Opel Meriva

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hmm, zgleda se je avto.net spet vsipal. Ja, gre za 1.8, zdaj ima istega v Lacettiju. Sam sem ga peljal parkrat in tistih 125 konjev ni bilo občutit, ampak avto je njegov in kar vozi pač vozi. Bom mu pa posredoval tvoje mnenje, hvala. Končna pa tak ne rabi bit visoka, radarjev je vsak dan več.

kookie

Pripravnik
27. feb 2008
40
0
6
racemedia.blogspot.com
ne vem sicer kakšen motor ima lacetti, ampak dvomim, da je čisto enak. 1.8 92kW motor v oplu je sicer čisto soliden, le pri merivi ne vem zakaj so tako zaj..... in dali enak menjalnik kot pri 1.6 16v motorju. v corsi GSI, astri G, zafiri A itd. se je ta motor odlično obnesel.

motorji v daewoojih so bili do nedavnega mešanica starih motorjev od opla in kosov od daewooja (1.5 motor v lanosu je bil recimo 'hibrid' med 1.4 in 1.6 oplovim motorjem z nekaj deli od daewooja, ki ne vem kje so jih dobili). poraba je bila ogromna (pod 10l ga z zelo lepo vožnjo nisem spravil). ecotec motorji v chevroletih so baje boljši vsaj kar se tiče porabe.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ti si res smesen. mislis, da so sli po facelift-u spreminjati visino sedezev?! pejt v salon in se dodobra nasedi na sedezih. kaj ti pomagajo centimetri, ce morda sedez ni ukrojen po vasih ritah?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
South park, ne vem zakaj kompliciraš. Meriva je nova ali stara ma nima veze. Sedeži so enako postavljeni. Če ti nekdo napiše da so dvignjeni 150mm pa ti tudi nič ne pove.

Še enkrat... pojdi v salon. Saj jim ne rabiš povedat da ne kupuješ nove.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Točno tko.
Pojdi v salon in preizkusi oba.
sestra ima zafiro, punca pa merivo.
jaz sem velik 1,95 in imam raje merivo, ker ima več placa za voznika oziroma ni tko utesnjena. drgač je pa zafira bolj fensi in bolj udobna.

sej volan se da tut lahko gor in do konca ven..
pa stol do konca nazaj.. in do konca dol..

jaz imam 197 cm pa nimam težav z zafiro..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
POčakaj do popoldneva pa ti zmerim pri ženini.(stara meriva, ki pa se najbrž ne razlikuje v sedežih od nove).
Sedi pa se definitvno višje kot v klasičnih avtih, vsaj kakih 10 cm višje.
Naj preveri da ga ne bodo motil precej kratka vrata (tečaji vrat so precej nazaj pomaknjeni) zato moraš nogo nekoliko bolj pokrčit nogo kot pri kakem Nissan note ali modusu.
V Nissanu jaz nisem našel položaja zase, modus pa mi nekako ni "potegnil" tko da se furava v merivi dti.
Ob današnjih cenah bencina in če dela kratke relacije potem 1.6 motor ki jih je tudi največ , reistracija je pa ista kot za 1.4 (cestnina in zavarovanje).

Te zanima še kaj.
Sedež in volan sta nastavljjiva po višini (globina volana ni nsatvaljiva pri vseh modelih-letnikih?)

Sicer pa za dolžino manj kot 4 metre izredno prostoren (tudi zadaj)predvsem zaradi kratkega nosu, prtljažnik pa tudi ni tako majhen in je brez robu (dvojno dno, spodaj pa še prava rezerva). Zadnji sedži pomakljvi naprej , poglobljivi, skratka dobiš skoraj raven poden dolžine okrog 150 cm in širine okrog 110cm v prtljažniku če želiš. Pri starejših izvedbah (novejše doplačljivo)se je preklopil tudi sprednji sedež naprej tako da lahko naložiš bp okorg 3 metre dolžine.

Edina zadeva na katero naj bo pozoren in nekatere moti je sorazmerno širok in naprej postavljen sprednji stebriček (dvojni), ki zna motiti v vožnji v leve ovinke. Pač si nekoliko bolj aktiven z vratom, da pogledaš skozi vrata in ne skozi sprednjo šipo.

Če je zelo visok in bo imel sedež precej visoko, ga zna motiti ogledalo pri vožnji v desne ovinke.(prenizko posavljeno).

Sicer pa jo je žena kupila zaradi moje poškodbe noge (koleno skrčim do 90 st. gleženj trd...)in jo vozim praktično s kolkom. Po nakupu je všeč tudi njenim staršem ki sicer vozi cordobo ravno zaradi višjega sedenja in lažjega vstopanja in izstopanja.

Od kar sem pred 4 leti kupil enoprostorca (zaradi poškodbe) dvomim da bom še kdaj klasične avte kupoval,

Če te zanima še kaj pa vprašaj.

Aja pa skoraj ne moreš primerjat merive s zafiro. to je tako kot bi premerjal modusa s grand senicom ali celo espacem.

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Mogoče mal off sam ne kupit merive prosim..zame (ni treba komentirat sam moje mnenje)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Kaj pa namesto nje....
Stari 1.6 motor ecotek ima fabrško napako na motorju zaradi katere zna piti olje, ampak se jo da odpraviti z ne preveč velikim popravilom.... ali pa enostavno dolivaš olje...
Modusa, pri katerm moraš snet odbijač da zamenjaš žarnico?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Najlepša ti hvala, si se res potrudil! 5* pa še par altov ti podarim.

Drugače pa ni visok (175 cm), tak da verjetno tudi vrata nebi bila problem.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Moj fotr je zelo zadovoljen s Focusom (prejšnji), ker se sedi nenormalno visoko. Ma še zic nastavljiv po višini sicer (Ghia) ampak ena od stvari ki se je ponavadi pritoževal je bilo ravno prenizko sedenje v drugih podobnih avtih.

Pa tudi jaz sem to opazil ko sem se presedal iz Mondea v Fokusa... Za moj okus kar previsoko, ampak na koncu se pa res precej lažje spraviš iz avta...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Evo mere...

V spodnjem položaju je pod ritjo višina okrog 55 pod koleni pa okrog 60
v dvignjenem položaju pa je cca 5 cm višje.

Zdaj naj ti pa nekdo napiše še mere od drugih avtov. Jaz jih nimam na razpolago. Pri mojem nissanu pa je sedež približno na isti višini, bolje je to da so vrata bolj naprej pomaknjena in da je rob praga nekoliko nižje kot v merivi.

Če si kaj v ljubljani ti jo dam za kak km. Je pa 75 DTI čipana pri RSR.
Pri normalni vožnji imam obutek da najbrž dol nese 1.6 bencinarja (navor dela svoje) je pa res da je pod 1500 mrtva (tudi po čipanju) in moraš v kake serpentine kar malo bolj prigonit če hočeš da te ven potegne v drugi-tretji prestavi

hvala za alte
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno: