Potreboval bi nekoga, ki zna oceniti ali je pivo okuženo, ali se morda s pivom kaj dogaja. Sem začetnik, skuhal sem 8 rund po 40 - 50L. Začel sem z belgijskim blond ale, ki pa je imel nek poseben vonj. Ne vem ali je to od stila piva ali napaka. Zato sem po istem receptu skuhal še enkrat enako in tudi rezulat je bil približno enak. Ne bom ga več kuhal po tem receptu, ker mi ni všeč, čeprav je morda bilo pivo povsem ok. Ne vem.
Sedaj imam en ameriški amber ale, z nizko stopnjo alkohola (4%). Mislim, da je tako nizka stopnja zato, ker sem pri kuhi umerjal kontroler, imel slabo cirkulacijo pri mashu in temperatura je večkrat pobegnila izven okvirjev. Vonj mi nekako ni všeč in ne vem naj zlijem vstran sodček ali ...
Je v MB kak izkušen pivovar, ki bi prišel na kozarec piva in malo degustiral omenjeno pivo in dal kak nasvet?