Citat:
Uporabnik chancey pravi:
KSZ
No, ker je bila polemika glede omejitev velika, sem se obrnil tako na AMZS kot tudi na policijo po odgovore.
Iz obeh strani sem dobil potrditev spodaj navedene zadeve (pri AMZS so me opozorili, da je vprašanje, kako si zadevo razlaga policija/redarstvo, vendar po zakonu je prav).
Omejitve postavljene pred tablo z imenom naselja se razveljavijo in od tam velja splošna omejitev 50km/h (razen če ni na tabli drugačna/nižja omejitev).
Mukwai Kot ti je že drugi povedal, trditev komisije na izpitu je bila napačna.
Podobna zadeva je v primeru omejitve pred koncem naselja. Takoj za tablo konec naselja se razveljavijo vse omejitve postavljene znotraj naselja. Primer, ki je bil zgoraj predstavljen s sliko: omejitev 70 velja 10m do table konec naselja, od table naprej pa je omejitev po zakonu 90 km/h.
Isti primer je tudi
Tako, da zdaj vemo
Tole je med Virom (Domzale) in Podrecjem (tabla v ozadju). Kje pa se konca (s prometnim znakom) Vir pa ne vem. Je pa tole ocutbo zelo nevarna cesta da je potrebna 30 cona. Sole ni nobene, his tudi ne veliko, 300m naprej je nesramen ležeči policaj v križišču.... Skratka nekje zivi nek lokalni serif tukaj ob cesti.Citat:
Uporabnik sass pravi:
možno tudi to. v vsakem primeru čudna signalizacija, ker na levi strani ceste ne vidim znaka za konec/začetek naselja. naj avtor pokaže, s kje je fotografija
Citat:
Uporabnik chancey pravi:
Omejitve postavljene pred tablo z imenom naselja se razveljavijo in od tam velja splošna omejitev 50km/h (razen če ni na tabli drugačna/nižja omejitev).
Mukwai Kot ti je že drugi povedal, trditev komisije na izpitu je bila napačna.
Tako, da zdaj vemo
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Odkar s(m)o Slovenijo razdrobili na mikroobčine in le-tem porinili odgovornost (in pravico) skrbeti za ceste in posledično prometno signalizacijo, imamo kar imamo - prometno signalizacijo postavljajo "Jožeki", ki so včeraj bili "hišniki", danes pa odgovorni za prometni režim v svoji občini.
Ni res. Samo za profesionalne kolesarje, ki so trenutno za volanom avtomobila.Citat:
Uporabnik Romzi pravi:Dovoljeno je tudi za voznike avtomobilov, ki so v prostem času kolesarji.