OLED TV

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
354
95
43
Samsung ima na svoji spletni strani napisano za ta tip TV:

Art Mode in The Frame TV is designed to consume the least possible power as the photos will display for a prolonged period of time. The power consumption in Art Mode is roughly about 30% of TV Mode depending on surrounding colours and an average living room brightness of 50 lux.

The Frame is designed to withstand prolong display of art and photos. Therefore, the panels used in The Frame are not prone to screen burn out issues as other TVs. Motion sensors are embedded to display photos only when it detects someone in the room, otherwise the TV will move to standby mode.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
pa filmov ne gleda, tak da po napisanem, sklepam da hoče imet za "slike" kar pa je nežni nonsens.
Tak da, v vsakem primeru se bo sam odločil. naj mal javi pa slika kak bo zgledalo.

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
354
95
43
Bolj se mi gre za okras v stanovanju, ker kakorkoli obrneš, ugasnjen TV v dnevni ne zgleda prav lepo.

Naredim sliko, verjetno pa to še ne bo letos. :)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
tud ugasnjen z neko sliko bo zgledal ceneno, vsaj kar sem jaz videl ...ker je okvir plastik fantastik in ne zgleda.. Če imaš sliko, umetniško, naredi vtis in zaokroži delo tudi okvir če je ta bogat, minimalističen ali pa če gani. Recimo en G serija od lgja, v trgovini je ze tisti okvir odstopal na stikih, izgledalo ceneno. kar verjetno tista plastika ali pa eloksiran alu tudi je.
Če veš kaj sem hotel napisat. Tako da preveri če je to to. Ker če tv ne bo za gledat, potem bo zadeva še bolj kičasto izpadla in v napoto. Imho.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.154
2.471
113
tud ugasnjen z neko sliko bo zgledal ceneno, vsaj kar sem jaz videl ...ker je okvir plastik fantastik in ne zgleda.. Če imaš sliko, umetniško, naredi vtis in zaokroži delo tudi okvir če je ta bogat, minimalističen ali pa če gani. Recimo en G serija od lgja, v trgovini je ze tisti okvir odstopal na stikih, izgledalo ceneno. kar verjetno tista plastika ali pa eloksiran alu tudi je.
Če veš kaj sem hotel napisat. Tako da preveri če je to to. Ker če tv ne bo za gledat, potem bo zadeva še bolj kičasto izpadla in v napoto. Imho.
V bistvu ti lahko vsak uokvirjevalec slik naredi klasičen okvir za TV - jaz sicer ne vidim smisla temu, ampak če je komu to všeč, pa naj ima.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc in sajkek

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
pa filmov ne gleda, tak da po napisanem, sklepam da hoče imet za "slike" kar pa je nežni nonsens.
Tak da, v vsakem primeru se bo sam odločil. naj mal javi pa slika kak bo zgledalo.
Primerjava med tem Samsungom in OLEDom je podobno, kot če bi se odločal v nakupu med kolesom in avtom, in se potem odločiš za nakup kolesa, zato, ker ga lahko uporabiš tudi, kot sobno kolo.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Pri Samsungu moraš imet še v mislih da ima One Connect Box ki ga moraš tudi nekam postaviti.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
če je problem črna škatla na steni, potem morda omarica, ali knauf stena pa se notri vgradi in prava slkika preko, ali projektor?

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Čez nekaj časa se naredi "burn in" na ekranu, pa sliko lahko gleda pri ugasnjenem TV-ju.
Letos mineva 10 let, odkar so se OLEDi pojavili na tržišču. V teh letih je bilo narejenih kup izboljšav, tako z novimi materiali, kot s softversko zaščito. Še posebno velik napredek je bil dosežen z letošnjimi modeli.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Kak predlog za 55-65" TV za gledanje na 2,5-3m v precej svetli sobi?
Max do 800eur.

Ker sem zadnjih 12 let preživel na projektorju, sem čisto out glede TVjev in zadnjega pol leta čisto ok preživel ob gledanju precej starega 40 (42") Philips tvja (samo malo majhen mi je ).

Gledalo se bo le Netflix/Amazon Prime/HBO, tam med 1-3 ure na dan max (bolj 1 v povprečju).

Če cenovno igra kaj razlike se nakup lahko opravi v Nemčiji, ker bo TV tam lociran po nakupu.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.044
836
113
ksz.. samo update:

Philips OLED 907: (po 2 mesecih uporabe)
Za enkrat zelo zadovoljen... ni še dobenega burn-ina.

Imam pa eno težavo.
- Ko nastavim programe (priljubljene), izberem ta seznam, se po določenem času spremeni nazaj v All-Chanels, in moram spet prestavljat nazaj.
- pred 2 dnevoma se mije zgodilo tudi to, da so se zgubile nastavitve pod "netflix profil" in sem jih moral ponovno nastavit.