opera mini 5.0

22. jul 2007
13.582
1.764
113
124
je že kdo izprobal OPERA MINI 5 LPWWY

p.s.zgleda da sem odkril ze en bug pri SE P1 ne morem pri premikanju po strani gor-dol uorabljati stranskega kolescka drugace so prvi vtisi pozitivni

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem naložil in nekaj zelo malega probal na N5800.
Scrolanje je iphone-ovo:)
Userinterface je tut dober in hitro deluje.

Nisem našel nastavitve, da si zapomne na kak način se povezujem v splet, ker full prevečkrat teži s tem vprašanjem:(

Če ima kdo kako konkretno vprašanje ali pa ga zanima kak se odpira določena stran, naj pove pa bomo probal;)

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
"Nisem našel nastavitve, da si zapomne na kak način se povezujem v splet, ker full prevečkrat teži s tem vprašanjem"

Ne vem kako ima to n5800, na Nokia E71 deluje kot včasih. Greš v Namestitve > Nadzor aplikacij in tam noter poiščeš Opero ter določiš te stvari.

Ima pa precej pomanjkljivosti na E71 v primerjavi s prejšnjo verzijo:

- gumb "Quit" ni vedno prisoten in moraš it nazaj do prve strani, da greš lahko ven iz programa. đizskrajst...
- ko končno prideš do tega, moraš dvakrat potrditi "quit". Ko bi vsaj bil dvojni klik... ne - moraš kliknit desni (quit) in nato levi gumb (yes)
- bližnjica "p" za nazaj ne deluje več... moraš desno 'taveliko' tipko pritiskat
- font je ok, ampak je razmak med črkami prevelik
- s tistim "zoom področjem" (in kurzorjem) ne moreš začeti migat preden se stran ne naloži skoraj v celoti, kar je totalna potrata časa

Skratka... user experience je na mojem tulifonu precej klavern, se pa veselim speeddiala in tabov. Buge veselo prijavljam na Operin forum, upam da bodo stvari upoštevali. Isto svetujem tudi vam
smile-1.gif

Pa še nasvet za lažji začetek:
-obvezno čtivo za vse, ki boste poskusili OM5: http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=292006
- obstoječe vsebine v Speeddial pa spreminjate z dolgim klikom na kvadratek. Potem se pojavi "clear" ali "edit".

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik bugmenot pravi:
"Nisem našel nastavitve, da si zapomne na kak način se povezujem v splet, ker full prevečkrat teži s tem vprašanjem"

Ne vem kako ima to n5800, na Nokia E71 deluje kot včasih. Greš v Namestitve > Nadzor aplikacij in tam noter poiščeš Opero ter določiš te stvari.

Hvala za tole! Gre tut pr men nekak tkole.

Imam pa težavo, da mi odpre samo eno stran.

Primer: grem na alter.si, odpre in je vse ok. Potem pa hočem it še na bolho(ali bilo katero drugo stran) pa samo melje in nič ne odpira
frown-1.gif

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
uf... ta tema pa ni zaživela
smile-1.gif
no, zdaj je zunaj že končna verzija. Po mojih izkušnjah precej izboljšana.

imam pa en zoprn problem s težavo... od nekdaj sem imel v nastavitvah določeno točko dostopa do spleta, moj Wifi (kot sem opisal zgoraj), da mi ni bilo treba vedno klikat. Ampak, ko sem izven njegovega dosega in se opera ne more povezat, me pri tej novi verziji ne vpraša več za alternativo... . Preprosto napiše, da se ne more povezat, naj čekiram spletne nastavitve in to je to.

Se to dogaja samo meni ali še komu?

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
ok... našel rešitev, v bistvu je stara fora: v dodatnih nastavitvah znotraj opere je treba prestavit protokol iz socket na http. Pol pa vpraša
smile-1.gif