Citat:
Uporabnik mtl pravi:
O kakšnih km letno se tukaj pogovarjamo?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Drugače je pugi top, samo pač me bolj vleče da se vozim "zastonj"
Imaš možnost brezplačnega polnjenja ali boš polnil na domači vtičnici?
minimalno 62km, maksimalno 80 dnevno, to je potem vsak delovnik. Vse bi naj bilo v okviru zmožnosti ampere, če ne pretiravam z klimo in hitrostjo, kar ne, zelo redko jo vklopim tudi ko je +35 zunaj, edino če nisem sam, ampak to je samo ob vikendih. Vožnja lagana, odvisno kako naletim na semaforje, včasih nič, včasih stojim 2x. avg hitrost je nekje 70kmh, maks 95.
Polnila bi se samo doma, čez noč, torej tudi tu je dovolj časa, da se napolni v celoti, ko je nočni tok. V podzemni garaži.
Največji problem še vedno ostaja izvedba polnilnega mesta v garaži. Garažno mesto je sicer lastniško, ampak ni štroma nikjer not, pomeni da je potrebno vlečti iz omarice. Ta je na srečo v istem nivoju kot je garažno mesto in iz skupne gre ven štrom za ulično razsvetljavo, pomeni da luknje skozi stene so. Izvajalec mi je rekel, da če bi se delalo tako, da potem tudi ne rabim soglasja, ker se ne bi šlo za poseg v skupne prostore. Ko bo konec dopustov se oglasi na ogledu dejanske lokacije, pa da vidimo.
Bližnje javno plačljivo parkirišče ima kar nekaj polnilnih mest za EV ki so skoraj vedno prazna. Sem že pisal lastniku, če se lahko najame parkirno mesto in potem pač vedno imam avto na štromu, ampak dvomim da jim je to v interesu
Na letni ravni bi torej to pomenilo prihranek 900€ kar se tiče dnevnih poti, plus vikend, etc. Pa tudi zavarovanje in servisi bi bilo ceneje. Pa še velikokrat lahko kam skočiš čez vikend, magari tak za brezveze "na kavico", ker ravno ne razmišljaš da te bo že samo pot stala 20€. Za ceno 13000 je to no-brainer, IMO. Sicer ok...avto je veliko slabši kot pugi, ampak mi to ni najpomembnejši faktor