POčakaj do popoldneva pa ti zmerim pri ženini.(stara meriva, ki pa se najbrž ne razlikuje v sedežih od nove).
Sedi pa se definitvno višje kot v klasičnih avtih, vsaj kakih 10 cm višje.
Naj preveri da ga ne bodo motil precej kratka vrata (tečaji vrat so precej nazaj pomaknjeni) zato moraš nogo nekoliko bolj pokrčit nogo kot pri kakem Nissan note ali modusu.
V Nissanu jaz nisem našel položaja zase, modus pa mi nekako ni "potegnil" tko da se furava v merivi dti.
Ob današnjih cenah bencina in če dela kratke relacije potem 1.6 motor ki jih je tudi največ , reistracija je pa ista kot za 1.4 (cestnina in zavarovanje).
Te zanima še kaj.
Sedež in volan sta nastavljjiva po višini (globina volana ni nsatvaljiva pri vseh modelih-letnikih?)
Sicer pa za dolžino manj kot 4 metre izredno prostoren (tudi zadaj)predvsem zaradi kratkega nosu, prtljažnik pa tudi ni tako majhen in je brez robu (dvojno dno, spodaj pa še prava rezerva). Zadnji sedži pomakljvi naprej , poglobljivi, skratka dobiš skoraj raven poden dolžine okrog 150 cm in širine okrog 110cm v prtljažniku če želiš. Pri starejših izvedbah (novejše doplačljivo)se je preklopil tudi sprednji sedež naprej tako da lahko naložiš bp okorg 3 metre dolžine.
Edina zadeva na katero naj bo pozoren in nekatere moti je sorazmerno širok in naprej postavljen sprednji stebriček (dvojni), ki zna motiti v vožnji v leve ovinke. Pač si nekoliko bolj aktiven z vratom, da pogledaš skozi vrata in ne skozi sprednjo šipo.
Če je zelo visok in bo imel sedež precej visoko, ga zna motiti ogledalo pri vožnji v desne ovinke.(prenizko posavljeno).
Sicer pa jo je žena kupila zaradi moje poškodbe noge (koleno skrčim do 90 st. gleženj trd...)in jo vozim praktično s kolkom. Po nakupu je všeč tudi njenim staršem ki sicer vozi cordobo ravno zaradi višjega sedenja in lažjega vstopanja in izstopanja.
Od kar sem pred 4 leti kupil enoprostorca (zaradi poškodbe) dvomim da bom še kdaj klasične avte kupoval,
Če te zanima še kaj pa vprašaj.
Aja pa skoraj ne moreš primerjat merive s zafiro. to je tako kot bi premerjal modusa s grand senicom ali celo espacem.