OLED TV

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.969
65
63
Philipsa imam že 20 let!
Ampak kaj sedaj kupit? Mislim firmo. Hisensa? Sta si - sedaj - podobnan po kvaliteti in ceni?

Nekdo(proizvalajec) je kupil Philips. In še zmerom prodajo pod to blagovno znamko! Pa še mal svojga :)
Pred 20 leti sta bila Philips in LG združena v firmo "LG.Philips LCD". Bili so tudi kvalitetno izdelani.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.147
10.225
113
MB
Ksz

enih par tu bi vas pa kar smesnih izpadlo ce bi kak gfk report za slo tv market za recimo zadnjih 5 let vidli:D

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
4.013
2.676
113
Slovenija je v globalnem merilu nula. Jasno, da se v slo dosti Philipsa proda ker ga večji trgovec tako agresivno usiljuje. Večina folka pa itak nima pojma in kupi kar trgovec priporoča.
Pa saj tebi ni treba tega razlagat, saj si včasih bil en od teh usliljevalcev.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc in brane_new

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.969
65
63
Slovenija je v globalnem merilu nula. Jasno, da se v slo dosti Philipsa proda ker ga večji trgovec tako agresivno usiljuje. Večina folka pa itak nima pojma in kupi kar trgovec priporoča.
Takole je izjavil nekdanji prodajalec TVejev: " To je bilo noro, promotorji Philipsa za vsakim vogalom, seminarji za nas zaposlene o Philips robi, stranke si moral vlečt stran od drugih znamk proti Philipsu. Ko berem and69 sem doživel pravi deja vu iz tistih časov - isti način komuniciranja"

• Haha
Reactions: sajkek

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
246
-17
28
Takole je izjavil nekdanji prodajalec TVejev: " To je bilo noro, promotorji Philipsa za vsakim vogalom, seminarji za nas zaposlene o Philips robi, stranke si moral vlečt stran od drugih znamk proti Philipsu. Ko berem and69 sem doživel pravi deja vu iz tistih časov - isti način komuniciranja"
Zopet lepiš neke zadeve, ki so veljale za leta nazaj.. Lahko ti povem, da je danes zgodba povsem drugačna in danes velja to predvsem za Hisense in TCL.

Tako, da se v bodoče fokusiraj na sedanjost in ne na preteklost.;)

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
4.013
2.676
113
Ja, ko sem šel pred leti gledat OLEDe v BB me je tgovec kot pišeš skoraj vlekel proti Philipsom. Sem ga komaj odgnal, da sem lahko v miru pogledal tvje.

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: bpfc in sajkek

tomi

Guru
1. sep 2007
19.147
10.225
113
MB
Vse kar si nastel trenutno velja za hisense.

se vedno to delam, zato pa vem da doloceni lupetate v prazno, predvsem tv hondasi :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.870
12.440
113
sej pa je enostavno preverit, kaj se forsira v trgovinah...

greš v BB, Markur in Harvey recimo,
pa se narediš glupega, in rečeš prodajalcu da nimaš pojma kaj je zdaj kul, veš samo da imaš plac za 55 col (poveč v cm, ker si meril z šiviljskim metrom a x b) in da imaš na voljo 1000€ , ki si jih varčeval zadnjih 5 let in si odrekal kruh. Gledal boš pa exodus tv in pa nora tv. Internet baje je.

Pa potem poročaš na alterju.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.969
65
63
Zopet lepiš neke zadeve, ki so veljale za leta nazaj.. Lahko ti povem, da je danes zgodba povsem drugačna in danes velja to predvsem za Hisense in TCL.

Tako, da se v bodoče fokusiraj na sedanjost in ne na preteklost.;)
Ja saj sem ti zgoraj postavil vprašanje fokusirano na sedanjost, in sicer, če Philips še vedno vgrajuje v svoje OLEDe, panele iz starejše LGejeve proizvodnje. Pa mi nisi odgovoril. Da bo bolj jasno prilagam članek iz reviewa:

"The Philips OLED805 uses the same OLED panel as last year's OLED804.
No surprises on the Oled panel side since it is the same as the one from 2019. There are four sub-pixels: white, blue, red and green. The blue and green sub-pixels are shaped like fairly thin sticks while the red sub-pixel is larger in order to support a higher peak brightness while maintaining a color temperature close to 6500 K. Unlike other manufacturers, Philips has been offering exactly the same structure for 3 years now. Oled technology still offers the best viewing angles on the market, with a loss of brightness at 45° limited to 20%. Of course, there is no variation on black, the sub-pixels being turned off individually."

tomi

Guru
1. sep 2007
19.147
10.225
113
MB
Kaj kar sem napisal ni res? A v usa sploh vejo kaj je Philips?
Seveda vejo, samo z njim kuhajo kavo.

Ostalo pa lupetas. Hisense je z denarjem komunisticne partije pokrovitelj svetovnega prvenstva, agresiven je pa Philips, ko si nazadnje njihov spot za tv videl … nikoli. :D
Pac hondasi.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.147
10.225
113
MB
sej pa je enostavno preverit, kaj se forsira v trgovinah...

greš v BB, Markur in Harvey recimo,
pa se narediš glupega, in rečeš prodajalcu da nimaš pojma kaj je zdaj kul, veš samo da imaš plac za 55 col (poveč v cm, ker si meril z šiviljskim metrom a x b) in da imaš na voljo 1000€ , ki si jih varčeval zadnjih 5 let in si odrekal kruh. Gledal boš pa exodus tv in pa nora tv. Internet baje je.

Pa potem poročaš na alterju.
Ti lahko jaz povem.

bb tisto kar ima na zalogi.
Merkur itak ne bos nasel prodajalca ki bi vedel kaj o tvjih
Harvey pa hisense.

:D

Schime

Guru
22. nov 2008
2.104
886
113
Jst mam Philipsa oled od leta 2018. Dokler je šlo vse preko boxa je bil bp. Ko sem prešaltal na njegov software je pa bolj žalost kot ne. Pa same aplikacije še delajo to ni problem ampak sama odzivnost ko delaš z dalincem je katastrofa. Ene tri ali pa štiri leta ma ze kr dobre burnine samo na to sem se že navadil. Tko, da kako leto še bo, če ne crkne prej. Pa te pike se tudi že pojavljajo po robu zaslona.

Slika 1
Slika 2