Omejitev prenosa podatkov na mobilnem internetu m@

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.133
10.997
113
kod Džej-Zija
Lahko pa odpreš novo temo o tej tematiki. Novost je objavljena, sedaj je jasno, kaj se bo zgodilo famoznega 1. aprila, mnenja uporabnikov in neuporabnikov o tej tematiki me pa v tej temi ne zanimajo. Konec koncev je namenjena novostim in jaz jo prebiram, da vidim, kaj je novega, ne pa, kaj o tem menita Deky in Dekster.
bonk.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Consider it done
smile-1.gif

Tukaj nadaljujemo debato, katera po mojem niti ni pomembna :S
Mobitel bo omejil količino prenosa podatkov na mobilnem internetu.

In jaz se strinjam.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.133
10.997
113
kod Džej-Zija
Hvala. Tudi jaz se z omejitvijo strinjam. Sem uporabnik mobitela, uporabljam tudi HSPA prenos podatkov, vendar večje količine raje vlečem po žicah. Mi je pa v veliko veselje, da imam vedno in povsod na razpolago hitro povezavo za prenos podatkov. Maili, surfanje, tudi softverske posodobitve so popolnoma izvedljive. Problem bojo imeli itak samo p2p heavy-userji in nihče drug. Zanje mi pa precej dol visi.
tongue-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Lahko pa odpreš novo temo o tej tematiki. Novost je objavljena, sedaj je jasno, kaj se bo zgodilo famoznega 1. aprila, mnenja uporabnikov in neuporabnikov o tej tematiki me pa v tej temi ne zanimajo. Konec koncev je namenjena novostim in jaz jo prebiram, da vidim, kaj je novega, ne pa, kaj o tem menita Deky in Dekster.
bonk.gif

briga kaj si ti misliš..jst bom pač napisu kar si jst mislim ..zato se lahk zarad mene na glavo postaviš.....če ti ni kaj prav pa si lahko tut tiho...
evil.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
dol mi vsi kaj si ti misliš.... pač vas boli ker je začel tudi predragi mobitel omejevat vas uporabnike...
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
dol mi vsi kaj si ti misliš.... pač vas boli ker je začel tudi predragi mobitel omejevat vas uporabnike...
grims-1.gif

Tudi Tuš omejuje uporabnike zgolj na lastno omrežje. Zakaj to ni na reklamah napisano z največjimi črkami ko je tako user friendly in oh in sploh.

Omejevanje je k večjem za večino uporabnikov dobrodošla zadeva. Za tistih 100 ki pa kurijo omrežje na polno s Torenti pa bolje da jih ni.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
uuu @smejko se pa na Tušmobil spravu - joke
smile-1.gif
ampak pustmo zdej to, nima nobene zveze z spremembo pri @m...

dejstvo je, da so se do sedaj cene zniževale itd... teh časov je počasi konec in zadeve se bodo začele spreminjati povsod in itak bodo vsi operaterji izpadli v najslabši luči in bla bla bla....

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
ma niti ne nimam nč proti nobenmu operaterju sam me pa moti to da nekateri vidjo slabosti samo pri drugih pri svojem favoritu pa nič,...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Slovenski uporabniki smo razvajeni! Saj je prav tako, glede na to, da imamo tako majhen trg so naši operaterji zakon in zelo napredni. Vendar pa se je potrebno zavedati, da bo za kakovost potrebno tudi nekoliko več plačati. Povsod. Neomejenega ne bo/ni več. Hkrati pa se operaterji ne bodo več trudili imeti zgolj visokega števila uporabnikov, temveč bodo vedno bolj gledali na dobiček na posameznega uporabnika. Seveda v razmerju, da se posameznemu uporabniku to splača. Iskalo se bo Win Win situation. Zadovoljen operater in uporabnik. Ko operater zafrkne, uporabnik lahko gre. Ko uporabnik zlorablja možnosti, si operater enako misli, lahko gre.

Mobilni internet je super zadeva in kot taka omejitev količine na neko normalno količino in kasneje omejitev hitrosti sploh ni napačna. Pač, fair usage policy z obeh strani.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.774
113
Upam, da bo tudi jasno opredeljeno, kaj se smatra pod "pravična raven". Da se ne bo začelo kar tako na uč omejevati, vsakič malo bolj zgodaj,...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
za normalno uporabo mobilnega neta je pri meni dovolj 2GB,.. kar obsega maile, forume, FB, avtonet, internet za iskanje informacij, dostikrat ne pridem niti do 2GB,...
Torej do 20GB praktično z normalno uporabo ne moreš priti,.. če pa so v igri p2p je pa druga stvar,.. a za to omrežje ni namenjeno,..
torej pozdravljam omejitev na račun boljše uporabniške izkušnje večine uporabnikov,..
b

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Slovenski uporabniki smo razvajeni! Saj je prav tako, glede na to, da imamo tako majhen trg so naši operaterji zakon in zelo napredni. Vendar pa se je potrebno zavedati, da bo za kakovost potrebno tudi nekoliko več plačati. Povsod. Neomejenega ne bo/ni več. Hkrati pa se operaterji ne bodo več trudili imeti zgolj visokega števila uporabnikov, temveč bodo vedno bolj gledali na dobiček na posameznega uporabnika. Seveda v razmerju, da se posameznemu uporabniku to splača. Iskalo se bo Win Win situation. Zadovoljen operater in uporabnik. Ko operater zafrkne, uporabnik lahko gre. Ko uporabnik zlorablja možnosti, si operater enako misli, lahko gre.

Mobilni internet je super zadeva in kot taka omejitev količine na neko normalno količino in kasneje omejitev hitrosti sploh ni napačna. Pač, fair usage policy z obeh strani.

Podpis. Število uporabnikov še zdaleč ni več alfa in omega. Gleda se samo in samo še na dobiček. Tudi pri Mobitelu, da ne bo kdo živel v sanjah. Konec koncev je podjetje in cilj podjetja je ustvarjanje dobička lastnikom. In konec koncev je to nekaj, česar si tudi konkurentje želijo. Torej, kje je problem? Ni ga.

Dejstvo je, da mobilni internet uporablja mobilno omrežje, radijski prenos podatkov in je s tem podvržen določenim tehnološkim zakonitostim. Namesto optične pipice do mojega stanovanja pri fiksnem internetu, si pri mobilnem internetu delim radijsko pipico do bazne postaje, ki jo souporablja več ljudi. Kapacitete te pipice so omejene in če bom jaz preko nje pretočil 700 GB mesečno bo toliko počasneje delovala za moje sosede, ki pa plačujejo povsem enako ceno storitve.

Razčistimo nekaj stvari, ki so ali bodo dejstva in boste to v prihodnje še odkrili:

1. 99% uporabnikov omejitev NE BO prizadela
2. 99% uporabnikom BO omejitev omogočila, da bodo še v prihodnje imeli hiter mobilni internet, kot kaže še hitrejši, kot je danes. In to za isto mesečno naročnino.
3. 99% uporabnikov omejitve ne bo doseglo, zato bo zanje nepomembna.
4. Če bo teh 99% uporabnikov v povprečju povečalo svojo porabo, se bo sčasoma tudi omejitev povišala na višjo številko. Cilj omejitve ni zafrkniti 99% uporabnikov ampak jim zagotoviti enako ali pa še boljšo storitev za isti denar kot danes.
5. Omejitev bo natančno definirana v številkah, torej GB pri mesečni kvoti in v megabitih ali kilobitih na sekundo pri hitrosti po tistem, ko bo nekdo dosegel in presegel omejitev.
6. Kljub vsemu bo mobilni internet v SLO še vedno med najcenejšimi in najmanj omejenimi v državah EU.
7. Največ kritikov bo takšnih, ki mobilnega interneta pri Simobilu ali Mobitelu sploh ne uporabljajo, a z veseljem pljuvajo po konkurenci. To je vnaprej predvideno in pričakovano, s tem se nihče ne obremenjuje tako da si dajte duška, če vam bo potem lažje pri srcu.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik smejko pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
grims-1.gif

Tudi Tuš omejuje uporabnike zgolj na lastno omrežje. Zakaj to ni na reklamah napisano z največjimi črkami ko je tako user friendly in oh in sploh.

Omejevanje je k večjem za večino uporabnikov dobrodošla zadeva. Za tistih 100 ki pa kurijo omrežje na polno s Torenti pa bolje da jih ni.

Meni je vseeno kaj in kako omejuje ker itak sem celi cajt na tušmobilovem omrežju...tko da mi je vseeno..Meni je važno ker se največ nahajam da mam tušmobilovo omrežje...
wink-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
grims-1.gif

Tvoj preljubi operater pa svoje uproabnike tako omejuje ze od vsega zacetka
bonk.gif
...

Misliš da ne bo ponudil...Mogoč čaka zagon UMTS900
evil.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:Problem bojo imeli itak samo p2p heavy-userji in nihče drug. Zanje mi pa precej dol visi.
tongue-1.gif

Na raznih P2P se res pojavlja mnogo IP naslovov iz Mobitelovega ranga.
Ocitno nekateri uporabljajo mobilni internet samo za to in posledicno preobremenijo omrezje, ki ni namenjeno za take stvari
sprasujem se.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
jap in teh ni niti približno 1% ampak krepko več. v marsikateri vukojebini je to edini dostop do interneta z neko spodobno hitrostjo

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
jap in teh ni niti približno 1% ampak krepko več. v marsikateri vukojebini je to edini dostop do interneta z neko spodobno hitrostjo
Pač še ena omejitev vukojebin, kaj moreš.
Če ti je prenos tako važen, se preseli.