Zakaj misliš da ne? Lani je bila serija 7 še na zalogi. Zakaj nebi bila letos 8ka?Konec leta se sploh ne bo dalo več dobiti C8 po vsej verjetnosti samo dražji C9.
Zakaj misliš da ne? Lani je bila serija 7 še na zalogi. Zakaj nebi bila letos 8ka?
Tu ti lahko po mojem iz prve roke svetuje zgolj nekdo, ki je točno to na OLEDu dejansko tudi počel vsak dan in vsaj nekaj mesecev. Na tem testu, ki je dokaj hardcore, se je recimo čisto statičen logo pri najbolj problematičnih barvah vidno zapekel šele po nekaj tednih 20-urnega prikazovanja na dan. Za karkšnakoli bolj realno vsebino, ki se vsaj približno spreminja, bo trajalo bistveno dlje, ali pa sploh ne bo problematično.A ima kdo Chromecast in ga uprablja na OLED. Zanima me koliko vpliva na burn-in če bi imel tisti ambient mode, kjer se slike menjajo ne nekaj minut, prižgano apr ur na dan?
Tu ti lahko po mojem iz prve roke svetuje zgolj nekdo, ki je točno to na OLEDu dejansko tudi počel vsak dan in vsaj nekaj mesecev. Na tem testu, ki je dokaj hardcore, se je recimo čisto statičen logo pri najbolj problematičnih barvah vidno zapekel šele po nekaj tednih 20-urnega prikazovanja na dan. Za karkšnakoli bolj realno vsebino, ki se vsaj približno spreminja, bo trajalo bistveno dlje, ali pa sploh ne bo problematično.
Po mojem same slike niso preveč problematične, če se dovolj pogosto menjavajo. Bolj problem ja kak napis/ura, če je ves čas na istem mestu (za chromecast mislim, da so nekateri celo izklapljati tist napis in uro, nevem pa a gre samo na deviceih z chromcast built-in ali tudi na dejanskem chromecastu). Sicer pa, če imaš že v štartu namen prikazovat karkoli statičnega po več ur na dan, jaz res ne bi razmišljal o OLEDu (kot so recimo na enem letališču uporabili OLEDe za prihode/odhode - to je pač fail).
Za neko normalno uporabo za gledanje filmov/serij in live TV (mogoče celo občasen gaming), je pa kar se mene tiče OLED zakon in bi šel sedaj težko na karkoli drugega.
Sam imam že na samem TVju vklopljen screensaver po dokaj kratkem času (ki se vklopi tudi, če recimo stream zašteka iz nekega razloga) kakor tudi na zunanjih napravah (predvsem Apple TV 4K), tako da če karkoli ponesreči pustim, se itak vklopi screensaver, kjer ni statičnih elementov in ga komot pustiš cel dan. Za vsak slučaj se mi pa še TV avtomatsko ugasne po 4h nekativnosti (v tem času pa tudi če se ti parkrat nekako ostane kaj statičnega gor, ni neke panike).
Če misliš za chromecast, ne bi vedel. Kar imam pa na Apple TVju in samem TVju je pa že v osnovi je pa tak screen saver, da ni problema.A se da za screensaver kaj customizirati vsaj? Sicer pa ja, če bi dal toliko denarja za OLED bi ga hotel uporabljati, ne pa da je večino cajta ugasnjen zaradi strahu burn-in. Trenutno imamo neko LED Toshibo in ima sicer kar solidne črne barve, ampak ko je čisto tema je vseeno moteče, da ni čisto črno.
Če pride do dejanskega burn-ina, dvomim, da bo kdo kupil (al pa vsaj ne za nek omembe vreden znesek).Kako je pa s prodajo teh OLED-ov po nekem času, če recimo res dobiš burn-in? Predvidevam da potem težko prodaš za neko normalno ceno.
Od leta 2013, ko so se pojavili prvi OLEDi ne tržišču, so bile z vsakoletnimi modeli narejene določene izboljšave v izogib burn -ina, tako na samem panelu, kot tudi na elektroniki. V zadnje pol leta sem na forumih zasledil dva primera na Philipsovih OLEDih, ampak je bilo kasneje objavljeno, da je bil vzrok nedelovanje schreensaverja.Eh, naj raje delajo na burn-in proofingu.
Lahko malo več napišeš o screensaverju? Ni mi najbolj jasno, kar bi ta počel na TV-ju.
Procesor prepozna statično sliko in jo začne zamikati in zamegljevati. Ko se TV ugasne pa začne s čiščenjem.Lahko malo več napišeš o screensaverju? Ni mi najbolj jasno, kar bi ta počel na TV-ju.