Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.507
9.658
113
kadar imaš priliko, direktno ali z namigom. kot tudi v prejšnjem postu. ali prvič prevzemaš stališče, da državnih stroškov ne plačuješ ti?

zdajle, ker se na ekomomiko in preprosto matematiko zastopiš, jaz pa ne, ponavljam vprašanje v tej temi: kaj se zgodi, če boš te bojda finančne izpade prenesel na tiste, katere se krivi. Torej - če imaš viške, plačaš, če jih nimaš, ne plačaš nič. ni problem znižati tega kvazi stroška na ničlo - ampak zdaj pa še eno vprašanje, na katero se pa spoznaš še bolje kot na enostavno matematiko - kaj se zgodi z omrežjem, za katerega te skrbi še bolj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.007
11.441
113
Ma dej ne skači no. To bolj leti na kolega novinarja. Jest sam povem svoje mnenje, da je letni netmetering po mojem mnenju subvencija. Se ne čutim nič prikrajšan ker,
če bi bil moj pokojni tast bolj pameten bi dons mel tko fasado oblečeno kot sončnico, TČ in EV. Edin kuhu bi pa še zmer na plin.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.507
9.658
113
no, to je drug pomislek na kvaliteto in verodostojnost tega članka. OVE+SPTE ne plačujemo vsi odjemalci električne energije.

Je kje javno dostopno, kako in na kaki način dobavitelji vlečejo denar iz proračuna na to temo? Tale članek ne služi ničemur razen podpihovanju neke ideološke vojne, ker kot celota nima smisla.

sass

Guru
1. sep 2007
5.377
1.010
113
no, to je drug pomislek na kvaliteto in verodostojnost tega članka. OVE+SPTE ne plačujemo vsi odjemalci električne energije.

Je kje javno dostopno, kako in na kaki način dobavitelji vlečejo denar iz proračuna na to temo? Tale članek ne služi ničemur razen podpihovanju neke ideološke vojne, ker kot celota nima smisla.
dobavitelji ne vlečejo denarja iz proračuna, temveč iz pobranih prispevkov OVE+SPTE

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.507
9.658
113
točno tako. sončkarji ne plačujemo OVE+SPTE. torej vsi odjemalci ne plačujemo tega prispevka. point je bil v kolektivnih prispevkih, ne glede na to, kako se tošlu reče.

to rečeno, čeprav se me ne tiče, preverite razliko med 2. in 3. blokom. OVE+ SPTE se bo drugo leto plačevalo 8 mesecev glede na 3. blok in ne glede na 2. Žgite TČjke in EVje samo od 4ga bloka dalje, kdor nima SE. čeprav za leto 2027 je že malo pozno. bi bilo potrebno merkati od 1.10.2025 dalje.