V mojem primeru govorim za napravo Apple TV 4K (ne njihov Apple TV streaming service).Bilo je najavljeno, da Apple TV app dobijo vsi LG OLEDi od 2018 naprej.
Ne rabiš nobenih specialnih kalibracij. TV nastaviš tako, kot tebi najbolje odgovarja.To pa prvic slisim da se opravljajo neke specialne kalibracije. A to je zopet novo lupanje naroda na trgu ali to obstaja v ponudbi ze od nekdaj?
To mi ni poznano, samo Apple TV appa na mojem C8 še ni.Saj ga že imajo, samo Apple TV app in Apple TV ni isto.
Jaz ga imam na C9 v app storu. Še v home vrstici me ja na začetku težil z njim.
Tu imaš primerjavo: https://www.zkelectronics.com/comparetv/sony-kd-55ag9/germany/lg-oled55c9pla/germany/Gledam da tudi cena štima, cca. 1200€. Sicer so mi pa Sonyi všeč ampak koliko gledam ocene je ta C9 v skupku boljši od dražjih AF9 ter AG9?
Prepricali ste me da vzamem 65" C9 ,med celovecernim brskanjem sem ugotovil da je zunaj druga generacija ...kje ga sedaj kupiti ? Dva slovenska meni nepoznana ponudnika hoceta 2 jurja ,vsi poznani trgovci pa veliko vec....Najceneje sem ga dobil v Milanu za 1.725.
sole zanimiv izbor. Jaz sem imel v ožjem čisto druge 3 televizorje:
LG C9, Panasonic GZ950 in Sony XF9005 (LED).
A ni q90 čist predrag?
Točno tako, kot si zapisal. QLED je še vedno LCD z LED osvetljavo ozadja. Izboljšava je samo QD sloj, ki omogoča višjo svetilnost in širši barvni spekter. Naziv QLED je všečno ime, prevara, da bi kupci to zamenjali za OLED. Tudi druge firme nudijo TVeje s QD nanosom, Sony to imenuje Triluminos, LG NanoCell, Hisense ULED... Ti TVeji dosegajo nekoliko višjo svetilnost od OLEDa, črnino pa prikažejo precej slabše, poleg tega se v temnih scenah pri LCDeju zelo hitro izgubljajo barve, in to prikaže kot sivino.Pa kaj je fora teh QLED-ov? A je to sploh konkurenčno OLED-u? Črnina in to? Sicer sem popolen amater tukaj ampak koliko sem si ustvaril mnenje je z Samsungom tako da niso sposobni narediti konkretnega OLED panela in sedaj nategujejo s tem QLED-om? Drži približno? Sicer sem neke vrste ljubitelj Samsunga (telefon + trenutni LED TV).