Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

jest5

Guru
18. avg 2007
26.694
-9.285
113
Tile ne da niso bili s Trumpom ampak so bili očitno proti, pa ne samo Trumpu ampak republikancem nasplošno. Demokratska trobila, financirana iz države. Mamo tudi pri nas, sam pri nas se ne bo ukinilo financiranja.
Oh dej no, ne preveč bluzit.

Sicer pa je bistvo ukinitve financiranja točno in samo to, da niso ponavljali trumplnove narative

• Haha
Reactions: Feniks

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.808
12.061
113
kod Džej-Zija
Ne vem če se ravno strinjam…. Kar dela za gospodarstvo je ok…
Za normalne ljudi.. kaj pa vem,. Bencin je sel dol,.. hrana je sla gor.. avtomobili imam občutek da so cenejsi.. letala so se kar polna.. plače so sle gor..
Eden od failov je bil, da so ustavili kompletno financiranje znanosti in marsikatere stroke, recimo meteorološke. Ko ni bilo napovedi in je bila štala, so bili pa vremenarji krivi.

Nepremišljeno radikalno rezanje brez razloga vedno naredi več škode kot koristi.

• Všeč mi je
Reactions: sad in gas

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.251
58
48
Eden od failov je bil, da so ustavili kompletno financiranje znanosti in marsikatere stroke, recimo meteorološke. Ko ni bilo napovedi in je bila štala, so bili pa vremenarji krivi.

Nepremišljeno radikalno rezanje brez razloga vedno naredi več škode kot koristi.
V to se nisem spuščal (gledam bolj gospodarstvo In razvoj na univerzah).. se pa strinjam da ni ok.. je pa cel kup “dobrodelnih organizacij” prenehalo delovati v okolici :)
Pa manj ljudi tudi na gradbiščih, sploh ko se avto od ICE začne vozit po soseski

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.808
12.061
113
kod Džej-Zija
V to se nisem spuščal (gledam bolj gospodarstvo In razvoj na univerzah).. se pa strinjam da ni ok.. je pa cel kup “dobrodelnih organizacij” prenehalo delovati v okolici :)
Pa manj ljudi tudi na gradbiščih, sploh ko se avto od ICE začne vozit po soseski
Razvoj na univerzah je ravno moten zaradi nebuloz glede financiranja. Folk je dobil raziskovalne grante, potem pa DOGE čez noč blokiral izplačilo pogodb, ki so bile že krepko v teku. V hipu je kup najbolj inteligentnega folka ostalo brez financiranja.

Mene je napoved rezanja na začetku zabavala, če bi malo reda pri radikalnih NVOjih naredili, bi bilo krasno. Dejansko stanje je bilo pa tipično muskovsko sranje, ko laže in nabija to te mere, da še sam verjame. In so dejansko naredili več škode kot koristi.

Na drugi strani imaš pa danes Kitajsko, ki OGROMNO vlaga v znanost in raziskave in posledično folk že beži iz ZDA tja. Sploh Kitajci v ZDA brez financiranja. Na dolgi rok težek flok na strani Trumpove administracije. Potem imaš pa še Roberta Kennedyja jr., ministra za zdrastvo, ki se vtika v avtonomno delo objavljanja raziskav v prestižnih revijah. Narobe svet.

• Všeč mi je
Reactions: jest5, gas in sad

sad

Guru
24. avg 2007
22.261
11.009
113
Mislim, da bodo ZDA konkretno izgubila konkurenčne prednosti zaradi vseh teh rezov. Žalostno je pa to, da se bodo vse posledice pokazale šele v nekaj letih, ravno ko bo orangeman spokal. In to bo dokaz vsem trumpovcem, da je pa Trump car.
Recimo tole je tipičen primer, kjer se bodo posledice pokazale čez nekaj let.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.251
58
48
Razvoj na univerzah je ravno moten zaradi nebuloz glede financiranja. Folk je dobil raziskovalne grante, potem pa DOGE čez noč blokiral izplačilo pogodb, ki so bile že krepko v teku. V hipu je kup najbolj inteligentnega folka ostalo brez financiranja.

Mene je napoved rezanja na začetku zabavala, če bi malo reda pri radikalnih NVOjih naredili, bi bilo krasno. Dejansko stanje je bilo pa tipično muskovsko sranje, ko laže in nabija to te mere, da še sam verjame. In so dejansko naredili več škode kot koristi.

Na drugi strani imaš pa danes Kitajsko, ki OGROMNO vlaga v znanost in raziskave in posledično folk že beži iz ZDA tja. Sploh Kitajci v ZDA brez financiranja. Na dolgi rok težek flok na strani Trumpove administracije. Potem imaš pa še Roberta Kennedyja jr., ministra za zdrastvo, ki se vtika v avtonomno delo objavljanja raziskav v prestižnih revijah. Narobe svet.
Možno.. za eno (kje imam podatke iz prve roke), se ni nic spremenilo… se zmeraj dobijo vse placano.. doktorski študij laufa normalno…. Je pa res da so ze prej morali poskrbeti sami, da so dobili denar iz gospodarstva….

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.251
58
48
Mislim, da bodo ZDA konkretno izgubila konkurenčne prednosti zaradi vseh teh rezov. Žalostno je pa to, da se bodo vse posledice pokazale šele v nekaj letih, ravno ko bo orangeman spokal. In to bo dokaz vsem trumpovcem, da je pa Trump car.
Recimo tole je tipičen primer, kjer se bodo posledice pokazale čez nekaj let.
NI mi sicer jasno kdo bo delal na gradbiščih :) ravno tako mi ni jasno kako so lahko ljudje brez dovoljenj v ZDA in dobivajo brezplacno zdravstvo in ne plačujejo davkov, naredijo izpit za avto, etc… pac določene stvari mi niso jasne :) ps. Ti fantje niso poceni, če rabiš da kaj naredijo imajo cena od 80$/uro naprej… seveda na roke :)