuitete in 1,3 € po litru goriva ni kriva država ampak on sam...

Verjetno se bo sedaj vsul plaz kritik in napadov, ampak moral sem... Kdor razmišlja podjetno, racionalno in kdor želi, lahko lepo živi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne, saj delno imaš prav. Le tu in tam si uporabil izraze, katere jaz ne bi.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Ne vem ali provociraš ali pa ne živiva v isti državi. Jaz sicer še nimam nekih razlogov za jamranje me pa vseeno moti nekvalitetno upravljanje te države. Še posebej, ker si za to redno in zelo obilno postrežejo iz rezultatov mojega in tvojega dela. Dokler to ne bo rešeno ni nobene poti navzgor in počasi bo vsem (ja, tudi tebi) enostavno zmanjkalo manevrskega prostora pri podjetnosti in racionalnosti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Idealen državljan!

In v kateri smeri ti delaš, da se bo kaj spremenilo?
Ko raja navali na družinski zakonik*, jim povem, da to ne bo nič izboljšalo države in naše življenje.
Samo kaj, ko rajo težko obrneš, ko se enkrat zaleti.

PS: Kaj pa ti?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Ne vem ali provociraš ali pa ne živiva v isti državi. Jaz sicer še nimam nekih razlogov za jamranje me pa vseeno moti nekvalitetno upravljanje te države. Še posebej, ker si za to redno in zelo obilno postrežejo iz rezultatov mojega in tvojega dela. Dokler to ne bo rešeno ni nobene poti navzgor in počasi bo vsem (ja, tudi tebi) enostavno zmanjkalo manevrskega prostora pri podjetnosti in racionalnosti.
Sicer to ni tema, ampak vseeno... Moj lajf ne bazira na tem, da bi gledal na vsako potezo države. Nikjer pa nisem napisal, da me nekvalitetno upravljanje države ne moti, daleč od tega. Pač taka je realnost, ne moreš kaj veliko spremenit. Imaš pač dve možnosti, ali se prilagodiš in iztržiš iz možnosti maksimum, ali pa se obremenjuješ z realnostjo in zapravljaš življenje.

Spomnil sem se na misel enega mladega mariborskega zelo uspešnega podjetnika (intervju z njim je bil v začetku septembra v Večeru). Izjavil je nekaj v tem stilu, da se podjetniki preveč obremenjujejo z državo. Če bi ta čas in energijo raje namenili podjetništvu, bi bila podjetja veliko uspešnejša...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Idealen državljan!

In v kateri smeri ti delaš, da se bo kaj spremenilo?
Ko raja navali na družinski zakonik*, jim povem, da to ne bo nič izboljšalo države in naše življenje.
Samo kaj, ko rajo težko obrneš, ko se enkrat zaleti.

PS: Kaj pa ti?

Ma to ti je isto, kot jaz opozarjam na problematiko okvirjev in podobnih gelipterjev.
hysterical-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
KSZ

pa bodo spet lahko povečali cene : http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2011100905695200

Nova uredba viša marže trgovcev z gorivi

Danes je začela veljati uredba o oblikovanju cen naftnih derivatov, ki ohranja metodologijo oblikovanja cen naftnih derivatov in predvideva zvišanje marž izvajalcev dejavnosti trgovine s tekočimi gorivi za dva odstotka. Nove marže bodo uveljavljene ob prvem izračunu novih cen, 18. oktobra.

Nova uredba, ki jo je vlada objavila v petkovem uradnem listu, ohranja metodologijo oblikovanja cen naftnih derivatov, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in na gibanju tečaja dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na osnovi 14-dnevnih povprečij.

Ob tem uredba predvideva zvišanje marž izvajalcev dejavnosti trgovine s tekočimi gorivi za dva odstotka. Predlagani odstotek je skladen z rastjo regularnih cen - brez cen naftnih derivatov -, ki so se po izračunu Urada za makroekonomske analize in razvoj (Umar) letos zvišale za 2,1 odstotka.

Na vladi zvišanje marž utemeljujejo tudi z dodatnimi stroški trgovcev z naftnimi derivati. Ti so posledica stalnega zaostrovanja zakonodaje oz. izboljševanja kakovosti goriv, pospeševanja prodaje biogoriv, varovanja okolja in zdravja ljudi ter zagotavljanja izboljšane varnosti pri poslovanju z nevarnimi snovmi.

Nova uredba začne veljati 9. oktobra, višina marž za bencin, dizel in kurilno olje pa bo skladno z 11. členom uredbe uveljavljena ob prvem izračunu novih cen, to je 18. oktobra. Višina marž se med veljavnostjo uredbe, torej leto dni, ne bo spreminjala.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Višina marže, ki je fiksna, za bencin znaša 0,08134 evra na liter, za dizel D-2 0,07626 evra na liter in za kurilno olje 0,05023 evra na liter.
Torej, če se marža dvigne za 2%, bi bila po novem:
bencin: 0,08297 evra na liter
dizel: 0,07778 evra na liter
kurilc: 0,05123 evra na liter

pri 60 l keslu bencina bo znesek višji z 0,0976 evra
pri 1000 litrih kurilca bo pa ta znesek višji za 1,0046 evra.

Sliši se hujše kot bo dvig marže za 2% v resnici... Je pa to res novica za medije, ki znajo iz tega narediti bum.
tongue-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Za nekoga, ki ima nekaj tovornjakov/kamionov, bo to letno nekaj sto ali kak tisoč/dva tisoč € extra po nepotrebnem....

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Omisli si bencinsko črpalko, pa probaj zaslužit na tistih nekaj centih marže...
grin1.gif

V tvojem omenjenem primeru porabi prevoznik samo v Sloveniji cca 1.000.000 litrov dizla. S to količino nafte pa tudi prevoziš kar veliko poti in blaga... V primeru porabe kamiona 50 litrov na 100 km tak prevoznik samo z nafto, natankano v Sloveniji prevozi 2 miljona kilometrov...

Kaj hočem rečt... Podražitev v vsakem primeru ni prijetna, ni pa ta podražitev tako tragična. Mediji pa bodo imeli še en močan razlog za celotedensko poročanje in napihovanje.