Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Za liter neosvinčenega bencina bo še naprej treba odšteti 1,287 evra, za liter dizelskega goriva pa 1,238 evra.

Vlada namerava danes dvigniti trošarine na bencin za 7,5 odstotka in trošarine na dizelsko goriva za 9,5 odstotka. Brez dviga trošarin, bi se bencin pocenil za 2,96 odstotka, dizelsko gorivo pa za 3,2 odstotka.

Kurilno olje se bo tako pocenilo za 1,4 odstotka, da bo za liter od jutri dalje treba odšteti 0,919 evra.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
katera vlada nam bo podražila gorivo??
saj je nimamo:

Vlada je dvignila trošarine za bencin in dizelsko gorivo, zato se bodo naftni derivati v torek podražili za okoli dva odstotka. 95-oktanski bencin bo po novem stal 1,313 evra, dizelsko gorivo pa bo stalo 1,263 evra.
Bencin

Vlada je dvignila trošarine in s tem preprečila pocenitev naftnih derivatov. Tako se bodo pogonska goriva v torek podražila. 95-oktanski bencin se bo podražil za 2,6 centa in bo po novem stal 1,313 evra za liter, 100-oktanski bencin se bo podražil za 2,6 centa in bo po novem stal 1,326 evra. Dizel se bo podražil za 2,5 centa in bo po novem stal 1,263 evra za liter, cena kurilnega olja pa se bo podražila za 1,8 centa, po novem bo cena tega goriva 0,937 evra.

Surova nafta in naftni derivati so se na svetovnih trgih pocenili, zato bi maloprodajne cene tudi pri nas padle, če vlada ne bi dvignila trošarin. Cena bencina bi padla za okoli osem odstotkov, cena dizla pa za okoli pet. Zaradi višjih trošarin bo cena bencina in dizla tako višja za okoli dva odstotka.

Vlada je sicer že nekajkrat zapored zaradi višjih cen naftnih derivatov znižala trošarine in tako preprečila dodatni dvig maloprodajnih cen naftnih derivatov.

Naftni trgovci cene goriv izračunavajo na vsakih 14 dni po modelu, ki temelji na gibanju borznih kotacij cen naftnih derivatov na svetovnem trgu ter na gibanju tečaja dolarja. Trenutne cene goriva veljajo že od konca julija, kurilno olje pa se je v tem času nekoliko pocenilo.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Cigani, sem pričakoval vsaj da se ne bo nič spremenilo, pedri gredo pa še višat cene
bonk.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
a še celo gor gre? hahahahaaaaaaaaaaa....še dobro, da sem tankal polno.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Cigani, sem pričakoval vsaj da se ne bo nič spremenilo, pedri gredo pa še višat cene
bonk.gif
Tisti evro več boš pa že kje našel, da boš lahko natankal poln kesl... Če ne, boš pa kakih 7 čikov manj skadil.

Lahko pa greš tankat v Ukrajino, ali pa na Kosovo, tam je ceneje...
AMZS

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Seveda pr polni cisterni kurilca bo samo kakšen € razlike
stupid-1.gif

BTW: kadim pa tudi ne..

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
A ko ti pa župnik reče, da moraš dat kak evro več v cekerček, pa se sploh ne buniš. Mu daš kar dva več.

Vidim, da je predhodnik podobnih misli....
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.767
6.161
113
blizu močvirne prestolnice
Slaba primerjava, g. župniku ni treba dati, državi pa moraš, vesta kaj boli, da so zafrknili državo, katere grehe mi plačujemo. No če vama je tako všeč da vsaju lupijo tudi prav!

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Kdo pravi, da državi moraš dat trošarino na bencin... Pač ne tankaš in se ne voziš z avtom. Jaki problem... Bicikl verjetno znaš vozit?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Hitro k sosedom tankat, tam je ceneje.

Zdej je zajeban ratal, se ne morjo več hvalt, kako so kul, ko hodijo v Austrijo tankat. Na Hrvaško pa spet neb šli...
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Vlada je izkoristila hrup ob "Titovi ulici" in lepo dvignila trošarine.
Hočeš nočeš, meni se zdi, da je ravnala pametno. Če kdo misli, da obstaja politik, ki je sposoben v enem letu proračunsko porabo sklestiti za 10 % na plan z njim. Seveda to naj stori tako, da ne bomo v vojni.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
A ko ti pa župnik reče, da moraš dat kak evro več v cekerček, pa se sploh ne buniš. Mu daš kar dva več.

Vidim, da je predhodnik podobnih misli....
zmaga.gif
takole se zmeniva; jaz te peljem k masi ki te ne bo nic stala, ti pa pelji mene na crpalko ki me ne bo nic stala. Sva zmenjena?