I
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
je pa ravno za moj avto iz 1978idealno, ker sintetike pa ne smem sipat![]()
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Mene pa zanima, zakaj imajo ta olja te tretjerazredne viskoznosti, katera v 90% avtov sploh ne smes tociti. Zakaj nimajo 10w40 in 5w40???
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Mene pa zanima, zakaj imajo ta olja te tretjerazredne viskoznosti, katera v 90% avtov sploh ne smes tociti. Zakaj nimajo 10w40 in 5w40???
Zato ker 15w40 rabi najmanj kemije da ima lastnosti 15w40 olja... Manjši kot je razpon...lažje/cenejše je tako olje narest...dalj časa ostane v gradiaciji ker je manj kemije ki gre lahko v 3...krasne![]()
In konckoncev...ker je iz odpadnega recikliranega motornega olja karkol drugega nerentabilno narest...
Dober je za take poceni Lidl varjante....pa za kako poceni olje za verige motornih žag![]()
Citat:
Če ne bi vedel da si ljubitelj starih francoskih sirov....bi mislil da maš nek star V8 (glede na postavitev jermenov)![]()
ČE ti paše........dandanes dobiš dosti boljša mineralna 15w40 ali pa 20w50 olja za iste pare (Api SG )......sicer ne vem kaj uporabijo kot oljno bazo....ampak ta iz Lidla si upam 102% trdit da je neko reciklirano odpadno olje![]()
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Citat:
ČE ti paše........dandanes dobiš dosti boljša mineralna 15w40 ali pa 20w50 olja za iste pare (Api SG )......sicer ne vem kaj uporabijo kot oljno bazo....ampak ta iz Lidla si upam 102% trdit da je neko reciklirano odpadno olje![]()
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ker je to naravno olje brez dodatkov.
Bolj je viskozno bolj je "umetno".
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Bo zaribalo al ne bo![]()
Oziroma ali je to olje iz Lidla boljše od tistega, ki so ga leta 1978 sipalo v ta avto... najbrž kvaliteta ni tako padla, prej obratno.